Lån med inkasso

Kan man få lån med inkasso? Ja, det er som regel ikke noe problem å få lån med inkasso uten sikkerhet. Da er det litt verre med inkassosaker som har gått så langt at man har fått en betalingsanmerkning. På denne siden forteller vi deg hva du kan gjøre, uansett hvor i prosessen inkassosaken din befinner seg.

Lån med inkasso – Er det mulig?
Bør du ta opp lån hvis du har inkasso?
Nanofinans

Enkleste lån med inkasso i Norge

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Løpetid 1 - 20 år
Effektiv rente 5,16 - 26,23 %

Nanofinans tilbyr et forbrukslån med lave lånekrav, noe som kan gjøre at du kan få lån selv om du har en inkassosak, men du kan ikke ha en betalingsanmerkning. Du kan låne mellom 5 000 - 600 000 kroner!

Til søknaden Få skreddersydde lånetilbud

sammenligne lån med inkasso 2024

Nanofinans Sammenlign 23 banker
Sammenlign
Nanofinans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 20 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År
Axo Finans
Sammenlign
Axo Finans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 20 år
Effektiv rente
8,19 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År
Uno Finans
Sammenlign
Uno Finans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,01 - 40,00 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
20 År
Lendo
Sammenlign
Lendo
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Effektiv rente
5,33 - 49,42 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
18 År
Bank Norwegian
Sammenlign
Bank Norwegian
Lånebeløp
5 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
10,43 - 56,61 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
20 År
Sambla
Sammenlign
Sambla
Lånebeløp
5 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
6,82 - 48,76 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År
Lea bank
Sammenlign
Lea bank
Lånebeløp
10 000 - 500 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
8,99 - 34,85 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
23 År
Størrelsen på vår provisjon har påvirket sorteringen

Listen viser et bredt utvalg hentet fra lånemarkedet, men ikke alle lån. Vi samarbeider med flere långivere i listen. Det betyr at vi kan få en kompensasjon fra långiverne. Størrelsen på kompensasjonen avhenger av hvordan listen er sortert. Lånetilbudene kommer fra långiverne, vi reserverer oss mot eventuelle feil.

Statistikk

Her er en samling av utlånernes karakteristikker som kan hjelpe deg med å ta riktig valg.
Laveste lånebeløp 5 000,00 kr
Høyeste lånebeløp 600 000,00 kr
Gjennomsnittlig minsterente 6,25 %
Gjennomsnittlig maksrente 23,57 %
Betalingsanmerkninger 4 långivere 57,14 % godtar betalingsanmerkninger
Unga lånetagare 4 långivare (57,14 %) accepterar låntagare under 20 år

Sammenlign utlånernes info

Sammenlign utlånernes renter, lånebeløp og mye mer for å se hvordan de står seg mot hverandre.
Nanofinans
4,90 % 23,40 %
Axo Finans
6,90 % 23,40 %
Uno Finans
4,90 % 24,90 %
Lendo
4,90 % 23,44 %
Bank Norwegian
9,79 % 20,99 %
Sambla
4,90 % 24,90 %
Lea bank
7,49 % 23,96 %

Før og etter betalingsanmerkning

Det er fortsatt mulig å få forbrukslån, boliglån eller billån selv om du har en regning som har gått til inkasso. Når det er sagt, bør du avslutte inkassosaken så snart som mulig, aller helst før du sender en lånesøknad.

Årsaken er at inkassosaken kan vise seg på en kredittsjekk hvis det går for lang tid. Når den gjør det, reduserer den lånemulighetene dine betraktelig.

Det hersker en del tvil om når en inkassosak viser seg for kredittvurderingsbyråene. Noen tror at byråene får beskjed idet du mottar et inkassovarsel. Slik er det ikke. Dette er hva som skjer når du ikke betaler en faktura:

  • Første faktura

    Når du mottar en faktura, får du vanligvis 14 dager på deg til å betale den. Det går ikke beskjed til de som kredittvurderer deg selv om du ikke betaler den.

  • Purring

    I noen tilfeller kan du motta en purring hvis du ikke har betalt originalfakturaen. Heller ikke nå får kredittvurderingsbyråene beskjed.

  • Inkassovarsel

    Et inkassovarsel er en advarsel om at saken din går til inkasso hvis du ikke betaler innen fristen. Kredittvurderingsbyråene er fortsatt uvitende om hva som foregår.

  • Betalingsoppfordring

    Hvis saken din går til inkasso, vil du motta en betalingsoppfordring. Oppfordringen påvirker heller ikke kredittscoren, men nå begynner det å haste.

  • Rettslig inndrivelse og betalingsanmerkning

    Har saken din gått så langt at det iverksettes rettslig inndrivelse av pengene, kan du få en betalingsanmerkning. Det er når du får anmerkningen at kredittvurderingsbyråene får beskjed.

Det er først når du får en betalingsanmerkning at byråene som skal gi deg en kredittscore får beskjed.

For hvert av punktene over får du vanligvis 14 dagers betalingsfrist. Du har med andre ord nesten to måneder på deg på å unngå en betalingsanmerkning.

Husk at anmerkningen påvirker kredittscoren din svært negativt. Mange banker kommer til å gi deg automatisk avslag på en lånesøknad hvis du har én eller flere anmerkninger.

En betalingsanmerkning kan vare i maks fire år. Den kan forsvinne raskere også. Anmerkningen strykes idet du betaler det du skylder.

Lån med betalingsanmerkning og inkasso uten sikkerhet?

Å låne penger med betalingsanmerkning og inkasso er i realiteten to forskjellige ting, uansett om du søker om et lån med eller uten sikkerhet:

  • Søke lån med inkasso: Kredittscoren er uendret.
  • Søke lån med betalingsanmerkning: Svært negativ kredittscore.

Det er et lite vindu på om lag to uker fra at en regning går til inkasso til at du får en betalingsanmerkning. I denne perioden vet ikke kredittvurderingsbyråene hva som foregår. Kredittscoren din er uendret.

Idet saken går til Namsmannen for rettslig inndrivelse, lukkes også vinduet. Du kan få en betalingsanmerkning. Informasjonen om anmerkningen deles med byråene som følger opp med å gi deg et stempel som dårlig betaler.

Det er ikke mulig å skjule en betalingsanmerkning når du søker om lån. Norske myndigheter har bestemt at du ikke kan få lån uten kredittsjekk.

Skummel gjeldsspiral

Flere som søker om lån uten sikkerhet med inkasso, gjør det for å betale de ubetalte regningene. Vi har full forståelse for at desperate tider kan kreve drastiske tiltak.

Har du havnet i en situasjon hvor du må låne penger for å betale regningene dine og annen gjeld? Da vil vi på det sterkeste anbefale at du stopper opp litt. Spør om råd eller hjelp fra kvalifiserte personer før du sender en lånesøknad:

  • Snakk med banken.

    Har du, for eksempel, en brukskonto i en bank? Ring banken og be om å få snakke med en kundebehandler. De er eksperter på personlig økonomi og kan kanskje gi deg verdifulle råd.

  • Kontakt kreditorene.

    Kontakt kreditorene dine, altså dem du skylder penger. Spør om de kan gi deg en betalingsutsettelse eller bli med på en nedbetalingsordning.

  • Ring NAV.

    Også NAV (Arbeids- og velferdsforvaltningen) har økonomiske rådgivere. Disse kan muligens gi deg gode råd om hva du kan gjøre for å komme deg ut av knipen.

Jo tidligere du tar grep om den økonomiske situasjonen din, desto bedre. Å kontakte dem du skylder penger så tidlig som mulig, for eksempel, kan tolkes som positivt. Å få dem med på en løsning som er bedre for deg, kan være enklere når du viser at du er villig til å gjøre opp for deg.

Å ikke gjøre noe, for deretter å håpe at du kan låne deg ut av vanskelighetene, kan i verste fall sende deg ut i en ødeleggende og langvarig gjeldsspiral.

Når du kontakter dem du skylder penger, kan det oppfattes som at du er villig til å løse problemet. Dette kan hindre at du får en betalingsanmerkning og dermed dårligere lånemuligheter.

Betalingsanmerkning – Hva nå?

Har inkassosaken din gått så langt at du har fått en betalingsanmerkning? Da er utlånsdørene stengt hos de aller fleste bankene og finansinstitusjonene i landet. Det er allikevel ikke helt umulig å få lån, ikke minst hvis formålet er å slette inkassogjelden.

Det finnes en håndfull banker som kan være villig til å hjelpe deg. Her er to viktige kriterier du må oppfylle:

  • Pengene du låner skal gå til refinansiering.
  • Du kan stille med en bolig som sikkerhet for lånet.

Du kan lese mer om hvilke muligheter du har her: Lån med betalingsanmerkning.

Vanlige spørsmål om lån med inkasso

Ja, så lenge inkassosaken ikke har gått til rettslig inndrivelse er det mulig å få lån. En rettslig inndrivelse kan gi deg en betalingsanmerkning som gjør det mye vanskeligere å låne penger.

Nei, hverken banken eller kredittvurderingsbyråene får beskjed om at regninger går til inkasso (betalingsoppfordring). Det er først ved rettslig inndrivelse at de kan få beskjed.

Nei, varselet advarer deg om at saken kan gå til inkasso. Du får heller ikke en anmerkning hvis saken faktisk går til inkasso og du får en betalingsoppfordring. Det er først når oppfordringen ikke har ført frem og det iverksettes rettslig inndrivelse at du kan få en anmerkning.

Det er kredittvurderingsbyråene som registrerer den, altså de som gir deg en kredittscore. Anmerkninger meldes inn av Namsmannen, forliksråd, inkassobyråer, Løsøreregisteret, Statens Innkrevingssentral eller Statens Kartverk,

Det er mulig å få lån selv om en regning har gått til inkasso. Det er først når du har fått en betalingsanmerkning at det blir svært vanskelig å låne penger.

Erik sæther

Erik Sæther

Sist oppdatert 4/4/2024

Erik Sæther har laget innhold om personlig økonomi i mer enn 10 år. Han mener at å lage et enkelt privatbudsjett er like viktig som et sunt kosthold, mosjon og en god natts søvn.

Kilder

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få smarte økonomitips og tilbud rett i innboksen.

Ved å registrere deg aksepterer du våre vilkår.