Søk nå Annonselenke

Motty er en av Norges eldste og største lånemeglere. Selskapet kan hjelpe deg med å skaffe lån uten pant i størrelsesorden 25.000–600.000 kroner. Du kan også få hjelp med lån opptil 15 millioner kroner hvis du har en bolig som kan fungere som sikkerhet for lånet.

Lånebeløp
25 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Rente
4,90 - 26,90 %
Effektiv rente
6,86 - 48,76 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
23 År

Fordeler

 • Samarbeider med inntil 20 banker.
 • Øker muligheten for å få lån.
 • Kan gi deg lavere rente og bedre vilkår.
 • Forenklet lånesøknad med BankID.
 • Kan hjelpe mennesker med økonomiske problemer.

Ulemper

 • Utbetaling av lånet kan ta lenger tid.
 • Har en høy aldersgrense på 23 år.

Krav for å få et lån hos Motty

 • For å søke om lån, må du være 23 år eller eldre.
 • Søkere må ha bodd i Norge og skattet hit de siste tre årene.
 • Må ha en minsteinntekt på 230.000 kroner i året før skatt.
Til søknaden Annonselenke

Lån 25.000–600.000 kroner

Motty er en lånemegler som kan skaffe deg lån i størrelsesorden 25.000–600.000 kroner. Måten selskapet gjør dette på kan gi deg en lavere rente enn hva du klarer på egenhånd.

Motty har hjulpet norske lånekunder med lån uten sikkerhet siden 1985. Når dette skrives, i 2022, er forbrukslån og refinansieringslån uten pantekrav de viktigste lånetypene du kan få hjelp med.

 • Et forbrukslån kan ha en løpetid på 5 år på det meste.
 • Du står fritt til å bruke pengene på stort sett hva du vil.
 • Lånet betinger ikke pant i eiendom, derfor kan renten bli høy.

Et refinansieringslån uten sikkerhet har mange likheter med forbrukslån, men det er også forskjeller.

 • Lengste løpetid på et slikt lån er 15 år.
 • Lånet kan bare brukes til å erstatte gammel gjeld.
 • Selv om dette er et usikret lån, kan renten allikevel bli litt lavere.

Motty kan også hjelpe deg med pantelån opptil 15 millioner kroner. For å bli vurdert for et slikt lån, må du eie en bolig eller annen eiendom som fungerer som en sikkerhet for lånet. Vi skriver mer om dette lenger ned.

Kan gi deg bedre rente

Motty er en lånemegler og ikke en bank. Det er altså ikke Motty du låner penger av. I stedet er det en av bankene selskapet samarbeider med som gir deg lån.

Du skal allikevel sende søknaden din til Motty. Når selskapet mottar den, inviteres inntil 20 banker til å vurdere den og gi deg et lånetilbud.

Sagt på en annen måte, lar Motty bankene konkurrere om å gi deg lån. Dette kan gi deg en vesentlig lavere rente enn hvis du sender søknaden selv til én bank.

Å bruke en lånemegler er ingen garanti for å få lån, men det øker sjansene for at du lykkes med søknaden.

Samarbeidsbanker

Jo flere banker en lånemegler samarbeider med, desto større er sjansen for at du får et så billig forbrukslån som mulig. I så måte stiller Motty sterkt. Selskapet videresender søknaden din til inntil 20 banker.

Her er noen av dem:

 • Komplett Bank
 • Nordea Direct
 • Nordax Bank
 • Ikano Bank
 • Instabank
 • Lea bank

Motty er allikevel ikke megleren med flest banker på kontaktlisten. Både Lendo og Axo Finans er større, med 25 samarbeidsbanker hver.

Slik søker du

Motty har et elektronisk søknadsskjema på hjemmesiden. Du kan klikke på knappen merket med «Til søknaden» for å åpne det.

Før du søker, bør du bestemme deg for hvor mye du vil låne. Du må også avgjøre om det er forbrukslån eller refinansieringslån du ønsker. Tenk også over hvor lang nedbetalingstid du kan leve med.

Søknadsprosessen vil bli litt smidigere hvis du allerede har BankID å identifisere deg med.

1. Fyll ut søknaden

Fyll ut lånesøknaden så grundig som mulig. Du blir bedt om å oppgi ting som sivilstatus, bosituasjon, alder og inntekt.

2. Oppgi lånebeløp

Du må fortelle Motty hvor mye du ønsker å låne. Dette gjør du i søknaden. Du blir også bedt om å oppgi ønsket løpetid på lånet.

3. Velg forbrukslån eller refinansieringslån

Du skal krysse av for hvilken lånetype du ønsker i søknaden. Velger du et refinansieringslån, må du fortelle hvem du skylder penger. Motty kan for øvrig innhente denne informasjonen automatisk hvis du bruker BankID.

4. Vent på svar

Når søknaden er ferdig utfylt, sender du den til Motty som videresender den til bankene. Etter 1–3 arbeidsdager har bankene avgitt svar og du kan velge lånet med de beste vilkårene.

Nå gjenstår bare signering av låneavtalen, noe du kan gjøre med BankID. Deretter utbetales lånet.

 • Har du søkt om et forbrukslån, har du pengene på konto etter noen dager.
 • Er det et refinansieringslån du har fått, utbetales pengene til långiverne dine.

Søknadskrav

Skal du sende lånesøknaden din til Motty, er det flere krav du må oppfylle:

 • Du må være 23 år eller eldre.
 • Inntekten din må være minst 230.000 i året før skatt.
 • Du har bodd i og skattet til Norge i minst tre år.

Du kan ikke ha betalingsanmerkning hvis du skal søke om et ordinært forbrukslån eller refinansieringslån. I tillegg må du imøtekomme myndighetenes krav om at den samlede gjelden din ikke kan overstige 5 ganger brutto årsinntekt.

Hvis du tjener mindre enn Mottys inntektskrav, kan du søke om lånet sammen med en annen person, en såkalt medlåntaker. Dette øker lånesjansene ettersom det er den totale inntekten dere to imellom som legges til grunn.

Å søke om lån sammen med en medlåntaker kan også gi dere en lavere rente på grunn av den økte betalingsevnen.

Kredittsjekk

Alle som søker om lån via Motty blir kredittvurdert. Det er myndighetene som har bestemt at man ikke kan søke om lån uten kredittsjekk i Norge.

Det er vanligvis et eksternt kredittvurderingsbyrå som utfører vurderingen. Den ender med at du får en kredittscore. Hvor god denne er har mye å si for lånemulighetene dine og hvor lav rente du kan få.

Har du en betalingsanmerkning, vil den dukke opp i løpet av kredittsjekken. Én eller flere anmerkninger fører til automatisk avslag på lånesøknaden hos de fleste bankene i landet.

En betalingsanmerkning varer ikke evig. Den forsvinner så snart du har betalt det du skylder. Gjør du ingenting, slettes den automatisk etter fire år.

Det kan være vanskelig å låne penger med en betalingsanmerkning. Alt håp er allikevel ikke ute, heller ikke hos Motty.

Lån med sikkerhet i bolig

Motty kan kanskje hjelpe deg selv om du har en betalingsanmerkning. Megleren samarbeider med flere banker som har spesialisert seg på å hjelpe mennesker ut av økonomiske vansker.

For å få hjelp, må du vanligvis eie en bolig ettersom du blir tilbudt et lån med sikkerhet i boligen. Det er ikke nødvendigvis et problem hvis du allerede har et boliglån i en annen bank. Er det tilstrekkelig sikkerhet i boligen kan banken gi deg et lån med andreprioritet.

Vær klar over at bankene som kan hjelpe deg vanligvis benytter en rente som ligger et godt stykke over vanlige boliglånsrenter.

Trenger du økonomisk nødhjelp og lurer på hvordan Motty kan hjelpe? Da bør du ringe og snakke med en kunderådgiver i stedet for å bruke det elektroniske søknadsskjemaet.

Fornøyde kunder

Motty har en offisiell profil på Trustpilot.no. I skrivende stund inneholder den 27 kundeanmeldelser. Av disse er 25 positive eller svært positive. Kun 2 er negative. De negative tilbakemeldingene handler om aggressiv markedsføring.

Motty svarer på den negative kritikken og ønsker å komme anmelderne i møte for å rette opp inntrykket.

Om Motty

Forløperen til Motty, MarkedsService ble startet i 1978. Virksomheten endret fokus i 1985 og ble dermed en av Norges første lånemeglere. Etter hvert skiftet selskapet navn til Telefinans AS. En ny navneendring til Folkelånet Telefinans skjedde i 2009.

Selskapets nåværende navn, Motty, ble meldt inn til Brønnøysundregistrene i august, 2022. Selskapets hovedkontor ligger i Fredrikstad.

Vår vurdering

Motty er en av Norges eldste og største lånemeglere. Når inntil 20 banker konkurrerer om å gi deg lån, øker sjansene for at du får en lavere rente og bedre vilkår.

Vi liker at Motty har forenklet søknadsprosessen for alle som har BankID. Det er også positivt at selskapet går inn for å hjelpe mennesker som har betalingsvansker og betalingsanmerkninger.

Megleren får også en stjerne i margen for den offisielle profilen på Trustpilot.no. Det er flott at kundebehandlerne svarer på kritikken som dukker opp.

Mottys forbedringspotensiale ligger først og fremst i antallet samarbeidsbanker. 20 banker er bra, men allikevel et stykke bak de største meglerne i landet som har 25 banker på ringelisten.

Kom i gang med din lånesøknad hos Motty.
Til søknaden Annonselenke

Åpningstider

Mandag
08:00 - 16:00
Tirsdag
08:00 - 16:00
Onsdag
08:00 - 16:00
Torsdag
08:00 - 16:00
Fredag
08:00 - 16:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Motty AS
Org. nummer
994110756
Adresse
Storgata 3
1607, Fredrikstad
Telefonnummer
69360666
Epostadresse
kundeservice@motty.no
Eksempelrente

Nominell rente fra 4,90 %, effektiv rente 15,20 %, 50 000 kr, o/5 år, kostnad 19 779 kr. Totalt 69 779 kr.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Motty

Hva synes du om Motty

Vanlige spørsmål om Motty

Nei, Motty er en lånemegler som betyr at den hjelper lånekunder med å sammenligne lånetilbud fra en rekke banker.
Motty lar inntil 20 banker konkurrere om å gi deg best mulig vilkår på lån. Resultatet er at du kan få en langt lavere rente enn ellers.
Å bruke lånemeglere som Motty er gratis for lånekundene. Det er bankene som betaler for å få nye kunder, på samme måte som at det er boligselgeren som betaler eiendomsmegleren.
Du får neppe ordinære forbrukslån eller refinansieringslån, men Motty kan sette deg i kontakt med banker som har spesialisert seg på å hjelpe mennesker ut av et økonomisk uføre.