Raskt lån

Søk lån med Kredittiums guide til raskt lån uten sikkerhet. Du får vite alt du trenger for å låne penger på dagen og hva du må gjøre for å få et lån så kjapt som mulig. Sammenlign kjappe utlånere i listen under, eller sjekk vår toppliste lenger ned.

Raske lån - Kjappe fakta
Er raske lån virkelig raske?
Bank Norwegian

Best på raske lån nå (2024)

Lånebeløp 5 000 - 600 000 kr
Løpetid 1 - 5 år
Effektiv rente 10,43 - 56,61 %

Bank Norwegian har rask saksbehandling og et moderne søknadssystem, noe som gir deg gode muligheter for å låne penger raskt. Lån mellom 5 000 - 600 000 kroner uten krav om sikkerhet og til en lav rente. Søk tidlig på dagen for å ha størst sjanse for rask utbetaling av lånet ditt fra Bank Norwegian!

Til søknaden Få skreddersydde lånetilbud

Sammenlign raske lån 2024

Axo Finans
Sammenlign
Axo Finans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 20 år
Effektiv rente
8,19 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År
Bank Norwegian
Sammenlign
Bank Norwegian
Lånebeløp
5 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
10,43 - 56,61 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
20 År
Uno Finans
Sammenlign
Uno Finans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,01 - 40,00 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
20 År
Sambla
Sammenlign
Sambla
Lånebeløp
5 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
6,82 - 48,76 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År
Lea bank
Sammenlign
Lea bank
Lånebeløp
10 000 - 500 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
8,99 - 34,85 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
23 År
Sbanken
Sammenlign
Sbanken
Lånebeløp
25 000 - 500 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Effektiv rente
8,23 - 21,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
23 År
Størrelsen på vår provisjon har påvirket sorteringen

Listen viser et bredt utvalg hentet fra lånemarkedet, men ikke alle lån. Vi samarbeider med flere långivere i listen. Det betyr at vi kan få en kompensasjon fra långiverne. Størrelsen på kompensasjonen avhenger av hvordan listen er sortert. Lånetilbudene kommer fra långiverne, vi reserverer oss mot eventuelle feil.

Statistikk

Her er en samling av utlånernes karakteristikker som kan hjelpe deg med å ta riktig valg.
Laveste lånebeløp 5 000,00 kr
Høyeste lånebeløp 600 000,00 kr
Gjennomsnittlig minsterente 7,03 %
Gjennomsnittlig maksrente 23,23 %
Betalingsanmerkninger 3 långivere 50,00 % godtar betalingsanmerkninger
Unga lånetagare 2 långivare (33,33 %) accepterar låntagare under 20 år

Sammenlign utlånernes info

Sammenlign utlånernes renter, lånebeløp og mye mer for å se hvordan de står seg mot hverandre.
Axo Finans
6,90 % 23,40 %
Bank Norwegian
9,79 % 20,99 %
Uno Finans
4,90 % 24,90 %
Sambla
4,90 % 24,90 %
Lea bank
7,49 % 23,96 %
Sbanken
8,23 % 21,23 %

Hva innebærer raskt lån?

Et raskt lån kan stå på kontoen din samme dag som du søker om det. Det er forbrukslån på dagen som er den vanligste låneformen blant dem som har behov for å låne penger kvikt.

 • Dette er forbrukslån i størrelsesorden 1 000 – 600 000 kr.
 • Du slipper å pantsette bolig eller eiendeler.
 • Nedbetalingstiden er 5 år på det meste.

Å søke om et lån av denne typen tar ikke mer enn 15–20 minutter. Vanligvis er bankenes behandlingstid kort også, fordi mye av prosessen er automatisert.

 • Du kan få svar på søknaden minutter etter at du sendte den til banken som tilbyr lån hvis du bruker BankID.
 • Pengene overføres til kontoen din umiddelbart når du har signert låneavtalen.
Hva er raske lån

Så mye koster raske lån

Det er vanligvis forbrukslån, smålån og andre lån uten sikkerhet som har den raskeste utbetalingen. Litt av grunnen er at bankene ikke krever sikkerhet i bolig for slike lånetyper, noe som reduserer behandlingstiden.

At lånene er pantefrie betyr også at de er dyrere enn boliglån, for eksempel. Grunnen er at bankene tar en større risiko ved å tilby slike lån.  De kan ikke umiddelbart selge en bolig med tvang for eksempel, hvis låntakeren ikke betaler for seg.

Under forklarer vi hvilke kostnader som følger med et raskt lån. Når du forstår hvordan de påvirker lånet ditt, får du også et godt bilde på hva det nye lånet ditt vil koste.

Rente

Renten er leieprisen for pengene du låner. For lån med rask utbetaling, kan det variere mye hva du må betale for det samme lånebeløpet i forskjellige banker. Her er noen eksempler på effektiv rente (nominell rente + gebyrer) på et lån på 50 000 kroner, hentet fra juni 2023.

 • Laveste rente: 9,74 %
 • Høyeste rente: 35,89 %
 • Gjennomsnittlig rente: 15,94 %

Har du høyest effektiv rente, må du betale nesten 600 kroner mer på lånet hver måned. Derfor er det så viktig å sammenligne lån for å få en så lav rente som mulig.

Gebyrer

Du må betale gebyrer også, noe som gjør lånet dyrere. De ulike gebyrene plusses på beløpet du har lånt. Deretter legges det nominell rente på beløpet. Til sammen utgjør dette den effektive renten, som er den reelle prisen du må betale for å låne penger.

Det er normal to gebyrer du må betale for et lån med kjapp utbetaling:

 • Etableringsgebyr.
 • Termingebyr.

Etableringsgebyret er en engangskostnad mens termingebyret er noe du må betale så lenge du har lånet. Termingebyret beløper seg til noen tikroner hver måned, mens etableringsgebyret varierer mellom 0–4.000 kroner avhengig av hvilken bank du låner av.

Kostnadseksempel for raske forbrukslån

Her er et eksempel på hva lånet ditt kan komme til å koste deg hvis du velger å låne penger raskt gjennom Nanofinans. Eksemplet er basert på et lån på 50 000 kroner.

Lånebeløp Amortiseringstid Månedlig betaling Rentekostnad Avgifter
50 000 kr 1 år 4 277,26 kr 1 327,08 kr 0,00 kr
50 000 kr 2 år 2 189,67 kr 2 552,08 kr 0,00 kr
50 000 kr 3 år 1 493,81 kr 3 777,08 kr 0,00 kr

eksempelet har vi lagt til grunn lavest mulig rente hos Nanofinans (4.9 %). Avi-kostnaden på Nanofinans er 0 kr kroner og oppsettsgebyret er 0 kr.

Hvor raskt er et raskt lån

Raske lånetyper i Norge har en utbetalingstid som varierer fra noen timer til et par dager. Ingen banker gir garantier, men vi vet at mange lånekunder har fått lån samme dag som de søkte om det.

Det er to ting som avgjør hvor fort du kan få lån:

 • Behandlingstid
 • Den faktiske utbetalingen

Behandlingstid

Har du behov for kontanter fort, er det viktig å søke om lån i banker som er kjent for å være effektive. Det kan nemlig være stor forskjell på behandlingstiden.

Før du kan få lånet på konto, må banken først avgjøre om du kan få ta opp lån. Til å hjelpe seg, bruker den en kredittsjekk.

En slik kredittvurdering forteller hvor stor risikoen er for at banken taper kronene den låner ut til deg. Sjekken utføres vanligvis av et uavhengig kredittopplysningsbyrå og tar fra noen minutter til noen timer. I tillegg kan det hende at banken gjør egne vurderinger også.

Det er forskjeller på hvor raske bankene er. Noen behandler lånesøknader fortløpende og svarer nesten umiddelbart. Andre tar seg bedre tid. Flere av storbankene for eksempel, oppgir at de kan bruke inntil 3 dager på behandlingen av smålån.

Bruk Topplisten over for å finne banker som har rask behandlingstid.

Det spiller ingen rolle hvor lite eller hvor mye du vil låne. Bankene er lovpålagt å utføre en kredittvurdering uansett.

Utbetaling

Utbetalingen tar også tid. Selv om banken trykker på utbetalingsknappen så snart den har godkjent lånesøknaden din, kan det drøye før kontoen din fylles opp.

Grunnen til dette, er at pengeoverføringer mellom bankene skjer på bestemte tidspunkt på hverdager. Det er i alt 5 såkalte avregningstidspunkt. Det første er 00:30 på natta, det siste er klokken 14:00 på ettermiddagen.

Sender du en lånesøknad 08:30 og banken sier ja før klokken 12:00, kan lånet stå på konto den samme ettermiddagen.

Våre beste tips til raskere låneutbetaling

Du kan ikke påvirke bankenes behandlingstid og utbetalingstidspunkter, men helt handlingslammet er du ikke. Lån penger raskt med disse tipsene:

 1. Velg en bank som er kjent for rask behandlingstid. Bank Norwegian og Morrow Bank er et par av bankene som behandler lånesøknader fortløpende.
 2. Send søknaden tidlig på dagen. Jo tidligere du sender søknaden, desto fortere kan den bli behandlet.
 3. Vær tilgjengelig. Det kan hende banken må snakke med deg. Følg med på epost og telefon.
 4. Ha BankID. BankID kan forkorte behandlingstiden. BankID kan også brukes til umiddelbar signering av låneavtalen, som er siste steg før lånet utbetales.

Har mindre lån raskere utbetaling?

Lånestørrelsen har ikke mye å si for hvor snart du får en låneavtale. Både behandlings- og utbetalingstid er noenlunde lik, uansett hvilket lånebeløp du søker om. Ettersom det ikke tilbys lån uten kredittsjekk i Norge, må søknaden din gjennom samme prosess uavhengig om du skal låne 10 000 eller 100 000 kroner.

Merk deg at større lån kan ha lengre behandlingstid. Dette gjelder lån med sikkerhet, slik som boliglån eller billån. Vi kommer tilbake til dette snart.

Toppliste: Raske lån med umiddelbare svar

Det finnes for øvrig ikke lån på minuttet i Norge. Den viktigste årsaken er at bankene vurdere kredittverdigheten til alle lånesøkere. Du kan lese mer om lån på minuttet her.

Raskt lån med eller uten sikkerhet?

Trenger du penger kjapt, skal du velge et raskt lån uten sikkerhet, slik som forbrukslån. Det tar kortere tid å behandle søknader om denne typen lån. Grunnen er at bankene ikke må vente på verdivurderinger av en bolig eller andre eiendeler.

For lån med sikkerhet, slik som billån eller boliglån, kan det ta flere dager å behandle lånesøknaden.

For det første, må bankene finne ut hva boligen eller bilen er verdt. En slik verdivurdering kan ta tid.

For det andre vil banken ha pant i bilen eller boligen. For å få til dette må det lages en panteavtale mellom banken og den som låner penger. Avtalen må tinglyses, som betyr at den må registreres i et offentlig register., noe som også tar tid.

Merk deg at usikrede lån normalt har en høyere rente enn sikrede lån. Grunnen er nettopp det faktum at lån som er sikret med pant gir bankene bedre vern mot å tape pengene.

Forbrukslån eller hurtiglån – Hvilket er raskest?

Et hurtiglån er en form for forbrukslån. Dette er hva som skiller et hurtiglån og et ordinært forbrukslån:

 • Utbetalingstider

  Et hurtiglån kan utbetales raskere enn vanlige forbrukslån. Det er ingen banker som garanterer at det blir utbetalt på dagen, men vår erfaring er at du slipper å vente lenge.

 • Lånestørrelse

  Du kan få hurtiglån fra 1 000–50 000 kroner, mens forbrukslån får du fra 5 000 – 600 000 kroner.

 • Rente

  Hurtiglånet kan ha en litt høyere rente enn forbrukslånet.

 • Den store fordelen

  Den største fordelen med hurtiglån er denne: Du har stor frihet når det kommer til hva du kan bruke lånet på.

Tabellen under gir deg en god pekepinn på forskjellene mellom de to lånetypene. Den hjelper deg med å velge lånet som passer best til formålet ditt.

Spørsmål og svar om raske lån

Det er den effektive renten som bestemmer hva det koster for et lån. Laveste rente for et usikret lån på 50.000 kroner med rask utbetaling var 9,74 % i mai 2023. Høyeste rente var 35,89 %.

Ja, det er en mulighet for at du kan få lån på dagen, selv om ingen banker garanterer det. Sender du en lånesøknad om morgenen på en hverdag, er det mulig at pengene står på konto senere på dagen.

Nei, raske lån er vanligvis uten sikkerhet noe som også er en viktig årsak til at lånene kan utbetales fort. Bankene slipper å vente på verdivurdering av bolig eller eiendeler, noe som forkorter behandlingstiden.

Ja, du kan få et lån uten sikkerhet raskt, men ikke uten kredittsjekk. Alle som søker om lån eller kreditt i Norge, må kredittvurderes ifølge loven.

Oliver Steen

Oliver Steen

Sist oppdatert 5/16/2024

Oliver Steen er skribent for Kredittium. I tillegg jobber han med å ferdigstille en bachelor i journalistikk og en bachelor i økonomi.

Kilder

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få smarte økonomitips og tilbud rett i innboksen.

Ved å registrere deg aksepterer du våre vilkår.