Søk nå Annonselenke

Du kan låne 1.000–50.000 kroner av Ferratum Bank. Du kan overføre lånet i sin helhet til bankkontoen din umiddelbart eller ta ut ulike beløp etter behov. Ferratum kaller lånet sitt Fleksikreditt. Det er i realiteten en kredittramme, eller en kredittgrense om du vil, som ligner det du får med kredittkort. Bare vær klar over at når du henter penger fra lånet møter du en lånerente på nesten 200 % i året.

Lånebeløp
1 000 - 50 000 kr
Løpetid
3 mån - 5 år
Rente
39,97 %
Effektiv rente
48,17 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
20 År

Fordeler

 • Du får svar umiddelbart på søknaden din.
 • Fleksikreditt kan fungere som en økonomisk buffer.
 • Du kan få penger på konto samme dag som du ber om det.

Ulemper

 • Ekstremt høy rente.

Krav for å få et lån hos Ferratum

 • Søkere må være mellom 20–70 år.
 • Du må ha BankID og en norsk bankkonto.
 • Norsk hjemstedsadresse og norsk telefonnummer.
 • Kan ikke ha betalingsanmerkning.
 • Samlet gjeld kan ikke overskride 5 x årsinntekt.
Til søknaden Annonselenke

Du bestemmer over lånet

Ferratum Bank deler ut smålånet Fleksikreditt til norske låntakere. Får du innvilget lånet, bestemmer du selv når pengene skal overføres til kontoen din. Slik sett er Ferratums Fleksikreditt en kredittramme eller en kontokreditt, om du vil.

La oss si at du har fått 20.000 kroner i lån. Slik fungerer det:

 1. Du logger inn på dine sider på Ferratum.no.
 2. Herfra overfører du 5.000 kroner til en bankkonto du eier.
 3. Pengene står på konto etter maks to dager.

For det første har du fortsatt 15.000 kroner tilgjengelig på Ferratum-lånet ditt. For det andre betaler du kun renter på de 5.000 kronene du har overført, og ikke på det som står igjen av kredittrammen.

Når det er på tide å betale tilbake gjelden, kan du betale tilbake så mye du vil så lenge beløpet er høyere enn 14 % av den utestående gjelden, minimum 500 kroner.

Minner om kredittkort

Måten Ferratums Fleksikreditt-lån fungerer på, minner om kredittkort. Med kredittkort får du en kredittgrense som du bruker som du vil. Du kan bruke alt eller ingenting så lenge du holder deg innenfor kredittgrensen.

Slik er det også med lånet fra Ferratum. Du trenger ikke å røre pengene i det hele tatt. Du kan også overføre hele kredittbeløpet til bankkontoen din. Dette gjør at lånet kan fungere som en økonomisk buffer ved akutte pengebehov slik som en komfyr som må skiftes ut.

Ekstrem rente

Bestemmer du deg for å bruke av kredittrammen Ferratum har gitt deg, møter du en av Norges høyeste gjeldsrenter. Den effektive renten kan bli så høy som 200 % i året. Henter du ut 10.000 kroner av Ferratum-kontoen din og betaler tilbake lånet i løpet av 12 måneder, blir ekstrakostnaden godt over 6.200 kroner.

Det er med andre ord viktig at du gjør hva du kan for å betale tilbake lånet så raskt du kan. Dette er en type gjeld du ikke bør leve med lenge av gangen. Vi vil passe på å minne om at du ikke betaler renter på den delen av lånet du ikke har tatt ut.

Utbetalingstid

Å søke om Ferratums smålån Fleksikreditt innebærer å fylle ut det elektroniske søknadsskjemaet på bankens nettsider. Her opplyser du, blant annet, hvor mye du ønsker å låne og hvor mye du tjener. Etter at du har sendt søknaden, ber Ferratum et kredittvurderingsbyrå om å sjekke kredittverdigheten din. Hvis du kommer godt ut av kredittsjekken, innvilger banken søknaden.

Så snart du har fått et positivt svar, kan du logge deg inn på kundesidene dine. Herfra kan du overføre hele, eller deler av lånet til en bankkonto du eier. Overføringen skjer forholdsvis raskt hvis du bruker BankID. Pengene kan stå på konto etter senest to arbeidsdager.

Raskere utbetaling med Trustly

Ferratum samarbeider med det svenske betalingsselskapet Trustly om overføringer av penger. Hvis banken din støtter overføringer med Trustly kan du ha pengene på konto samme dag som du ber om det, hvis du velger Trustly som overføringsmetode.

Aksepterer ikke betalingsanmerkninger

Ferratum Bank har som prinsipp å ikke akseptere søknader fra personer med én eller flere betalingsanmerkninger. Hvis dette gjelder deg anbefaler vi å vente med å sende en søknad til at anmerkningen er ute av verden.

Passe fornøyde kunder

Mer enn 500 norske kunder har gitt Ferratum en vurdering på Trustpilot. 85 % av tilbakemeldingene er positive, Enestående (64 %) og Bra (21 %). Når vi gransker de negative tilbakemeldingene, er det først og fremst den høye renten som trekker ned inntrykket.

Når dette skrives er bankens score 3,4 stjerner av 5 mulige, som er en middels god vurdering.

Service og support

Ønsker du å kontakte Ferratum kan du bruke chatten på bankens nettsider eller Facebooks Messenger. Bankens kundeservice er tilgjengelig på hverdager mellom 09:00 og 17:00. Du kan kun ringe Ferratum med fakturaspørsmål.

Om Ferratum Bank

Ferratum Bank ble startet i Helsingfors, Finland i 2005. Banken tilbyr smålån og såkalte mobillån (SMS-lån) til mer enn 2 millioner kunder i Europa, Afrika, Asia, Nord- og Sør-Amerika. I Europa drives den på konsesjon fra Malta Financial Services Authority. Banken eies av konsernet Multitude SE som har sitt hovedkontor i Helsingfors.

Vår vurdering av Ferratum Banks Fleksikreditt

Fleksikreditt fra Ferratum Bank er interessant fordi du får en kredittramme og ikke et tradisjonelt lån som utbetales så snart du har signert lånedokumentene. Du kan la kreditten stå urørt så lenge du vil. Slik sett kan Fleksikreditt fungere som en buffer inntil at du har spart opp egne penger.

Du bør tenke deg godt om før du bruker kreditten. En årlig rente på nesten 200 % er ekstremt. Bruker du hele eller deler av kreditten, bør du anstrenge deg for å betale tilbake gjelden så raskt du kan. Hvis ikke kan den bli svært kostbar.

Kom i gang med din lånesøknad hos Ferratum.
Til søknaden Annonselenke

Åpningstider

Mandag
09:00 - 17:00
Tirsdag
09:00 - 17:00
Onsdag
09:00 - 17:00
Torsdag
09:00 - 17:00
Fredag
09:00 - 17:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Ferratum Bank p.l.c.
Org. nummer
C 56251
Adresse
ST Business Centre, 120, The Strand
1027, Gzira
Telefonnummer
80 02 45 26
Epostadresse
faktura@ferratumbank.no
Eksempelrente

Representativt låneeksempel Ferratum Fleksikreditt: 48,17% eff. rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nom. rente, kost. 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Ferratum

Hva synes du om Ferratum

Vanlige spørsmål om Ferratum

Ettersom du må sende inn et elektronisk søknadsskjema må du også benytte BankID for å identifisere deg.

Nei, du kan benytte vanlig bankoverføring.

Du kan bruke inntil 58 måneder eller nesten fem år på tilbakebetalingen. Det er størrelsen på de månedlige innbetalingene dine som avgjør hvor raskt du blir kvitt gjelden.