Søk nå Annonselenke

Du kan få et Viiga Lån i størrelsesorden 10.000–40.000 kroner. Forutsetningen er at du er 25 år, eller eldre, at du har bodd i Norge i mer enn to år og at du ikke har betalingsanmerkninger. På denne siden forteller vi deg alt du trenger å vite om Viiga-lånet og om det er et godt tilbud, sammenlignet med andre lån.

Lånebeløp
10 000 - 40 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Rente
8,40 - 23,40 %
Effektiv rente
11,64 - 39,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
25 År

Fordeler

 • Elektronisk lånesøknad.
 • Må ikke ha BankID.
 • Låneutbetaling skjer etter maks 24 timer.

Ulemper

 • Har ingen oppføring på Finansportalen.

Krav for å få et lån hos Viiga Lån

 • Søkere må være minst 25 år.
 • Skal ha bodd i Norge i minst to år.
 • Må ha inntekt.
 • Søkere med betalingsanmerkning blir avvist.
Til søknaden Annonselenke

Lån fra 10.000–40.000 kroner

Viiga Lån er et smålån i størrelsesorden 10.000–40.000 kroner. Det har dermed en av de laveste maksgrensene for et forbrukslån i Norge. Vanligvis drar de fleste tilbyderne av lån uten sikkerhet en strek ved 500.000 eller 600.000 kroner.

Et Viiga Lån er med andre ord ikke et alternativ hvis lånebehovet ditt er stort. Trenger du derimot et mindre beløp, for eksempel for å dekke uforutsette utgifter, kan det være verdt å vurdere det.

Velg nedbetalingstid selv

Søker du om Viiga-lånet, kan du selv bestemme hvor lang tid du skal bruke på nedbetalingen. Du kan velge alt imellom 12–60 måneder. Du kan velge e-faktura eller AvtaleGiro som metode for tilbakebetalingen.

Du er selvsagt ikke bundet av løpetiden på lånet hvis du ønsker å innfri det kjappere. Du kan betale inn ekstra avdrag slik det passer deg.

Slik søker du

Å søke om et Viiga Lån starter med at du besøker lånets hjemmeside. Her skal du legge igjen følgende informasjon:

 1. Ønsket lånebeløp og løpetid.
 2. Navnet ditt.
 3. Personnummeret.
 4. Mobilnummeret og epostadressen din.

Så snart du har krysset av for at du aksepterer lånebetingelsene og at det gjøres en kredittvurdering, kan du sende inn søknadsskjemaet. Kort tid etter vil du bli kontaktet av en kundebehandler som hjelper deg med å fullføre søknaden.

Å søke om et Viiga Lån innebærer at du blir kredittvurdert. Resultatet av denne kredittsjekken avgjør om du får lån og hvor høy renten blir. Ender sjekken med et lånetilbud, kan du signere låneavtalen med BankID.

Viiga-lånet utbetales 12 til 24 timer etter at du har signert, så lenge det skjer på en vanlig arbeidsdag. Husk at du kan angre deg. Du har 14 dagers angrefrist etter at lånet er utbetalt. Skulle du angre deg, må du betale tilbake alle pengene du har lånt før fristen går ut.

Må ikke ha BankID

Du må ikke ha BankID for å få et Viiga Lån. Har du ikke BankID, trenger du bare å kontakte kundesenteret for å få hjelp til å signere og sende inn låneavtalen.

Når det er sagt, kan det lønne seg å bestille BankID før du søker. Mulighetene for at lånet utbetales raskere øker med BankID.

Ordinært forbrukslån

Flere omtaler Viiga Lån som et smålån. Selv om det maksimale lånebeløpet på 40.000 kroner er lite, er det fortsatt et ordinært forbrukslån det er snakk om. Dette innebærer at du slipper å pantsette noe som helst for å få det.

Ulempen er at renten blir vesentlig høyere enn hva den er på et boliglån, for eksempel. Den vil trolig også bli høyere enn hva du kan få på et større forbrukslån.

Et Viiga Lån har en veiledende nominell rente som ligger et sted mellom 8,40 % og 23,40 %. Det betyr at du i verste fall kan få en effektiv rente på nesten 40 % i året.

Forutsetninger for å få lån

For å låne penger av Viiga Lån, må du være minst 25 år. Du må også ha bodd i Norge i minst to år og du må ha en inntekt å betale ned lånet med. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger når du søker.

Alle som søker om Viiga-lånet gjennomgår en ekstern kredittvurdering. Denne vil, blant annet, avdekke hvor mye du tjener og hvor mye gjeld du har fra før. Vurderingen ender med at du får en kredittscore. Jo høyere, desto bedre. En høy score øker sjansene for å få lån og at renten blir lav.

Har du lav inntekt og mye gjeld, er det en mulighet for at du ikke får Viiga-lånet. Dessverre kan du ikke øke lånemulighetene ved å ta opp lånet sammen med en annen person. Thorn, som står bak Viiga Lån, har ikke åpnet for medlåntakere.

Kundevurderinger

Det finnes dessverre ingen offisiell profil for Viiga Lån på Trustpilot.no. Det betyr at vi ikke har klart å finne ut hva eksisterende kunder mener om dette låneproduktet.

Om Viiga Lån og Thorn

Når du sender en søknad om et Viiga Lån, er det Thorn Finans Norge som behandler søknaden din. Thorn har eksistert i Norge siden 1970-tallet.

Selskapet startet med å leie ut brune- og hvitevarer, slik som TV-er og frysere. Siden starten av 2000-tallet har fokuset endret seg i retning av ulike former for forbrukslån. I skrivende stund er det danske 3C Groups som eier Thorn Norge Finans.

Vår vurdering

Trenger du kun et lite forbrukslån, kan Viiga Lån være en av kandidatene du bør vurdere. Vi vil allikevel anbefale deg å sammenligne lånet med andre tilbud fordi den effektive renten kan bli forholdsvis høy, opp mot 40 % i året.

Vi er også litt undrende til at Thorn ikke samler alle lånetilbudene sine under én og samme paraply. I tillegg til Thorn-lånet og Viiga Lån, driver selskapet også nettsidene Klikklån og PayMark Finans.

Vi mener Thorn ville tjent på å opprette offisielle profiler på Trustpilot slik at eksiterende kunder kan fortelle andre hva de synes om lånetilbudene. Vi synes også at selskapet bør legge inn lånene sine på Finansportalens sammenligningstjeneste.

Alt i alt er vi temmelig sikre på at du kan få et minst like bra lån andre steder. Derfor anbefaler vi at du kontakter en lånemegler. En megler sammenligner opptil 25 lån på dine vegne, uten at du må betale for det. Dette øker mulighetene for at du får en så lav rente som mulig.

Kom i gang med din lånesøknad hos Viiga Lån.
Til søknaden Annonselenke

Åpningstider

Mandag
09:00 - 15:00
Tirsdag
09:00 - 15:00
Onsdag
09:00 - 15:00
Torsdag
09:00 - 15:00
Fredag
09:00 - 15:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Thorn Norge AS
Org. nummer
928150402
Adresse
Innspurten 13A
0663, Oslo
Telefonnummer
21610011
Epostadresse
infono@thorn.no
Eksempelrente

Nominell rente 20,16 %, effektiv rente 24,76 %, 40 000 kr, o/5 år, kostnad 26 687 kr. Totalt 66 687 kr.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Viiga Lån

Hva synes du om Viiga Lån

Vanlige spørsmål om Viiga Lån

Nei, men du vil trolig få utbetalt lånet raskere med BankID. Har du ikke BankID kan du kontakte kundeservice for å få hjelp med signering av låneavtalen.
Thorn betaler ut pengene 12–24 timer etter at selskapet har mottatt en underskrevet låneavtale.
Nei, Thorn tillater ikke at du søker om Viiga-lånet sammen med andre.
Høy inntekt og lite gjeld fra før er to av de viktigste suksessfaktorene for å få lån. I tillegg kan du ikke ha betalingsanmerkning hvis du ønsker et Viiga Lån.