Slik vurderer vi långivere

Vi på Kredittium.no har flere års erfaring med å anmelde långivere og lån, både små og store. For å avgjøre om en långiver tilbyr et godt produkt, ser vi på rentesatsene, gebyrer, åpenhet, sikkerhet og mye mer. Vi er alltid upartiske i våre anmeldelser. Vårt eneste mål er å tilby grundig informasjon slik at du, vår bruker, settes i stand til å avgjøre om den aktuelle långiveren passer dine krav og økonomiske situasjon.

Vi baserer aldri våre anmeldelser på personlige meninger eller innspill fra andre eksterne kilder. Ved å utelukkende basere anmeldelsene på reell informasjon og samtidig sammenligne dette med lignende långivere og produkter, mener vi at vi tilbyr deg de beste forutsetningene for å velge lånet som passer dine behov aller best.

Vi ser på følgende faktorer når vi sammenligner og anmelder långivere:

 • Rentesatser

  Størrelsen på renten kan være en avgjørende faktor for om en långiver blir vurdert som god eller dårlig. Jo lavere renten er, desto billigere blir lånet. Å ta opp lån koster penger. Å forsikre deg om at du betaler så lite som mulig for lånet ditt er noe av det viktigste du kan gjøre når du sammenligner lån. Derfor legger vi stor vekt på denne kostnaden.

 • Gebyrer

  Mulige gebyrer (som er inkludert i den effektive renten) kan øke kostnadene for deg som kunde enda mer. Vi ser alltid på hvilke gebyrer som følger med et lån, hva de gjelder og hvordan de påvirker den totale lånekostnaden.

 • Lånebeløp

  Jo høyere lånebeløp, desto større frihet har vanligvis kundene. Med større beløp kan långiveren bedre dekke ulike kunders behov, noe vi mener er positivt. Vi redegjør alltid for lånebeløpene långiverne tilbyr i våre anmeldelser.

 • Krav

  Utlånernes krav til låntakere spiller også en viktig rolle for hvor bra vi mener en långiver er. Svært høye krav gjør det vanskelig for mange lånesøkere å bli godkjent for et lån. På den annen side kan lave krav føre til at låntakere får lån de egentlig ikke har råd til. Kravene bør matche lånenes størrelsesorden og spesifikasjoner, noe vi alltid tar hensyn til i våre anmeldelser.

 • Utbetalingstider

  Hvor raskt et lån utbetales er mest interessant når det haster med å låne mindre beløp. Vi oppgir utbetalingstider i våre anmeldelser så ofte vi kan. Dessverre er ikke dette alltid tilgjengelig informasjon, da flere långivere i Norge ikke opplyser om hvor lang tid det tar å få penger på konto.

 • Kundeservice og åpningstider

  Tilgang til kundeservice er en viktig faktor for mange som søker om lån. Du kan ha spørsmål du vil ha svar på eller støte på problemer mens du fyller ut en lånesøknad, for eksempel. Vi sørger alltid for å opplyse om utlånernes åpningstider og hvordan du kan kontakte en kunderådgiver.

 • Våre egne meninger

  Vi blander aldri reell informasjon med våre egne meninger. I stedet inkluderer vi et eget avsnitt i våre anmeldelser hvor vi forteller deg hva vi synes om den aktuelle långiveren. Vurderingen utføres av våre økonomiske eksperter, som har mange års erfaring med å evaluere og anmelde hundrevis av lån og utlånere. Ekspertvurderingene må allikevel ikke oppfattes som anbefalinger. De er der kun for at du skal få innsikt i hvordan vi på Kredittium bedømmer lånet og utlåneren som anmeldes.

Bengt Bergh

Bengt Bergh

Sist oppdatert 9/20/2023

Bengt Berg er ansvarlig utgiver for innholdet på Kredittium.no. Han har, blant annet, utdannelse innenfor privat økonomi og mener at alle burde unne seg den gode følelsen fast sparing gir.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få smarte økonomitips og tilbud rett i innboksen.

Ved å registrere deg aksepterer du våre vilkår.