Andre alternativer

Nanofinans Sammenlign 23 banker
Sammenlign
Nanofinans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 20 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År
Långivere.no
Sammenlign
Långivere.no
Lånebeløp
20 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Effektiv rente
5,25 - 29,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
25 År
FinansEiendom
Sammenlign
finanseiendom
Lånebeløp
100 000 - 15 000 000 kr
Løpetid
1 - 30 år
Effektiv rente
4,90 - 12,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År

Fordeler

 • Mange forskjellige lån å velge mellom.
 • Lån med sikkerhet gir merkbart lavere rente.
 • Du får, som regel, raskt svar på søknaden.
 • Konkurransedyktige renter på usikrede lån.

Ulemper

 • Høyt inntektskrav (minst 200.000 kroner i året).
 • Høy aldersgrense for å få lån.

Krav for å få et lån hos Santander

 • Ønsker du et Santander-lån, må du være 23 år eller eldre.
 • Du må også være bosatt i Norge.
 • Årsinntekten din må være minst 200.000 før skatt.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker.

Usikrede lån 30.000–400.000 kroner

Santander Consumer Bank er en av Norges største forbrukslånsbanker. Banken markedsfører to typer lån uten krav til sikkerhet: Forbrukslån og refinansieringslån.

Bankens tilbud om forbrukslån starter på 30.000 kroner. Det meste du kan låne er 400.000 kroner. Gir banken deg et lån, kan du bruke pengene til stort sett hva du vil.

Santanders refinansieringslån starter også på 30.000 og ender på 400.000 kroner. Ber du om dette lånet, kan renten bli vesentlig lavere sammenlignet med et ordinært forbrukslån. Grunnen er at pengene er øremerket for refinansiering av gjeld du har fra før.

Lån til bil, MC, båt, caravan og snøscooter

Visste du at ingen finansierer flere bilkjøp enn Santander i Norge? Banken er størst på utlån til nye og brukte biler.

Banken tilbyr tradisjonelle billån som betyr at den tar pant i bilen du kjøper med pengene du låner. Fordelen for deg er at lånerenten kan bli vesentlig lavere enn hvis du benytter forbrukslån. Ulempen er at kravene til bilen er større, for eksempel, hvor gammel den kan være. Santander vil også stille krav til hvilke forsikringer bilen må ha.

En tommelfingerregel er at jo mer du spytter inn i egenkapital, desto lavere blir renten. Det er fullt mulig å fullfinansiere bilkjøpet hvis du er villig til å akseptere en høyere rente.

Du kan også låne penger av Santander til kjøp av motorsykkel, campingvogn, båt og snøscooter. Også her er det mulig å få lavere rente mot pant i doningen. Merk deg at banken har særskilte regler for lån til båter som er lengre enn 7 meter. Her krever Santander, blant annet, at du har en egenandel som tilsvarer 20 % av kjøpesummen.

Ukomplisert søknadsprosess

La oss si at du ønsker å søke om et forbrukslån fra Santander. Banken benytter kun elektroniske søknadsskjemaer. Du finner dem på bankens nettsider. Slik er prosessen:

 1. Du gir banken opplysningene den trenger om inntekter, gjeld og sivilstatus.
 2. I løpet av søknadsprosessen må du bruke BankID for automatisk innhenting av gjelds- og inntektsopplysninger fra Skatteetaten.
 3. Når du har fylt ut søknadsskjemaet, sender du det til banken og venter på svar.

Er du gift, samboer eller partner får du tilbud om å søke om lånet sammen med den andre. Dette øker sjansene for et positivt svar på søknaden.

Når Santander har alle opplysningene den trenger, går du igjennom en kredittsjekk hos et kredittvurderingsbyrå. Resultatet av denne sjekken avgjør om du får et lån og hva renten på lånet blir.

Hvis Santander vil låne deg penger, kan du signere låneavtalen med BankID. Pengene dukker opp på kontoen din etter 1 til 2 arbeidsdager.

Sletter den gamle gjelden

Santander tilbyr refinansieringslån uten at du må pantsette eiendom eller eiendeler. Det er flere ting vi liker ved bankens tilbud:

 • Du kan få en god rente ned mot 7 %. Dette gjør det mulig å redusere de månedlige lånekostnadene så det monner.
 • Santander tar seg av det praktiske. Gir banken deg et refinansieringslån, innfrir den gjelden for deg.

Hvor mye kan du spare på å refinansiere gjelden? La oss si at du har kredittkortgjeld på 100.000 kroner som koster deg 25.000 i året.

Låner du 100.000 av Santander for å slette kredittkortgjelden, kan den årlige kostnaden bli 15.000 kroner. Du sparer altså en drøy tusenlapp i måneden.

Tillater ikke betalingsanmerkninger

Santander er tydelig på at den ikke behandler søknader fra mennesker med betalingsanmerkninger. Gjelder dette deg, må du kvitte deg med anmerkningen før du sender søknaden.

Utover dette bør du vite litt om reglene for usikrede lån, slik som forbrukslån og refinansieringslån uten sikkerhet.

 • Forbrukslån kan ikke vare lenger enn fem år.
 • Refinansieringslån kan ha lenger løpetid.
 • Din totale gjeld kan ikke overgå fem ganger den årlige inntekten din.

Middels fornøyde kunder

Mer enn 200 kunder har gitt sin vurdering av Santander Consumer Bank på den norske versjonen av Trustpilot. Over 71 % har gitt banken toppscore. Antallet misfornøyde kunder utgjør om lag 20 %.

Til sammen får banken 2 stjerner av 5 mulige, noe som er under middels. Bare vær klar over at mange av tilbakemeldingene gjelder Santanders kredittkort, ikke lånene.

Om Santander Consumer Bank

Norske Santander er en del av spanske Banco Santander, en av verdens største banker. Den norske avdelingen har røtter som strekker seg tilbake til 1963 og selskapet Elcon Finans. Det norske hovedkvarteret ligger i Oslo og huser om lag 600 ansatte.

Ønsker du å snakke med en kundebehandler, kan du bruke chat, epost eller telefon. Bankens kundeservice for eksisterende kunder er bemannet alle hverdager mellom 9.00 og 16.00.

Vår vurdering av Santander Consumer Bank

Vi er imponert over antallet lån Santander tilbyr norske kunder. Både forbrukslånet og refinansieringslånet er interessante og konkurransedyktige. Lånene til bil, båt og motorsykkel kan ha renter som nærmer seg de billigste konkurrentene.

Vi vil allikevel anbefale deg å sammenligne Santander-lånene med tilbud fra andre banker. Det er langt ifra utenkelig at du kan få bedre renter andre steder. Du kan enten sende flere søknader til bankene selv, eller bruke en tjeneste som Lendo.

Åpningstider

Mandag
09:00 - 16:00
Tirsdag
09:00 - 16:00
Onsdag
09:00 - 16:00
Torsdag
09:00 - 16:00
Fredag
09:00 - 16:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer
983521592
Adresse
Strandveien 18
1325, Lysaker
Telefonnummer
21083000
Epostadresse
kundeservice.lan@santanderconsumer.no
Eksempelrente

Nye lån: Effektiv rente 10,36 %, kr 130 073, over 5 år, kostnad kr 35 010, totalt kr 165 083 Refinansiering: Effektiv rente 9,80 %, kr 144 000, over 10 år, kostnad kr 78 549, totalt kr 222 549 (Etableringsgebyr kr 950, Termingebyr kr 30).

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Santander

Hva synes du om Santander

Vanlige spørsmål om Santander

Nei, når dette skrives er det ikke mulig å låne penger av Santander for å kjøpe bolig.

Du må ikke, men det kan lønne seg å stille med bilen som sikkerhet for lånet. Renten kan bli vesentlig lavere ettersom bankens sikkerhet er større. Alternativet er å søke om et rent forbrukslån, men da kan også renten bli en god del høyere.

Alt som har med lån å gjøre, fra at du sender søknaden til at du betaler ned lånet, vil bli atskillig enklere med BankID.

I enkelte tilfeller er det mulig å søke om å utsette nedbetalingen av lånet med én måned.