Søk nå Annonselenke

Er du 25 år eller eldre, kan du låne fra 10.000 til 70.000 kroner av Thorn Privat Finans. Den nominelle renten starter på 9,48 % i året, men den effektive renten kan bli så høy som 39,9 %. Å søke om lån er ukomplisert hvis du har BankID. Vanligvis får du svar på lånesøknaden samme dag som du sender den.

Lånebeløp
20 000 - 90 000 kr
Løpetid
2 - 5 år
Rente
9,48 - 23,40 %
Effektiv rente
12,90 - 39,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
25 År

Fordeler

 • Raskt svar på lånesøknaden.
 • Signering av låneavtale med BankID.
 • Mulighet for betalingsfrie måneder.

Ulemper

 • Ingen informasjon om gebyrer.
 • Samarbeider ikke med finansportalen.

Krav for å få et lån hos Thorn

 • Nedre aldersgrense er 25 år.
 • Søkere må ha bodd i Norge i 2 år.
 • Kan ikke ha betalingsanmerkninger.
 • Må ha skattbar inntekt.
Til søknaden Annonselenke

Lån fra 20.000–70.000 kroner

Thorn Privat Finans tilbyr tre ulike forbrukslån til norske kunder. Lånene skiller seg fra andre lån uten sikkerhet. Der andre utlånere lar deg låne opptil 600.000 kroner, stopper Thorn opp ved 70.000 kroner.

Dette er de tre lånene du kan velge mellom:

PrivatLån Pluss

Lån i størrelsesorden 10.000–70.000 kroner. I likhet med de andre lånene fra Thorn slipper du å stille med sikkerhet for å få det. Thorn tar med andre ord ikke pant i eiendom eller eiendeler.

TryggLån

Her kan du låne mellom 10.000–50.000 kroner. Dette lånet kan inkludere en betalingsforsikring. Denne sørger for at lånet blir betalt på dine vegne i inntil 12 måneder hvis du er uheldig og mister jobben.

Merk deg at betalingsforsikringen koster om lag 14 % av lånebeløpet. Låner du 40.000 kroner, må du betale over 5.500 kroner for forsikringen.

Det er også viktig at du forstår at renten fortsetter å løpe i de betalingsfrie månedene du kan få med PauseLånet. Lånet blir derfor dyrere enn hvis du betaler som normalt.

Du blir ringt opp

Å søke om lån hos Thorn Privat Finans er en litt annerledes opplevelse, uansett hvilket lån du ønsker deg.

Det starter med at du fyller ut et kort skjema på Thorns nettsider. Gjør du dette på en arbeidsdag, tar det ikke lang tid før selskapet ringer deg for å fullføre søknadsprosessen.

Dette er noe av hva du kan bli spurt om:

 • Hva du tjener.
 • Hvor mye gjeld du har fra før.

Etter at samtalen er over, gjøres det en kredittvurdering av deg. Denne ender med at du får en kredittscore, som er avgjørende for om du får lån eller ikke. Den bestemmer også hva renten blir i tilfelle du får et positivt svar.

Thorn bruker omtrent en time på å bestemme seg. Får du lånet, kan du signere låneavtalen med BankID. Pengene betales ut så snart du har signert.

Individuelle renter

Thorn Privat Finans oppgir på nettsidene sine at den nominelle renten starter på 9,48 % og ender på 23,40 %. Den effektive renten kan i verste fall bli på hele 39,9 % i året.

Hvilken rente du får på ditt lån, bestemmes av flere ting:

 • Inntekten din målt opp mot eksisterende gjeld.
 • Kredittscoren du får i kredittvurderingen.

Thorn samarbeider dessverre ikke med Finansportalen. Derfor er det vanskelig å sammenligne deres lån med andre tilbydere.

Vår egen simulering viser at den effektive renten på Thorns lån vanligvis ligger noen hakk høyere enn hva du kan få andre steder.

Maks fem år

Thorn Privat Finans følger myndighetenes krav om at usikrede lån ikke kan ha lenger løpetid enn fem år (60 måneder). Utlånsforskriften påvirker også andre sider ved Thorn-lånene:

 • Du kan ikke ha mer enn 5 ganger brutto årsinntekt i total gjeld.
 • I tillegg skal du tåle en renteøkning på 3 prosentpoeng.

Du kan selvsagt innfri lånet i sin helhet når som helst. Du er ikke nødt til å følge nedbetalingsplanen hvis du ønsker å betale tilbake det du skylder tidligere.

Mellomfornøyde kunder

Thorn-lånene har ingen egen side på Trustpilot.no. I stedet har vi funnet en rekke anmeldelser hos Google. Thorn får 4 av 5 mulig stjerner.

De fornøyde kundene trekker ofte frem den gode kundeservicen i sine tilbakemeldinger. De misfornøyde forteller ofte at de føler at de ikke har fått god nok informasjon om lånene de har fått.

Om Thorn Privat Finans

Flyttet du inn i din første bolig på 1980- eller 1990-tallet? Da er det en mulighet for at du fylte kåken med brune- og hvitevarer leid av Thorn. Utleie av elektronikk var lenge hovedfokuset til selskapet, som har eksistert i Norge siden 1970-tallet.

Etter hvert som elektronikk ble billigere og nordmenn lånte stadig mer penger, skiftet selskapet taktikk. I dag er utlån av penger kjernevirksomheten. Thorn Privat Finans eies av det danske selskapet Retail A/S, tidligere kjent som Leasy.

Vår vurdering

De tre lånetypene Thorn tilbyr i Norge, er i realiteten ordinære forbrukslån med ulik maksgrense oppad. Selskapet forsøker å selge både betalingsfrihet og betalingsforsikring som unike fordeler. Sannheten er at de ikke gjør særlig mye mer enn å fordyre lånene.

Vi mener at Thorn utmerket godt kunne ha slått sammen lånene sine til ett tilbud. Selskapet hadde fortsatt kunnet tilby både betalingsfrihet og forsikringer.

Nettsidene til Thorn inneholder ikke åpenbar informasjon om hvilke gebyrer du må betale for å låne penger. Vi har ikke klart å finne ut hva etablerings- og termingebyrene er bare ved å se på nettet, for eksempel. Dette mener vi er for dårlig. Vi stusser også over hvorfor Thorn glimrer med sitt fravær på Finansportalen.

Renten på et Thorn-lån kan raskt havne i den dyre enden av skalaen. Derfor vil vi anbefale deg å bruke en lånemegler når du skal søke om lån. Det øker sjansen for at du får en rente som er så lav som mulig.

Kom i gang med din lånesøknad hos Thorn.
Til søknaden Annonselenke

Åpningstider

Mandag
09:00 - 15:00
Tirsdag
09:00 - 15:00
Onsdag
09:00 - 15:00
Torsdag
09:00 - 15:00
Fredag
09:00 - 15:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Thorn Norge AS
Org. nummer
928150402
Adresse
Innspurten 13A
0663, Oslo
Telefonnummer
21 61 00 00
Epostadresse
infono@thorn.no
Eksempelrente

Nominell rente 19,32 %, effektiv rente 23,52 %, 50 000 kr, o/5 år, kostnad 31 661 kr. Totalt 81 661 kr.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Thorn

Hva synes du om Thorn

Vanlige spørsmål om Thorn

Det vil forenkle prosessen med å låne penger vesentlig hvis du har BankID.

PrivatLån Pluss, som har den største lånerammen, starter på 10.000 kroner og stopper ved 70.000 kroner.

Det er umulig å gi et konkret svar på dette ettersom hver lånesøknad behandles individuelt. Den effektive renten på Thorn-lån starter på om lag 12 % og ender på nesten 40 %.

Lånet blir utbetalt så snart du har underskrevet låneavtalen. Vanligvis tar det 1 til 2 arbeidsdager før pengene dukker opp, men det hender også at de kommer samme dag.