Lån 20000

Lån 20000 med en effektiv rente som starter på litt over 11 %. Under forteller vi deg hvilke banker som er kjent for å ha lave renter på små lån og hva du kan gjøre selv for at lånet skal utbetales raskere.

Zensum
Lånebeløp
20 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,25 - 29,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
25 År
Axo Finans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
18 År
Lendo
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Effektiv rente
5,33 - 49,42 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
18 År
Bank Norwegian
Lånebeløp
5 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
7,40 - 34,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
20 År
Nanofinans Sammenlign 23 banker
Nanofinans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 20 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
18 År
Størrelsen på vår provisjon har påvirket sorteringen

Listen viser et bredt utvalg hentet fra lånemarkedet, men ikke alle lån. Vi samarbeider med flere långivere i listen. Det betyr at vi kan få en kompensasjon fra långiverne. Størrelsen på kompensasjonen avhenger av hvordan listen er sortert. Lånetilbudene kommer fra långiverne, vi reserverer oss mot eventuelle feil.

Statistikk

Her er en samling av utlånernes karakteristikker som kan hjelpe deg med å ta riktig valg.
Laveste lånebeløp 5 000,00 kr
Høyeste lånebeløp 600 000,00 kr
Gjennomsnittlig minsterente 5,32 %
Gjennomsnittlig maksrente 22,63 %
Betalingsanmerkninger 2 långivere 40,00 % godtar betalingsanmerkninger
Unga lånetagare 3 långivare (60,00 %) accepterar låntagare under 20 år

Sammenlign utlånernes info

Sammenlign utlånernes renter, lånebeløp og mye mer for å se hvordan de står seg mot hverandre.
Zensum
4,90 % 24,90 %
Axo Finans
4,90 % 23,40 %
Lendo
4,90 % 23,44 %
Bank Norwegian
6,99 % 17,99 %
Nanofinans
4,90 % 23,40 %

Låne 20000

Mange som ønsker å låne 20000, søker om forbrukslån, eller smålån som forbrukslån i denne størrelsen ofte kalles. På slike lån, er det den effektive renten som avgjør hvor kostbart lånet blir.

Vi har simulert et lån på 20000 kroner som skal nedbetales over 2 år. Dette er noen av rentene vi fikk:

 • Komplett Bank – Lån 20000 i to år til en effektiv rente på 12,82 %.
 • DNB – Lån 20 000 i to år med en effektiv rente på 13,75 %.
 • Bank Norwegian – Lån 20000 i to år. Effektiv rente: 13,97 %.
 • Lea Bank – Lån 20000 til refinansiering i to år, 15,9 %.
 • Sparebanken Sør – Lån 20 000 i to år, 45,66 % effektiv rente per år.

Husk at rentene over kun er veiledende. Du kan få en rente som er enten høyere eller lavere. Allikevel er det oppsiktsvekkende hvor store forskjeller det er mellom bankene.

At bankene bruker forskjellige renter på lånene sine, har gitt lånemeglere en jobb å gjøre. Meglerne utnytter bankenes ulike prissetting og lar flere av dem konkurrere om å gi deg best mulig rente.

Her er noen meglere som kan hjelpe deg med å skaffe et lån på 20000 kroner:

 • Axo Finans – Samarbeider med 25 banker.
 • Sambla – Kontakter inntil 21 banker.
 • Advisa – Sender søknaden din til inntil 20 banker.
 • Zmarta – Har 19 banker på kontaktlisten.
 • DigiFinans – Lar inntil 17 banker konkurrere om å gi deg lån.

Meglerne jobber gratis

Det er flere fordeler med å bruke lånemeglere. De øker mulighetene for at du får et lån, rett og slett fordi flere banker vurderer søknaden din.

De kan også sørge for at du får en lavere rente enn hva du ville ha fått ved å sende lånesøknaden direkte til banken.

Oppå alt slipper du å betale meglerne for jobben de gjør. Det er bankene som betaler hver gang meglerne skaffer dem nye kunder.

Lånetyper

Må du låne 20000 kroner? Du kan ha flere lånetyper å velge mellom:

 • Forbrukslån

  Forbrukslån, også kjent som smålån når lånebeløpet kun er et par titusen kroner, er lån uten sikkerhet. Det betyr at bankene ikke krever pant når du skal låne penger.

 • Boliglån

  Har du allerede et boliglån og ledig sikkerhet i boligen? Da kan trolig boliglånsbanken gå med på å øke lånet med 20000 slik at du får pengene du trenger.

 • Kredittkort

  Når du betaler noe eller tar ut penger med et kredittkort, låner du av banken som har gitt deg kortet. På mindre beløp, slik som 20000, kan et kort være en likeså god løsning.

Det er ulemper med alle lånetypene:

 • Forbrukslån – Kan ha en vesentlig høyere rente enn boliglån.
 • Boliglån – Kan bli kostbart på grunn av den lange nedbetalingstiden.
 • Kredittkort – Rentekostnaden kan bli høyere enn både forbrukslån og boliglån.

Kredittkortet har allikevel et ess i ermet. Betaler du tilbake alt du skylder hver gang en kredittkortregning har forfall, slipper du å betale renter. Kortene inkluderer rentefrie perioder som kan vare i inntil 50 dager av gangen.

Lån 20000 uten sikkerhet – Slik søker du

Resten av artikkelen skal handle om forbrukslån, ettersom dette er hva mange velger. Slik kan du gå frem for å søke om lån:

 • 1

  Sammenlign lån.

  Sammenlign flere lån. Plukk ut én eller flere banker som har en lav, nominell rente. Alternativet er å velge en lånemegler i stedet for en enkelt bank.

 • 2

  Fyll ut søknaden.

  Alle bankene og lånemeglerne har søknadsskjemaer på nettet. Du kan trykke på knappen merket med «Til søknaden» i faktaboksene over for å åpne de ulike skjemaene.

 • 3

  Vent på svaret.

  Banken eller bankene som mottar søknaden din tar stilling til om du skal få et lån eller ikke. Prosessen inkluderer blant annet at du kredittvurderes.

 • 4

  Ta imot pengene.

  Banken bestemmer seg etter kredittsjekken. Er den villig til å gi deg et lån, bruke den kredittscoren din til å avgjøre hvilken rente du får. Du mottar pengene på konto etter 1–3 arbeidsdager.

Litt forarbeid lønner seg

I lånesøknaden må du, blant annet, fortelle hva du tjener og hvor mye gjeld du har fra før. Du sparer tid hvis du finner frem dokumentasjon på dette før du søker.

Lønnslipper, skattemeldingen og låneavtaler er eksempler på dokumenter du bør lete frem. I enkelte situasjoner kan du også bli bedt om å sende kopier av dokumentene til banken.

Er du selvstendig næringsdrivende eller frilanser kan du bli bedt om å sende banken en kopi av regnskapet eller næringsoppgaven.

Flere av bankene krever også at du har BankID. Du kan bli bedt om å bruke BankID, både for å identifisere deg og signere låneavtalen hvis du får lån.

Må oppfylle visse krav

Bankene som tilbyr forbrukslån, stiller krav til alle som søker om lån. Kravene kan variere fra den ene banken til den andre, her er noen eksempler:

 • Aldersgrensen for å søke om lån er vanligvis 18 år. Noen banker har en høyere aldersgrense.
 • Du må ha en inntekt å betale gjelden med. Størrelsen på inntektskravet er forskjellig.
 • Noen banker krever at du har et norsk personnummer, andre vil at du har en norsk bostedsadresse.

I tillegg passer bankene på å følge utlånsforskriften selv om lånet ikke er større enn 20000 kroner. I forskriften står det, blant annet, at du ikke kan ha mer gjeld enn 5 ganger den årlige inntekten din før skatt.

Lån 20000 med betalingsanmerkning

Du får ikke forbrukslån hvis du har én eller flere betalingsanmerkninger. Det spiller ingen rolle hvor lite du vil låne, du må slette anmerkningen(e) først. Den vanligste måten er å betale det man skylder.

Det er allikevel ikke helt umulig å låne penger med betalingsanmerkning. Det finnes et fåtall banker som kan hjelpe deg. Forutsetningen er at du har en bolig banken kan ta pant i.

Å låne 20 000 med betalingsanmerkning kan allikevel bli vanskelige. Bankene som kan hjelpe har vanligvis en nedre utlånsgrense som starter godt over 100 000 kroner.

Lån 20000 på dagen

Noen har det mer travelt enn andre og lurer på om det er mulig å få et lån på 20000 på dagen. Det kan det være, i alle fall hvis du sender søknaden til Ferratum.

Banken opplyser at du kan motta lånet på konto på ettermiddagen hvis du sender lånesøknaden og får den godkjent før 13.30.

Vær klar over at lån fra Ferratum er kostbare. Den effektive renten kan bli på nesten 200 % i året.

Det er en teoretisk mulighet for at du kan motta penger på konto samme dag som du søker om lån fra andre banker også. Trikset er å sende lånesøknaden tidlig på dagen.

De fleste bankene er raske med å behandle lånesøknader; mye av prosessen er automatisert. Har du BankID å signere låneavtalen med, kan bankene sette i gang utbetalingen få timer etter at de mottok en søknad.

Det kan allikevel ta litt tid for pengene å bevege seg. Derfor oppgir de fleste utlånerne at det kan ta 1–3 arbeidsdager til at du har pengene på konto.

Hva koster et lån på 20000?

Å låne penger av en bank har en pris. Du må betale renter på beløpet du låner.

Det er den effektive renten som bestemmer hva et lån koster deg. Denne renten er summen av den nominelle renten og andre kostnader, slik som etableringsgebyr og termingebyr.

Vi har simulert et låneopptak av 20000 kroner med en nedbetaling på to år. Simuleringen skjedde i august 2022. Dette er hva vi fant ut:

 • Det billigste forbrukslånet, Himla Forbrukslån, har en effektiv rente på 11,30 %.
 • Sparebanken Øst har det dyreste lånet med en rente på 54,89 %.
 • I snitt, tilbyr bankene en effektiv rente på 20,37 %.

Renten på lån settes etter individuelle vurderinger. Klarer du å få en rente ned mot 15 %, har du et forholdsvis billig forbrukslån.

Lån 20000 - Vanlige spørsmål

Det er i alle fall ikke umulig. Enkelte utlånere kan utbetale et lån samme dag som du søker om det. Det vanlige er allikevel at det tar 1–3 arbeidsdager før pengene er på konto.

Søker du om et forbrukslån, kan du få fem år på det meste. Det vil allikevel lønne seg å betale ned lånet så raskt som mulig. Små forbrukslån kan ha en forholdsvis høy rente.

Nei, SMS-lån eksisterer ikke i Norge. Det er ikke mulig å sende en SMS til en bank for deretter å få et lån. I stedet kan du få et forbrukslån med en nedbetalingstid på maksimalt fem år.

Den effektive renten er prisen du må betale for å låne penger. Den gjennomsnittlige, effektive renten på et forbrukslån på 20 000 kroner ligger på cirka 20 %.

Ja, det er flere raske lån på 20 000 kr i vår sammenligning ovenfor.

Erik sæther

Erik Sæther

Sist oppdatert 9/20/2023

Erik Sæther har laget innhold om personlig økonomi i mer enn 10 år. Han mener at å lage et enkelt privatbudsjett er like viktig som et sunt kosthold, mosjon og en god natts søvn.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få smarte økonomitips og tilbud rett i innboksen.

Ved å registrere deg aksepterer du våre vilkår.