Andre alternativer

Nanofinans Sammenlign 23 banker
Sammenlign
Nanofinans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 20 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År
Långivere.no
Sammenlign
Långivere.no
Lånebeløp
20 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Effektiv rente
5,25 - 29,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
25 År
FinansEiendom
Sammenlign
finanseiendom
Lånebeløp
100 000 - 15 000 000 kr
Løpetid
1 - 30 år
Effektiv rente
4,90 - 12,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År

Fordeler

 • Raskt svar på søknaden.
 • Utbetaling etter 1 til 2 arbeidsdager.
 • Blant landets laveste lånerenter.
 • Tilbyr refinansiering av dyr gjeld.
 • Du bestemmer selv hva pengene skal gå til.

Ulemper

 • Krever at du har BankID.

Krav for å få et lån hos Lea bank

 • Aldersgrensen for å låne penger er 23 år.
 • Lånesøkere må ha norsk personnummer.
 • Du må ha hatt inntekter de tre siste årene.
 • Søkere med betalingsanmerkninger avvises.

Forbrukslån og refinansiering

Den forholdsvis nye banken Lea Bank tilbyr tre ulike forbrukslån i størrelsesorden 10.000–500.000 kroner:

 1. Ordinært forbrukslån – Bruk pengene på hva du vil.
 2. Refinansieringslån – Forbrukslån for sletting av annen gjeld.
 3. Duo-lån – En mix av refinansieringslån og forbrukslån.

Det ordinære forbrukslånet

Lea Banks forbrukslån, også kalt Lea-lånet, kan være opp til en halv million kroner stort. Lånet er usikret, som betyr at du ikke må pantsette hus eller eiendeler for å få det.

Ulempen med usikrede lån er at renten vanligvis er høyere enn lån med sikkerhet, slik som et boliglån. Fordelen med Lea-lånet er at det kan ha en av landets laveste renter på forbrukslån.

Lea Bank legger seg ikke oppi hva du skal bruke pengene til. Lengste løpetid er fem år.

Refinansiering med Lea Bank

Du kan bruke Lea-lånet til å refinansiere annen gjeld. Dette kan lønne seg hvis du får en lavere rente på lånet fra Lea Bank, sammenlignet med renten på gjelden du vil bytte ut.

Velger du et refinansieringslån, pengene gå til å betale ut gammel gjeld. Lea Bank hjelper deg med dette. Den betaler ut pengene direkte til kreditorene dine (dem du skylder penger).

Leas refinansieringslån er også usikret og kan ende opp med en lav rente, sammenlignet med konkurrentene. Lengste nedbetalingstid er 15 år, den bestemmes av løpetiden på gjelden du vil bytte ut.

Duo-lån

Lea Banks tredje låneprodukt er nok et usikret lån. Det er en blanding mellom forbrukslån og refinansieringslån.

Det fungerer slik:

 • En del av lånet øremerkes refinansiering av gjeld.
 • Resten er et ordinært forbrukslån du kan bruke på hva du vil.

Slik søker du

Du kan søke om forbruks-, duo- eller refinansieringslån fra Lea Bank på nettet. Banken har digitalisert søknadsprosessen. Den er oversiktlig og effektiv.

Du ha BankID for å søke om Lea-lånene. I tillegg er det lurt å finne frem dokumenter du kan bli bedt om å sende inn, slik som lønnslipper og skattemeldinger. Er du frilanser eller selvstendig næringsdrivende, bør du ha næringsoppgaven i en armlengdes avstand.

Dette er hva som skjer når du søker:

 1. Først besøker du Lea Bank på nettet.
 2. Fyll ut søknadsskjemaet med ønsket lånebeløp og nedbetalingstid.
 3. Oppgi personalia, også på medlåntaker hvis du låner sammen med noen.
 4. Send inn søknaden og vent på svar.

Ettersom prosessen langt på vei er helautomatisert, tar det ikke lang tid før du får et svar fra banken. Husk at det er både gratis og uforpliktende å søke om lån. Det er først når du har skrevet under en låneavtale at du har forpliktet deg overfor banken.

Kredittvurdering

Når Lea Bank mottar søknaden din, ber den et kredittopplysningsbyrå om å gjøre en kredittvurdering av deg. Denne sjekken innebærer, blant annet, at det innhentes opplysninger om deg fra offentlige registre. Hva du tjener og hvor mye gjeld du har, er noe av det som dukker opp i en sjekk.

Kredittsjekken vil også avsløre betalingsanmerkninger, hvis du har slike.

Når kredittopplysningsbyrået har gjort jobben sin, har du fått en kredittscore. Jo høyere den er, desto tryggere blir Lea Bank på at det er lurt å låne deg penger.

Utbetalingstid

Det meste av prosessen over er automatisert. Du kan få svar på lånesøknaden temmelig kjapt. Det som kan forsinke prosessen, er hvis banken ber deg sende inn ytterligere dokumenter, slik som en PDF-kopi av lønnslippen din.

Så snart banken har bestemt seg for å gi deg et lån, blir du bedt om å signere låneavtalen med BankID. Dette er gjort i løpet av noen minutter.

Når banken sitter med en signert avtale, betaler den ut pengene. Det tar 1–2 arbeidsdager for pengene å nå kontoen din. Merk deg at hvis du signerer låneavtalen en fredag, kan det hende at du ikke har pengene på bok før den påfølgende tirsdagen.

Lave renter

Vi har simulert flere lånesituasjoner for å teste Lea Banks lånerente. Banken kom ut med en av markedets laveste renter i mer enn 8 av 10 tilfeller. Lea-lånene er blant de billigste forbrukslånene i Norge, i alle fall på papiret.

Vi må understreke at simuleringer ikke kan brukes som en pekepinn på hvilken rente du får. Din rente kan bli både lavere og en god del høyere.

Inntekten og gjelden din har mye å si for hvilken rente du får. Hva du ender opp med til slutt, er umulig å si før du har sendt en søknad.

Vårt beste tips

Ønsker du å øke sjansene for å få en så god rente som mulig? Bruk en lånemegler. De beste meglerne innhenter lånetilbud fra opptil 25 banker for deg. De hjelper deg også med å sammenligne lånetilbudene og velge det billigste.

I skrivende stund er Lea Bank på samarbeidslisten til de to største meglerne i landet: Lendo og Axo Finans. Bruker du en av disse, må Lea konkurrere med drøyt 20 andre banker om å gi deg et godt lån.

Slik øker du lånemulighetene

Hvor mye du tjener og hvor mye gjeld du har fra før, har mye å si for lånesjansene dine hos Lea Bank. Du kan styrke mulighetene for å få lån hvis du søker sammen med en annen person, en såkalt medlåntaker.

Gjør du det, er det to inntekter som legges til grunn når banken skal behandle lånesøknaden din. Bare husk at begge vil bli kredittvurdert og at dere har et like stort ansvar for at lånet betales tilbake.

Om Lea Bank

Lea Bank er en heldigital bank og har eksistert i Norden siden 2016. Den opprettet sitt finske kontor i 2017. Sverige stod for tur i 2018. I 2020 åpnet den dørene for norske kunder etter at BRAbank ASA og Easybank ASA fusjonerte. I skrivende stund har banken også virksomheter i Tyskland, Spania, Østerrike og Frankrike. Om lag 70.000 mennesker er kunder i banken.

Bankens aksjer omsettes på Euronext Growth Oslo. De største aksjonærene er Braganza, Hjellegjerde Invest og Skagerrak Sparebank.

Vår vurdering

Lea Bank er en moderne forbrukslånsbank. Det meste som har med lån å gjøre er automatisert. Det betyr, blant annet, at du slipper å vente lenge på bankens avgjørelser. Vi liker at det følger med en egen nettbank, uansett om du vil spare penger i banken eller låne penger av den.

Den største fordelen er allikevel lånerentene. Lea Bank har lagt seg på en aggressiv kurs. Den ønsker å være blant de billigste tilbyderne av forbrukslån i landet. Det er grunnen til at banken alltid er med på vår liste over anbefalte banker å snakke med.

Åpningstider

Mandag
09:00 - 15:00
Tirsdag
09:00 - 15:00
Onsdag
09:00 - 15:00
Torsdag
09:00 - 15:00
Fredag
09:00 - 15:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Lea Bank ASA
Org. nummer
986144706
Adresse
Holbergs gate 21
0166, Oslo
Telefonnummer
22991400
Epostadresse
kundeservice@leabank.no
Eksempelrente

Nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,58 %, 50 000 kr o/5 år, kostnad 14 630 kr. Totalt 64 630 kr.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Lea bank

Hva synes du om Lea bank

Vanlige spørsmål om Lea bank

Så lenge banken har dokumentasjonen den trenger, får du svar på søknaden få øyeblikk etter at du sendte den.

Lea Bank oppgir at pengene bruker 1 til 2 arbeidsdager på å nå kontoen din idet du signerer låneavtalen.

Du kan bruke Lea Banks ordinære forbrukslån til hva du vil. Bankens refinansieringslån må gå til å bytte ut gammel gjeld. Duo-lånet skal delvis gå til refinansiering. Resten av lånebeløpet bestemmer du over selv.

Ikke vanligvis, men banken kan gi deg en avdragsfri periode hvis du mister inntekten din helt eller delvis. I denne perioden betaler du kun renten på lånet.