Andre alternativer

Nanofinans Sammenlign 23 banker
Sammenlign
Nanofinans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 20 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År
Långivere.no
Sammenlign
Långivere.no
Lånebeløp
20 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Effektiv rente
5,25 - 29,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
25 År
FinansEiendom
Sammenlign
finanseiendom
Lånebeløp
100 000 - 15 000 000 kr
Løpetid
1 - 30 år
Effektiv rente
4,90 - 12,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År

Fordeler

 • Én søknad kan resultere i 19 lånetilbud.
 • Øker sjansen for lavere rente og gode vilkår.
 • Raskt svar på søknaden.
 • Det koster ingenting å bruke tjenesten.

Ulemper

 • Høyere aldersgrense enn flere av konkurrentene.

Krav for å få et lån hos Zmarta

 • Ønsker du å bruke Zmarta, må du være minst 20 år.
 • Årsinntekten din må være 120.000 kroner eller mer.
 • Ønsker du et vanlig forbrukslån, kan du ikke ha betalingsanmerkning.
 • I tillegg må du ha skattet til Norge de siste 3 årene.

Få lånetilbud fra 19 banker

Zmarta er en lånemegler. Selskapet formidler lån fra 19 banker. Det holder at du sender én søknad. Zmarta tar med søknaden til bankene og ber dem komme tilbake med det beste tilbudet de kan. Dette øker sjansene for at du får et lån som både er bra og billig.

Du må ikke betale noe ekstra for å bruke Zmarta. Lånet ditt blir heller ikke dyrere, selv om bankene betaler selskapet for å skaffe dem nye kunder.

Lånesøknad på anbud

Ønsker du å benytte deg av Zmarta for å finne et godt lån? Da starter du med å fylle ut søknadsskjemaet på selskapets nettsider. Når Zmarta mottar søknaden går du igjennom en kredittsjekk. Består du denne, sendes søknaden videre til alle bankene Zmarta samarbeider med.

I skrivende stund er antallet samarbeidsbanker 19. Disse konkurrerer om å gi deg det beste lånetilbudet.

Når Zmarta har samlet inn tilbudene fra bankene, får du hjelp til å finne ut hvilket lån som passer best. Som regel vil du bli anbefalt å velge lånet med lavest rente ettersom dette blir billigst over tid.

Når du har valgt lån, signerer du låneavtalen, for eksempel med BankID. Deretter utbetales pengene; du har dem på konto etter 1 til 2 arbeidsdager.

Forbrukslån og Refinansieringslån

Zmarta har spesialisert seg på lån uten sikkerhet. Dette er lån du slipper å pante eiendom eller eiendeler for å få. Smålån, forbrukslån og refinansieringslån er typiske eksempler på lån uten sikkerhet.

Reglene for disse lånetypene er stort sett de samme:

 • Du kan ikke ha mer enn 5 ganger årsinntekten din i samlet gjeld.
 • Nedbetalingstiden på usikret gjeld kan ikke være lenger enn 5 år.

Den siste regelen har et unntak. Du kan bruke lenger tid på refinansieringslån. Det er løpetiden på gjelden du ønsker å refinansiere som bestemmer hvor lang tid du kan ha lånet.

Tilbyr andre lånetyper også

Selv om det er usikrede lån som er Zmartas hovedfokus består lånemenyen også av boliglån og billån. Vi synes nettsidene er litt misvisende når det gjelder de to siste lånetypene.

For det første kan ikke Zmarta hjelpe deg med å skaffe et nytt boliglån, i alle fall ikke når dette skrives. I stedet kan de forhandle frem et refinansieringslån med sikkerhet i en bolig du allerede eier.

Når det gjelder billån, er det forbrukslån uten sikkerhet som tilbys. Zmarta forhandler ikke om tradisjonelle billån hvor banken tar pant i bilen. Derfor vil det stort sett bare lønne seg å bruke Zmarta når du skal kjøpe eldre bruktbiler.

Lån med betalingsanmerkning?

Du kan ikke be om hjelp til å skaffe vanlige forbrukslån hvis du har en betalingsanmerkning. Zmarta stenger allikevel ikke døren helt. Du kan kontakte selskapet på telefon og fortelle om situasjonen din.

Løsningen kan være at Zmarta kontakter banker som har spesialisert seg på å hjelpe mennesker ut av et økonomisk uføre. Dette skjer, som regel, ved at du får et refinansieringslån med sikkerhet, slik som pant i eiendom du eier.

Bedriftslån via Zmarta

Eier du en bedrift? Går du med planer om å starte en? Du kan få hjelp til å skaffe kassekreditt opp mot 2 millioner kroner via Zmarta. Det er først og fremst selskapets samarbeid med Aprila som gjør dette mulig.

Kundetilfredshet

Vi sjekker alltid hva andre kunder mener om bankene og selskapene vi anbefaler. På Trustpilot har Zmarta 252 anmeldelser og 4,6 stjerner av fem mulige. Slik fordeler kundevurderingene seg:

 • Enestående: 81 %
 • Bra: 14 %
 • I den andre enden av skalaen har 2 % gitt vurderingen Dårlig.

Når anmelderne forteller hva de er fornøyde med, er det først og fremst servicen og hjelpen de fikk som fremheves. Vi synes det er bra at selskapet er imøtekommende også overfor dem som er mindre fornøyd med hjelpen eller lånene de fikk.

Om Zmarta

Zmarta ble startet i Sverige i 1999 under navnet Bolåneservice. I 2015 entret selskapet det norske markedet med sin nye satsning: Zmarta. I skrivende stund har mer enn 300 mennesker sitt daglige virke i Zmarta. Det er det tyske mediekonsernet Bauer Media Group som eier selskapet.

Må du snakke med selskapet om søknaden din, kan du kontakte kundesupport på chat eller telefon alle hverdager mellom 8 og 17.

Vår vurdering av Zmarta

Jo flere banker en lånemegler samarbeider med, desto større er mulighetene for å få et lån med lav rente og gode vilkår. Slik sett stiller Zmarta litt svakere mot konkurrenter som Lendo og Sambla. Zmarta har rett og slett ikke like mange banker i sin portefølje som de to andre.

Bortsett fra dette, har vi et svært godt inntrykk av selskapet. Det fremstår som både seriøst og ansvarlig. Vi liker spesielt godt at det også har et skreddersydd tilbud for bedrifter og næringsdrivende.

Åpningstider

Mandag
08:00 - 17:00
Tirsdag
08:00 - 17:00
Onsdag
08:00 - 17:00
Torsdag
08:00 - 17:00
Fredag
08:00 - 17:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Zmarta AS
Org. nummer
985 220 239
Adresse
Jernbanetorget 4
0154, Oslo
Telefonnummer
23 96 70 10
Epostadresse
info@zmarta.no
Eksempelrente

Nominell rente 13.80%, effektiv rente 36.14 %, 10 000 kr, o/1 år, kostnad 1 693 kr. Totalt 11 693 kr.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Zmarta

Hva synes du om Zmarta

Vanlige spørsmål om Zmarta

Nei, du må vente til at du har betalt alt du skylder før du kan be om hjelp. Unntaket er refinansiering med sikkerhet i boligen du eier. Du kan ringe selskapets boliglåneksperter og be dem hjelpe deg.
Så sant du ikke skal refinansiere annen gjeld, kan du bruke pengene på hva du vil.
Å bruke tjenesten Zmarta tilbyr koster ingenting. Hva du må betale i renter og avdrag vil bli klart når du har fått bankenes lånetilbud.