Søk nå Annonselenke

Sambla er en lånemegler som hjelper deg med å låne fra 5.000–600.000 kroner uten sikkerhet. Selskapet kan også skaffe deg større lån, såkalte omstartslån, hvis du stiller med sikkerhet. Tradisjonelle forbrukslån, refinansieringslån og smålån er de mest populære tilbudene. Det holder å sende én søknad til Sambla for å få opptil 21 forskjellige lånetilbud.

Lånebeløp
5 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Rente
4,90 - 24,90 %
Effektiv rente
6,82 - 48,76 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År

Fordeler

 • Opptil 21 ulike lånetilbud med én søknad.
 • Raskt svar og utbetaling med BankID.
 • Mange tusen fornøyde kunder.
 • Søknaden er gratis og uforpliktende.
 • Overkommelige inntektskrav.
 • Kan hjelpe mennesker med betalingsanmerkninger.

Ulemper

 • Alle kunder må gjennom en kredittsjekk.

Krav for å få et lån hos Sambla

 • Søkere må være 18 år eller eldre.
 • Du må ha en årlig inntekt på minst 120.000 kroner.
 • I tillegg må du ha vært folkeregistrert i Norge i minst 3 år.
 • Betalingsanmerkning? Ring først.
Til søknaden Annonselenke

Én søknad, 20+ lånetilbud

Sambla er en lånemegler, altså en formidler av lån. Det er ikke Sambla som låner ut penger. Det er det en av de 21 bankene selskapet samarbeider med som gjør. Slik fungerer det:

 1. Du fyller ut et elektronisk søknadsskjema på Samblas nettsider.
 2. Sambla videresender søknaden til samarbeidsbankene.
 3. Bankene svarer med hvert sitt tilbud.
 4. Du velger det beste tilbudet, for eksempel, det med lavest rente.
 5. Du signerer låneavtalen med BankID og får pengene på konto.

Det er både gratis og uforpliktende å få hjelp av Sambla. Selskapet får en økonomisk godtgjørelse fra banken du takker ja til uten at lånet blir dyrere av den grunn.

Det er ikke sikkert du får svar fra alle bankene som deltar i samarbeidet. Hvor mange som svarer avhenger av forskjellige ting, slik som hvor mange penger du ønsker å låne og hvor god økonomi du har.

Fordelen med en lånemegler

De fleste bankene i Norge gir ulike kunder forskjellige vilkår og renter på lån. Sender du lånesøknaden din til én bank, kan du ende opp med et lån som er dyrere og dårligere enn andre alternativer.

Dette er grunnen til at du bør bruke en lånemegler. Sambla lar drøyt 20 banker konkurrere om å gi deg lån. Hver enkelt bank er klar over at de deltar i en konkurranse. Derfor strekker de seg litt lenger når de setter sammen lånetilbudet.

En annen fordel med å bruke Sambla er at du sparer tid. Du kan, så klart, sende de drøyt 20 søknadene på egenhånd. Dette vil ta lenger tid enn å fylle ut ett søknadskjema.

Lånetyper

Når du besøker Sambla på nett ser du at selskapet lister opp en hel rekke lånetyper. Her er noen eksempler: Ferielån, blancolån, kredittlån, billån uten sikkerhet og forbrukslån.

Vil du vite en hemmelighet? Alle disse lånetypene er i realiteten den samme: Forbrukslån uten sikkerhet. Du får med andre ord hjelp til å låne penger uten å stille pant eller kausjon, uansett hva lånet kalles.

Det finnes et par unntak. Refinansieringslån, som gjør at du kan samle annen gjeld slik som små forbrukslån og kredittkortgjeld. Reglene for denne lånetypen er annerledes enn tradisjonelle forbrukslån. Du kan få lengre nedbetalingstid på et refinansieringslån. Det andre unntaket er såkalte omstartslån som er det samme som refinansieringslån med sikkerhet.

Lån med betalingsanmerkning?

Har du én eller flere betalingsanmerkninger er dessverre døren lukket hos de fleste bankene Sambla samarbeider med. Det betyr allikevel ikke at alt håp er ute. Sambla vil forsøke å hjelpe deg med å skaffe et såkalt omstartslån.

Et slikt lån er et refinansieringslån med sikkerhet. Sikkerheten bør aller helst være pant i eiendom som du eier. For å få dette lånet må du ringe til Sambla i stedet for å bruke det nettbaserte søknadsskjemaet. For omstartslån er den øvre lånegrensen satt til 5 millioner kroner.

Kredittsjekk og 5 års løpetid

Samblas samarbeidsbanker følger myndighetenes krav til forbrukslån. Dette betyr i praksis at alle søkere gjennomgår en kredittsjekk. Sjekken utføres for å finne ut om du er i stand til å håndtere lånet du søker om. Det fine med å bruke Sambla er at du blir sjekket én gang og ikke 20.

Her er et par av de andre reglene du bør være klar over:

 • Den lengste nedbetalingstiden for forbrukslån er 5 år. Det er allikevel mulig å få lengre nedbetalingstid hvis lånet skal refinansiere annen gjeld.
 • Du kan ikke ha gjeld som er større enn 5 x årsinntekten din før skatt. Tjener du 400.000 i året og har 1,9 millioner i gjeld fra før, kan du ikke låne mer enn 100.000 kroner.

Du bør ha BankID

Det aller meste av hva Sambla tilbyr skjer elektronisk. Alt fra søknadsskjemaet til låneavtalene du får av banken du velger er digitale. Derfor vil det være til stor hjelp om du har BankID. BankID gjør at du kan signere lånedokumentene elektronisk og at pengene dukker opp på kontoen din raskere.

Imponerende kundetilfredshet

Vi har sett nøye på hva eksisterende Sambla-kunder mener om selskapet på Trustpilot. Nesten 5.000 norske brukere har gitt en vurdering. Et imponerende høyt antall, 89 %, har gitt 5 av 5 mulige stjerner til Sambla. Det er et av de beste resultatene for aktører i det norske forbrukslånsmarkedet.

Vi er også fornøyd med at selskapet tar negative tilbakemeldinger på alvor. De aller fleste som har noe negativt å si, får gode svar tilbake. Dette vitner om at selskapet er seriøst og til å stole på.

Samarbeidsbanker

Samblas forretningside er å sende din ene søknad til mer enn 20 banker. Dette øker sjansen for at du får et billig lån med gode vilkår. Her er bankene som mottar søknaden din når dette skrives:

Avida, TF Bank, Collector Bank, Ferratum Bank, Easybank, Nordea Direct, Ikano Bank, Komplett Bank, Kraft Bank, re:member, Instabank, Nordax Bank, Santander, Ya, Thorn, Mybank, Resurs Bank, Brabank, Svea, Aprila og Bluestep.

Det er ikke sikkert at du får et tilbud fra alle bankene over. Hvor mange penger du ønsker å låne og hvor god økonomi du har er faktorer som kan avgjøre hvor mange svar du får.

Om Sambla

Sambla er egentlig et svensk selskap. Det har vært aktivt i Norge siden 2016 og har siden da skaffet over 140.000 nordmenn billigere og bedre lån. Selskapets rådgivere er tilgjengelig på telefon og epost hvis du har spørsmål om lånesøknaden din.

Vår vurdering av Sambla

Det vil nesten alltid lønne seg å sende en søknad om forbrukslån til Sambla fremfor å sende den direkte til bankene. Å bruke en lånemegler øker sjansen for at du får et så billig lån som mulig. Sambla er en av de største og beste låneformidlerne i Norge. 4.500 positive tilbakemeldinger på Trustpilot er imponerende.

Kom i gang med din lånesøknad hos Sambla.
Til søknaden Annonselenke

Åpningstider

Mandag
09:00 - 20:30
Tirsdag
09:00 - 20:30
Onsdag
13:00 - 20:30
Torsdag
09:00 - 20:30
Fredag
09:00 - 17:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Sambla AS
Org. nummer
917 454 000
Adresse
Arbins gate 2
0253, Oslo
Telefonnummer
33222970
Epostadresse
kundeservice@sambla.no
Eksempelrente

Nominell rente 11%, effektiv rente 24.61%, 10 000 kr, o/1 år, kostnad 1 206 kr. Totalt 11 206 kr.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Sambla

Hva synes du om Sambla

Vanlige spørsmål om Sambla

Den øvre grensen for forbrukslån (lån uten sikkerhet) stopper ved 600.000 kroner. Det er hver enkelt samarbeidsbank som avgjør hvor stort lån de er villig til å gi deg.

Det kan ingen vite før du har fått ett eller flere lånetilbud. Hvor mye du tjener, hvor mye gjeld du har fra før og hvor mye du ønsker å låne avgjør hva renten blir til slutt.

Ja det kan du. Du kan innfri lånet du har fått når som helst.