Lån på minuttet

Lån på minuttet – Er det mulig å få utbetalt lån i samme minutt som du har søkt om det? Det korte svaret er, nei, normalt er det ikke det. Å få lån tar vanligvis lenger tid, uansett hvor stort eller lite det er. Allikevel finnes det ingen regler uten unntak. Les videre, så skal du få vite hvordan du får låne penger i løpet av, ikke minutter, men sekunder!

Faktaboks om Uno Finans
Uno Finans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,33 - 40,00 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
20 År
Faktaboks om Zensum
Zensum
Lånebeløp
20 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,25 - 29,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
25 År
Faktaboks om Axo Finans
Axo Finans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
18 År
Faktaboks om Motty
Motty
Lånebeløp
25 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Effektiv rente
6,86 - 48,76 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
23 År
Faktaboks om Digifinans
DigiFinans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
7,55 - 90,27 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
20 År
Faktaboks om Sambla
Sambla
Lånebeløp
5 000 - 500 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
6,82 - 48,76 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Godtas
Aldersgrense
18 År
Faktaboks om Ferratum
Ferratum
Lånebeløp
1 000 - 50 000 kr
Løpetid
3 mån - 5 år
Effektiv rente
48,17 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
20 År
Faktaboks om Klikklån
Klikklån
Lånebeløp
10 000 - 90 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Effektiv rente
12,90 - 39,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
25 År
Faktaboks om Thorn
Thorn
Lånebeløp
20 000 - 90 000 kr
Løpetid
2 - 5 år
Effektiv rente
12,90 - 39,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
25 År
Størrelsen på vår provisjon har påvirket sorteringen

Hva er lån på minuttet?

Lån på minuttet betyr at du får lånet på konto like etter at du har sendt lånesøknaden.

For øyeblikket (januar 2023) er det dessverre ingen norske banker som kan garantere at du får penger i samme minutt som du søker om lån.

Du kan allikevel gjøre flere ting selv for at lånet skal utbetales så raskt som mulig. Lenger ned finner du en stor guide til rask låneutbetaling. Her er et kort sammendrag:

 • 1. Velg et forbrukslån.
 • 2. Søk om å få låne et mindre beløp.
 • 3. Send søknaden til en bank med rask behandling.
 • 4. Send lånesøknaden så tidlig som mulig på dagen.
 • 5. Følg med på SMS og epost.
 • 6. Aksepter lånet med BankID.

For fremtiden, kan du vurdere å skaffe et kredittlån fra Ferratum eller et kredittkort. Da kan du få utbetalt lånet på sekundet og ikke minuttet.

Myten om SMS-lån på minuttet

Det er svenskene som må ta en stor del av ansvaret for at begrep som "SMS lån på minuttet" har fått fotfeste blant norske lånekunder.

Et stykke utpå 2000-tallet dukket det opp en rekke utlånere i Sverige som tilbød SMS-lån med umiddelbar utbetaling. Alt låntagerne måtte gjøre for å låne penger, var å sende en tekstmelding med ønsket lånebeløp. Sekunder eller minutter senere var beløpet tilgjengelig.

Det er et par grunner til at dette lot seg gjøre:

 • Lånebeløpene var små, fra noen hundrelapper til et par tusenlapper.
 • Det var lenge mulig å låne opptil 50.000 kroner i Sverige uten kredittvurdering.

SMS-lånene fikk mye kritikk. Renten på et mobillån kunne bli mange tusen prosent i året.

De senere årene har det blitt mindre vill vest også i det svenske lånemarkedet. Det er fortsatt mulig å låne penger raskt, men ikke på minuttet. Blant annet er det innført strengere krav til bankenes vurdering av kundenes kredittverdighet.

Flere selskaper har forsøkt å innføre SMS-lån og lignende lån til Norge uten å lykkes. Det er først og fremst det norske lovverket som har stukket kjepper i hjulene for kjappe lån via mobilen.

"Ekte" SMS-lån finnes ikke i Norge. Det er ikke mulig å få lån med en tekstmelding, hverken i løpet av minutter, timer eller dager.

Lån på minuttet – Gode alternativer 2023

* Alle renter over er eksempelrenter.

Slik får du raskere lånesvar

Selv om du ikke kan få lån på minuttet av norske banker kan det gå forholdsvis raskt å få et svar på lånesøknaden. Mange banker har automatisert og digitalisert en god del av søknadsbehandlingen. Derfor kan du få et ja eller nei til lån noen timer etter at du sender en søknad. I noen tilfeller kan du få svar i løpet av minutter.

Dette er hva du kan gjøre selv for å få raskere svar:

 • Velg lån uten sikkerhet

  Ønsker du å få utbetalt lån så raskt som mulig, bør du velge et forbrukslån, som er et lån uten sikkerhet. Ettersom bankene ikke krever pant i bolig for slike lån, er behandlingstiden kortere.

 • Søk om et mindre beløp

  Vår erfaring er at bankene bruker kortere tid på behandling av lånesøknaden når lånebeløpene er små.

 • Send søknaden til en kjapp bank

  Noen banker behandler lånesøknader raskere enn andre. Ferratum, Bank Norwegian og Komplett Bank kan overføre lånet til kontoen din samme dag som du sender søknaden.

 • Helgeåpne banker

  Det finnes enkelte banker som har helgeåpent. Det betyr allikevel ikke at du garantert får svar i helgene. Sender du en søknad på søndag kan det hende at du får svaret mandag.

 • Send søknaden tidlig på dagen

  Sørg for at din lånesøknad er blant de første som behandles når banken åpner. Du kan få raskere svar og kanskje utbetalt lånet samme dag.

 • Klargjør dokumenter

  Noen banker kan be deg om mer informasjon, slik som en skannet kopi av en lønnslipp. Gjør klart kopier av lønnslipper og skattemeldingen før du søker. Er du selvstendig næringsdrivende? Da kan banken be om kopier av næringsoppgaven eller regnskapet.

 • Følg med på telefonen

  De fleste utlånerne sender ut meldinger på SMS eller epost om at du har fått lån. Jo kjappere du svarer på meldingene, desto raskere får du pengene.

 • BankID

  Har du BankID? Det kan hjelpe deg med å få svar raskere. Noen banker kan hente inn opplysninger om inntekten og gjelden din mens du skriver søknaden. Du kan gi dem tillatelse til dette med BankID. Du kan også signere låneavtalen med BankID.

 • Kontakt banken din

  Har du allerede lån i en bank? Kontakt banken og spør om du kan få øke lånet. Dette kan gi deg en raskere utbetaling selv om du må kredittvurderes på ny.

Vi anbefaler alle å bruke en lånemegler for å få billigere lån. Vær klar over at det kan ta litt lenger tid å få lånetilbud hvis du bruker en megler, ettersom de kan kontakte opptil 20+ banker samtidig.

Lån på minuttet uten BankID?

Det kan være vanskelig å få lån på minuttet uten BankID i Norge. Det er flere grunner til dette:

 • Behandlingstid

  Det er, for eksempel, ikke mulig å få lån uten kredittsjekk i Norge. Selv om hver enkelt kredittvurdering kan gjøres unna forholdsvis raskt, tar det tid fra at du har sendt en lånesøknad til at banken har bestemt seg.

 • Utbetalingstid

  Det finnes ingen banker i Norge som kan garantere at du får et forbrukslån på minuttet, eller andre lån for den sakens skyld. Det er allikevel enkelte banker som kan utbetale et lån uten sikkerhet samme dag som du sender søknaden. Ferratum er en av disse.

 • Identifisering

  Norske banker krever at du identifiserer deg, enten i søknadsprosessen eller når du skal skrive under låneavtalen. Ettersom BankID har blitt en universell metode for identifisering i Norge, er det snart ingen banker som lar deg låne penger uten.

Noen banker kan gi deg lån selv om du ikke har BankID. Resultatet er at låneutbetalingen kan ta enda lenger tid ettersom identifiseringen av deg som låntaker kan være mer omstendelig.

Lån penger på minuttet – Er det mulig?

Det er altså mulig å få utbetalt lån raskt hvis du følger rådene våre over. Og har du allerede skaffet deg et kredittlån fra Ferratum, kan du ikke bare få lån på minuttet, men på sekundet.

Det er også et annet triks du kan bruke som ikke mange kjenner til: Du kan bestille kredittkort og ta det i bruk nesten umiddelbart.

Kredittkort er et alternativ når du vil låne penger på minuttet

Du kan få lån på sekunder hvis du eier et kredittkort. Hver gang du betaler eller tar ut penger med kortet, låner du i realiteten penger av banken eller selskapet som har gitt deg det.

De aller fleste kredittkortene har en kredittgrense. Du kan fritt låne av kreditten så lenge du holder deg under grensen. Du behøver heller ikke å kontakte banken hver gang du skal bruke kortet.

En stor fordel med denne typen lån, er at det ikke legges renter på gjelden før det har gått opptil 45–60 dager på det meste. Betaler du tilbake alt du skylder ved forfall, slipper du å betale rente.

Det finnes et viktig unntak fra rentefriheten. Tar du ut penger med kortet eller betaler regninger med det, begynner renten å virke umiddelbart.

Har du ikke kredittkort?

Det er riktig at du ikke får et fysisk kredittkort, hverken på minuttet eller på dagen. Men du kan få en digital kopi (et virtuelt kredittkort) i samme øyeblikk som du signerer kredittkortavtalen.

Dette er hva du kan gjøre:

 • 1. Velg et kredittkort som inkluderer virtuelle kopier.
 • 2. Send kredittkortsøknaden tidlig på dagen.
 • 3. Signer kredittkortavtalen med BankID.

Gjør du dette, kan du låne penger med det virtuelle kortet umiddelbart.

Bank Norwegians kredittkort og flere av kortene fra Santander, er eksempler på fysiske kredittkort med digitale kopier.

Virtuelle kredittkort fungerer med netthandel. Du kan koble det til Google Pay eller Apple Pay slik at du kan betale med kortet i fysiske butikker også.

Vanlige spørsmål om lån på minuttet

Nei, ingen banker i Norge betaler ut et lån uten sikkerhet, slik som forbrukslån, sekunder eller minutter etter at du har søkt om det. Det er heller ikke vanlig at du får utbetalt lånet samme dag. Unntaket er kredittkort. Eier du et kort, kan du ta ut penger eller handle med det like raskt som vanlige bankkort.
Velg et forbrukslån og søk om et lite beløp. Send lånesøknaden tidlig på dagen og følg med på telefonen. Svar på meldingen fra banken umiddelbart og aksepter lånet med BankID.
Nei, og det er to grunner til det: 1. Ingen norske banker betaler ut lån på minuttet. 2. Du kan ikke låne penger av banker eller kredittinstitusjoner uten å bli kredittvurdert.
Du kan ikke låne penger av banker uten kredittsjekk i Norge. Dette skyldes myndighetenes krav om at utlånere skal vurdere hver enkelt lånesøkers kredittverdighet.
Hvis du ikke kan låne penger av venner eller familie, bør du ta kontakt med banken din. Det er en mulighet for at banken som har bruks- eller sparekontoen din kan utbetale et lån raskere enn andre. Et annet alternativ er å bruke kredittkort hvis du eier et.
Bengt Bergh

Bengt Bergh

Sist oppdatert 1/26/2023

Bengt Berg er ansvarlig utgiver for innholdet på Kredittium.no. Han har, blant annet, utdannelse innenfor privat økonomi og mener at alle burde unne seg den gode følelsen fast sparing gir.

Kilder

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få smarte økonomitips og tilbud rett i innboksen.

Ved å registrere deg aksepterer du våre vilkår.