Lånemeglere gir deg billigere lån

Lånemeglere lar bankene konkurrere om å gi deg lån. Resultatet kan bli lån med lavere rente og bedre vilkår. Du slipper å sende flere titall søknader. Én søknad holder for å få mer enn 20 lånetilbud i retur. Det beste av alt? Det koster ikke noe å bruke en megler.

Lånemeglere - kjappe fakta
Risikoer
Axo Finans

Den beste lånemegleren 2023

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Løpetid 1 - 5 år
Effektiv rente 5,16 - 26,23 %

Axo Finans er akkurat nå den beste lånemegleren. Lar nært 20 banker konkurrere om å gi deg best rente på lån opptil 600.000 kroner med inntil 15 års løpetid. Muligheten for å få lav rente er svært stor, uten at det koster mer.

Til søknaden Få skreddersydde lånetilbud

Sammenlign lånemeglere

Zensum
Lånebeløp
20 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,25 - 29,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
25 År
Axo Finans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
18 År
Lendo
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Effektiv rente
5,33 - 49,42 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
18 År
Bank Norwegian
Lånebeløp
5 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
7,40 - 34,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
20 År
Nanofinans Sammenlign 23 banker
Nanofinans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 20 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
18 År
Størrelsen på vår provisjon har påvirket sorteringen

Listen viser et bredt utvalg hentet fra lånemarkedet, men ikke alle lån. Vi samarbeider med flere långivere i listen. Det betyr at vi kan få en kompensasjon fra långiverne. Størrelsen på kompensasjonen avhenger av hvordan listen er sortert. Lånetilbudene kommer fra långiverne, vi reserverer oss mot eventuelle feil.

Statistikk

Her er en samling av utlånernes karakteristikker som kan hjelpe deg med å ta riktig valg.
Laveste lånebeløp 5 000,00 kr
Høyeste lånebeløp 600 000,00 kr
Gjennomsnittlig minsterente 5,32 %
Gjennomsnittlig maksrente 22,63 %
Betalingsanmerkninger 2 långivere 40,00 % godtar betalingsanmerkninger
Unga lånetagare 3 långivare (60,00 %) accepterar låntagare under 20 år

Sammenlign utlånernes info

Sammenlign utlånernes renter, lånebeløp og mye mer for å se hvordan de står seg mot hverandre.
Zensum
4,90 % 24,90 %
Axo Finans
4,90 % 23,40 %
Lendo
4,90 % 23,44 %
Bank Norwegian
6,99 % 17,99 %
Nanofinans
4,90 % 23,40 %

Hva er en lånemegler?

En lånemegler er ikke en bank, men en formidler av lån fra banker og finansinstitusjoner den samarbeider med. En megler kan hjelpe deg med å sammenligne lån fra 10–30 forskjellige utlånere.

Megleren jobber gratis for deg som skal søke om lån. Det er bankene som betaler. Hver gang lånemeglerne formidler et lån, får de betalt av utlånerne som har fått nye kunder. Ettersom flere meglere kan utføre en kredittsjekk på egenhånd, forkortes også bankenes behandlingstid og du kan få lånet raskere.

De fleste meglerne i Norge kan hjelpe deg med å skaffe flere lånetyper. Dette kommer vi tilbake til.

Slik jobber lånemeglerne:

Når du sender lånesøknaden til megleren, inviterer den samarbeidsbankene til å komme med hvert sitt lånetilbud til deg. Utlåneren som er villig til å gi deg lavest rente, vinner konkurransen om å få deg som lånekunde.

Hvorfor bruke en lånemegler?

En lånemegler kan altså hjelpe deg med å skaffe lån. Det er flere fordeler med dette:

 • Du sparer tid

  For å få best mulig rente på et lån, bør du sammenligne flere lånetilbud. Dette innebærer å sende mange lånesøknader på egenhånd. Bruker du en lånemegler, holder det å sende én søknad.

 • Gratis

  Du slipper å betale lånemegleren for å få hjelp. Hver gang en utlåner får en ny kunde, mottar megleren en provisjon fra den som låner ut pengene.

 • Én kredittsjekk

  Mange lånemeglere er i stand til å utføre en kredittsjekk av alle som søker om lån. Dermed tar behandlingen av lånesøknaden kortere tid og du får pengene raskere.

 • Øker lånemulighetene

  Det finnes langt over hundre lånetilbydere i Norge. Kravene for å få lån varierer. Selv om én bank avslår lånesøknaden din, kan andre være villig til å gi deg lån. Når du bruker en lånemegler, øker muligheten for å finne bankene som vil ha deg som lånekunde.

 • Renten kan bli lavere

  Det varierer også hvilken rente ulike utlånere tilbyr. Når du ber en megler om lånehjelp, er det større mulighet for å få lån av banker som har lavere utlånsrente enn andre.

 • Personlig service

  De fleste meglerne har kunderådgivere som hjelper deg gjennom hele søknadsprosessen. De kan bistå med å sammenligne lån og gi deg råd om hvordan du kan styrke lånemulighetene, for eksempel.

Hvilke lån formidler lånemeglere?

Lånemeglere i Norge har i all hovedsak tre lånetyper på menyen:

Foreløpig formidler meglerne hverken boliglån eller billån med pant i kjøretøyet. Men det står ikke på hverken viljen eller evnen. Vi vet at flere av de større meglerne ønsker å legge til boliglån på lånemenyen, noe de forsøker å få myndighetenes velsignelse for.

Det finnes heller ikke dedikerte lånemeglere for smslån, smålån eller hurtiglån. Har du behov for et lån som kan utbetales raskt for eksempel, kan du få slike lån via ordinære meglere.

En lånemegler kan ikke garantere at du får lån, heller ikke at renten blir vesentlig lavere. Det er allikevel ingen tvil om at muligheten for å få lån med gode vilkår øker.

De beste lånemeglerne 2023?

Det er vanskelig å gi et godt svar på hvem som er den beste lånemegleren. Hvem som er best egnet til å hjelpe deg kan avhenge av hvor mange penger du vil låne, hvilken lånetype du ønsker deg og hvor god økonomi du har. Derfor har vi laget denne listen med meglere som er kjent for sin allsidighet.

Hvem har lov til å bruke en lånemegler?

For å be om hjelp fra lånemeglere, må du innfri kravene deres. Disse er i stor grad diktert av forutsetningene samarbeidsbankene har satt for lånene sine.

 • Alder

  Du må være 18 år eller eldre. Noen meglere har en høyere aldersgrense. Den kan være helt opptil 25 år.

 • Inntekt

  Det er også et krav om at du tjener penger. Få meglere oppgir eksakte inntektskrav, men den må være så høy at du kan betjene lånet du søker om.

 • Nasjonalitet

  De fleste krever at lånesøkerne er norske statsborgere. Hos noen er kravet at den som søker om lån er bosatt på en adresse som er registrert i det norske folkeregisteret.

 • Betalingsanmerkning

  Det kan være vanskelig å få lån med betalingsanmerkning, men det finnes enkelte lånemeglere som kan yte hjelp. Disse formidler refinansieringslån med sikkerhet, slik som omstartslån.

I tillegg passer meglerne på at du lever opp til kravene i utlånsforskriften:

 • Du kan ikke ha gjeld som er større enn 5 ganger årsinntekten din før skatt.
 • I tillegg må du tåle en renteoppgang på 3 % fra tidspunktet for låneopptaket.

Hvilken lånemegler har flest banker?

Det er forskjell på hvor mange banker de ulike lånemeglerne samarbeider med. I skrivende stund er dette antallet samarbeidsbanker hos de ulike meglerne:

Ingen lånemegler har avtale med alle banker

Som listen over viser, er det stor forskjell på hvor mange banker ulike lånemeglere samarbeider med. Dette er viktig for deg som skal sammenligne meglere for å finne ut hvem du skal sende søknaden til.

Hvor god hjelp du kan få av en megler, handler om hvor mange banker megleren videresender din søknad til.

Jo, personlig service betyr så klart noe, men til syvende og sist er det dette som teller: Jo flere banker som vurderer en lånesøknad, desto større er mulighetene for å få lån til en så lav rente som mulig.

Derfor er det ikke uviktig hvor mange banker lånemeglere har på kontaktlistene sine.

En lånemegler kan ikke formidle lån på vegne av hvem som helst. Den må ha tillatelse fra hver enkelt bank den ønsker å samarbeide med.

Hvor mye kan du spare?

Det er ikke mulig å gi deg eksakt informasjon om hvilken rente du kan få hvis du bruker en megler for å skaffe lån. Bankene gjør individuelle vurderinger av hver enkelt søker og fastslår renten etterpå. Hva du tjener, og hvor mye gjeld du har, kan påvirke renten positivt elle negativt.

Vi kan allikevel bruke offentlige kjente rentesatser for å illustrere mulighetene dine. La oss tenke oss at du skal låne 100.000 kroner over 4 år. Deretter ser vi på hva bankene Lendo samarbeider med kan tilby:

 • Sbanken er billigst med en effektiv rente på 9,45 %.
 • Thorn er dyrest med en effektiv rente på 23,37 %.

Med disse rentene blir lånet med lavest rente over 1.100 kroner billigere i måneden sammenlignet med det dyreste.

Obs! Eksempelet over er høyst teoretisk. Vi gir ingen garantier for at du får tilsvarende renter på ditt lånt.

Vanlige spøsmål om lånemeglere

Det er gratis å bruke en lånemegler. Lånemegleren får betalt av bankene for at den skaffer dem nye kunder. Å bruke en megler fører heller ikke til at renten på lånet blir høyere.

Lånemeglere gjør det enkelt å sammenligne lån. De øker sannsynligheten for at du får et lån med en så lav rente som mulig.

De fleste lånemeglerne innhenter tilbud om lån uten sikkerhet i størrelsesorden 5.000–600.000 kroner. Enkelte meglere kan forhandle frem større lån enn dette mot pant i bolig.

Alle norske statsborgere over 18 år kan sende en lånesøknad til en megler. I tillegg krever de fleste at du har en skattbar inntekt og at du ikke har betalingsanmerkninger.

Nei, det kan de ikke. Samarbeidsbankene gjør de samme vurderingene uavhengig om du bruker en megler eller sende søknaden direkte til banken. Å bruke en megler kan allikevel øke sjansene for å få lån ettersom flere banker vurderer søknaden.

De fleste lånemeglerne har åpnet for bruk av medlåntaker. Dette kan øke mulighetene for at du får lån og at renten på lånet blir lav.

Ja, noen meglere samarbeider med enkelte banker om boliglån. Allikevel finnes det ikke meglere som har samarbeidsavtaler med alle landets boliglånsbanker når dette skrives. Det betyr at sjansen er stor for at du får en lavere rente på boliglån hvis du ikke bruker en megler.

Erik sæther

Erik Sæther

Sist oppdatert 9/20/2023

Erik Sæther har laget innhold om personlig økonomi i mer enn 10 år. Han mener at å lage et enkelt privatbudsjett er like viktig som et sunt kosthold, mosjon og en god natts søvn.

Kilder

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få smarte økonomitips og tilbud rett i innboksen.

Ved å registrere deg aksepterer du våre vilkår.