Hurtiglån

Trenger du et hurtiglån? Du er ikke alene. Ifølge Google søker mange etter "hurtiglån på dagen" i Norge. På denne siden forteller vi deg hvilke muligheter du har for å få utbetalt et lån samme dag som du sender søknaden. Du får også vite hva du må unngå når du forsøker å låne penger raskt.

Sammenligne de beste hurtiglånene 2023

Axo Finans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
18 År
Lendo
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Effektiv rente
5,33 - 49,42 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
18 År
Sambla
Lånebeløp
5 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
6,82 - 48,76 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
18 År
Zensum
Lånebeløp
20 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,25 - 29,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
25 År
Uno Finans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,33 - 40,00 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
20 År
Låneråd logo
Lånebeløp
25 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 20 år
Effektiv rente
5,02 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
18 År
Thorn
Lånebeløp
20 000 - 90 000 kr
Løpetid
2 - 5 år
Effektiv rente
12,90 - 39,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
25 År
Bank Norwegian
Lånebeløp
5 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
7,40 - 34,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
20 År
Størrelsen på vår provisjon har påvirket sorteringen

Listen viser et bredt utvalg hentet fra lånemarkedet, men ikke alle lån. Vi samarbeider med flere långivere i listen. Det betyr at vi kan få en kompensasjon fra långiverne. Størrelsen på kompensasjonen avhenger av hvordan listen er sortert. Lånetilbudene kommer fra långiverne, vi reserverer oss mot eventuelle feil.

Statistikk

Her er en samling av utlånernes karakteristikker som kan hjelpe deg med å ta riktig valg.
Laveste lånebeløp 5 000,00 kr
Høyeste lånebeløp 600 000,00 kr
Gjennomsnittlig minsterente 5,73 %
Gjennomsnittlig maksrente 23,29 %
Betalingsanmerkninger 4 långivere 50,00 % godtar betalingsanmerkninger
Unga lånetagare 4 långivare (50,00 %) accepterar låntagare under 20 år

Sammenlign utlånernes info

Sammenlign utlånernes renter, lånebeløp og mye mer for å se hvordan de står seg mot hverandre.
Axo Finans
4,90 % 23,40 %
Lendo
4,90 % 23,44 %
Sambla
4,90 % 24,90 %
Zensum
4,90 % 24,90 %
Uno Finans
4,90 % 24,90 %
Låneråd
4,90 % 23,40 %
Thorn
9,48 % 23,40 %
Bank Norwegian
6,99 % 17,99 %

Vad er hurtiglån?

Det er trolig like mange årsaker til at man trenger et hurtig lån som det er mennesker som søker etter et raskt lån. Det er allikevel enkelte gjengangere, slik som at komfyren streiker eller at bilen trenger en reparasjon.

Det er mulig å få hurtiglån på dagen. Ferratum er den eneste långiveren som hevder at du har pengene på konto samme dag som du søker om dem. Forutsetningen er at du sender søknaden før klokken blir 14.00 på hverdager.

Ferratum tilbyr forbrukslån i størrelsesorden 1.000–30.000 kroner. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke behøver å pantsette eiendom eller eiendeler for å låne penger.

Renten på lån fra Ferratum kan bli svært høy. Det er ikke uvanlig at den effektive renten er nesten 200 % per år. Dette er 180–190 prosentpoeng høyere enn ordinære forbrukslån.

Hurtiglån uten kredittsjekk?

Ferratum er altså den eneste utlåneren som tilbyr et raskt lån på dagen. Det betyr ikke at selskapet tar snarveier for å imøtekomme lånesøkernes ønsker.

Alle som sender en lånesøknad til Ferratum blir kredittsjekket, slik du blir uansett hvilken annen bank du kontakter. Det er nemlig ikke lov å tilby lån uten kredittsjekk i Norge. Dette gjelder også for smålån og mikrolån lik dem Ferratum tilbyr.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke kan få et hurtiglån uten kredittsjekk? En kredittsjekk er ikke noe negativt. Ved hjelp av kredittsjekken kan bankene se om du kan håndtere et lån eller ikke. Hurtiglån uten kredittsjekk er derfor ikke noe positivt og hadde det vært, kunne det ført til økonomiske vanskeligheter.

Hurtig lån – Topp tilbydere

Her har vi samlet de fem beste bankene som tilbyr hurtiglån på dagen.

* Alle renter over er eksempelrenter.

Trenger du å låne penger raskt og samme dag?

Er du på jakt etter et lån som utbetales samme dag som du søker om det. Vel, vi skal gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

Aller først må vi understreke at svært få banker i Norge lover at du får lånet på konto samme dag som du sender lånesøknaden. Det er flere grunner til dette:

 • Alle lånesøknadene må behandles grundig.
 • Det må utføres kredittsjekk av alle låntagere, for eksempel.

I tillegg har ikke bankene lov til å fortelle deg at du kan låne penger raskt. Det norske lovverket forbyr bankene å si at det er enkelt å søke om lån, og hvor raskt du kan få pengene.

Det betyr allikevel ikke at du må vente flere dager på lånet. Her er to banker som jobber så raskt de kan med søknaden din:

De garanterer det ikke, men vi vet det er mulig å få et raskt lån fra disse bankene. Et tredje alternativ er Ferratum så lenge du ikke behøver å låne mye og tåler en svært høy rente (mer om dette senere).

Vårt inntrykk er at det først og fremst er bankene som har spesialisert seg på forbrukslån, som anstrenger seg for at du skal få penger så kjapt som mulig. Det betyr ikke at andre banker er sinker, men brenner det, er det lurt å starte lånejakten hos spesialistene på lån uten sikkerhet.

Unngå panikk

Vi skjønner hvor vanskelig det kan være å ha akutte pengebehov. Dessverre kan et hurtiglån gjøre vondt verre hvis du ikke er på vakt. Selv om det haster med å skaffe penger, bør du anstrenge deg for at renten blir så lav som mulig.

I økonomisk stress er det viktig å holde hodet kaldt. Å ta opp kjapp gjeld er ikke alltid løsningen. Spør deg selv om det virkelig ikke finnes andre alternativer før du tar opp et hurtiglån.

Hva kreves for å låne penger raskt med utbetaling samme dag?

En viktig forutsetning for at du skal få et lån raskt, er at du innfrir kravene bankene og myndighetene stiller til deg. Dette er hva de fleste bankene krever:

 • Du må minst være 18 år. Noen banker har en høyere aldersgrense.
 • Bankene krever også at du tjener penger som du skatter av.
 • I tillegg kan du ikke ha betalingsanmerkninger.
 • Signere søknaden din med bank-ID.

5 Tips til kjappere utbetaling av lån

Hvor kjapt du kan få et lån, er langt på vei opp til deg selv. Dette er hva du kan gjøre for at et lån utbetales så raskt som mulig:

 • 1. Send søknaden tidlig

  Jo tidligere på dagen du sender søknaden, desto lenger frem i køen havner den.

 • 2. Søk om så lite penger som mulig

  Mange banker kan bruke kortere tid på behandlingen hvis lånebeløpet er lite.

 • 3. Ikke bruk en lånemegler

  Det er vanligvis bra å bruke en lånemegler, men lånet utbetales kjappere hvis du sender søknaden rett til banken.

 • 4. Ha BankID

  BankID kan gjøre søknadsutfyllingen raskere, ikke minst hvis banken bruker en samtykkebasert lånesøknad. Digital signering av låneavtalen gjør også at lånet kan betales ut raskere.

 • 5. Følg med på SMS og epost

  De fleste bankene sender melding på sms elle epost når du har fått lån. Jo kjappere du svarer på meldingen, desto raskere får du pengene.

Hvis du allerede har et lån i en bank, sjekk om du kan øke dette eller få et nytt et. En bank som kjenner deg og betalingsviljen din, kan gi deg lån raskere enn bankene du ikke har et forhold til.

Utbetalingen av lånet kan også ta kortere tid om banken du låner av har utbetalingskonto i samme bank som du har brukskontoen din.

Raskt lån uten sikkerhet – Andre tilbydere

For få år siden fantes det flere utlånere som tilbød løsninger for mennesker som trengte et lån raskt. Disse tilbyderne har forsvunnet i takt med at norske myndigheter har innført strenge regler for utlån.

Blant annet ble det forbudt å bruke fraser som "lån penger raskt" og "lån raskt og enkelt" i markedsføringen av små forbrukslån, for eksempel.

Det betyr allikevel ikke at du ikke kan få et raskt lån uten sikkerhet, slik som et forbrukslån. Det spørs bare hva du definerer som raskt.

 • Forbrukslån utbetales vanligvis etter 1–2 arbeidsdager.
 • Noen banker kan betale ut lånet samme dag, men garanterer det ikke.

Dette er hva utvalgte forbrukslånsbanker sier om utbetalingstider:

 • Komplett Bank.

  "Vi behandler søknader fortløpende. I mange tilfeller kan lån utbetales samme dag som vi mottar søknaden."

 • Bank Norwegian.

  "Vi tar en avgjørelse så snart vi har utført dokumentkontroll og identifisering. Et lån blir vanligvis utbetalt i løpet av 0–2 arbeidsdager."

Sjekk banken du allerede bruker

Har du allerede en bruks- eller lønnskonto i en bank? Sjansen er stor for at banken også tilbyr forbrukslån eller refinansieringslån.

Sender du en lånesøknad til banken du allerede bruker, er det mulig at du kan få både raskere svar og raskere utbetaling. Å flytte penger fra en bank til en annen tar tid. Det tar kortere tid å flytte pengene i én og samme bank.

Vi har flere tips til deg som trenger et lån raskt, sjekk denne guiden: Lån på minuttet.

Ikke glem kredittkort

Har du kredittkort? I realiteten tar du opp et lån uten sikkerhet hver gang du bruker det. Slik sett finnes det ikke lån som utbetales raskere. Du trenger heller ikke å be banken om lov til å dra kortet så lenge du holder deg innenfor kredittgrensen.

Dette hjelper selvsagt ikke deg som har behov for penger umiddelbart og som ikke har et kort. Vi vil allikevel nevne at kortene kan fungere som en økonomisk buffer mot uforutsette utgifter. Med et kredittkort i lomma slipper du å søke om lån i håp om at det utbetales i løpet av timer, ikke dager.

Lån penger raskt – Hvor mye haster det egentlig?

Hastverk er lastverk, heter det. Dette gjelder i høyeste grad opptak av lån. Haster det virkelig så mye med å låne penger at du ikke kan vente en dag eller to? Hva med å prøve noe av dette i stedet?

 • Be om betalingsutsettelse.

  Er det en ubetalt faktura som er problemet? Du kan kontakte selgeren og be om betalingsutsettelse.

 • Få faktura.

  Hvis du trenger penger for å gjøre opp en kontantbetaling, kan du spørre om å få en faktura på beløpet du skylder.

 • Privatlån.

  Kan du låne penger av familie eller venner i stedet? Du slipper trolig å betale renter.

 • Forskudd på lønn.

  Du kan kanskje få hjelp av arbeidsgiveren din. Spør om å få et lønnsforskudd i stedet for å lånet penger.

Poenget er dette: Prøv å kjøpe deg tid i stedet for å kaste deg over det første og beste lånetilbudet. Må du låne penger til oppgjøret uansett, kan du få lavere rente og bedre betingelser hvis du gir deg selv litt tid.

Lenger ventetid med lånemeglere

Vi anbefaler vanligvis at du kontakter en lånemegler hvis du trenger et forbrukslån, for eksempel. Ulempen er at du kan måtte vente litt lenger på pengene.

De største meglerne i landet, slik som Lendo og Axo Finans, kontakter opp mot 25 banker på vegne av brukerne. Å innhente lånetilbud fra så mange banker kan ta tid. Det er mulig at du kan få svar raskere hvis du kontakter en bank på egenhånd.

Lånet kan bli dyrere når du ikke bruker meglere. De er eksperter på å skaffe billige lån. Det kan være lønnsomt å la en megler gjøre jobben, selv om det haster.

Hurtiglån med betalingsanmerkning?

Vi vet at flere lurer på om de kan få et hurtiglån med betalingsanmerkning. Er du en av dem som lurer på dette, har vi flere dårlige nyheter enn gode. Det er vanskelig, for ikke å si umulig, å få et raskt lån på dagen hvis du har én eller flere betalingsanmerkninger.

Dette gjelder ikke bare hvis du trenger et lån raskt. Søker du om forbrukslån, boliglån eller billån for den sakens skyld, som kan ha forholdsvis lang behandlingstid, støter du på vansker så snart kredittsjekken avslører at du har en anmerkning.

Det er vanskelig å få lån med betalingsanmerkning i Norge. Helt umulig er det allikevel ikke. Et lite antall banker kan hjelpe deg selv om du befinner deg i et økonomisk ruskevær. Her er noen av dem:

 • Kraft Bank.
 • Bluestep.
 • Instabank.

Har du en bolig bankene kan ta pant i, er det også en mulighet for å få lån. Bare vær klar over at det ikke er gjort i en håndvending. Bankene kan bruke to–tre uker på å avgjøre om de kan hjelpe deg.

Vanlige spørsmål om hurtiglån

Bank Norwegian forteller at deres forbrukslån kan utbetales samme dag som du søker om det. Komplett Bank har en uttalt utbetalingstid på 0–2 dager. Ferratum Bank utbetaler lån på dagen hvis du søker før klokken 14.00 på hverdager.

Send lånesøknaden tidlig på dagen, søk om et lite beløp, ikke bruk lånemegler og følg med på meldinger fra banken om at du har fått lån. Aksepter lånet med BankID for enda raskere utbetaling.

Betegnelsen hurtiglån brukes ofte om mindre forbrukslån som har en forholdsvis kort behandlings- og utbetalingstid.

Ja, hurtiglån kan ha en høyere rente ettersom de ofte er mindre enn vanlige forbrukslån.

Det er mulig å få et forbrukslån samme dag som du søker om det. Det finnes allikevel ingen norske banker som garanterer lån på dagen. Å få lån til bolig, båt eller bil, for eksempel, kan ta lenger tid, vanligvis 1–2 arbeidsdager.

Nei, det er det ikke. For det første må alle som tilbyr lån og kreditt gjøre en kredittvurdering av alle lånesøkere. I tillegg er det svært få banker som lover utbetaling av et lån samme dag som de mottar søknaden.

Ferratum kan utbetale et lån samme dag som du søker om det. Forutsetningen er at du sender søknaden før klokken 14.00 på hverdager.

Nei, du kan ikke låne penger raskt hvis du har betalingsanmerkning. Alle bankene som kan betale ut lånet etter forholdsvis kort tid, krever at du har kvittet deg med anmerkningen før du søker.

Nei, det finnes ingen SMS-lån i Norge da du ikke kan sende SMS til en bank for å låne penger.

Bengt Bergh

Bengt Bergh

Sist oppdatert 5/25/2023

Bengt Berg er ansvarlig utgiver for innholdet på Kredittium.no. Han har, blant annet, utdannelse innenfor privat økonomi og mener at alle burde unne seg den gode følelsen fast sparing gir.

Kilder

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få smarte økonomitips og tilbud rett i innboksen.

Ved å registrere deg aksepterer du våre vilkår.