Søk nå Annonselenke

Uno Finans er en av Norges største lånemeglere. Selskapet lar opptil 21 banker konkurrere om å gi deg den laveste renten på forbrukslån og boliglån. Nesten 1.000 kunder har fortalt hva de synes om selskapet på Trustpilot. 95 % av alle tilbakemeldinger er enten positive eller svært positive.

Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Rente
4,90 - 24,90 %
Effektiv rente
5,01 - 40,00 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
20 År

Fordeler

 • Én søknad sendes til 21 banker.
 • Større muligheter for å få lån.
 • Øker sjansen for at du får lav rente.
 • Tilbyr flere låneprodukter.

Ulemper

 • Samarbeider med færre banker enn de beste konkurrentene.
 • Høyere aldersgrense enn flere konkurrenter.

Krav for å få et lån hos Uno Finans

 • Alle over 20 år kan søke om forbrukslån.
 • Du må ha norsk bostedsadresse og norsk personnummer.
 • Alle søkere må ha en skattbar inntekt.
 • Uno Finans kan hjelpe personer med betalingsanmerkning.
Til søknaden Annonselenke

Opptil 21 lånetilbud fra én søknad

Uno Finans er en lånemegler, eller en finansagent om du vil. Jobben til selskapet er å skaffe deg et så bra og billig lån som mulig. Dette gjør det ved å sende lånesøknaden din til snaut 20 banker over hele landet.

Når bankene mottar søknaden din, behandler hver av dem søknaden individuelt. De som ønsker å låne deg penger, sender et lånetilbud i retur til Uno Finans. De gjør det, vel vitende om at de konkurrerer med andre banker om å gi deg best mulig vilkår. Dette gjør at du kan få en lavere rente enn hvis du hadde sendt søknaden til én av bankene på egenhånd.

Slik er prosessen

Å bruke en lånemegler som Uno Finans øker mulighetene for at du får lån ettersom søknaden din behandles av opptil 21 banker. Det øker også sjansen for at du får en så lav rente som mulig ettersom flere banker konkurrerer om å kapre deg som kunde.

Slik foregår prosessen:

1. Utfylling av søknaden

Det holder å sende én søknad til Uno Finans. Søknadsskjemaet ligger på selskapets nettsider. Det tar vanligvis bare noen minutter å fylle ut søknaden.

2. Kredittsjekk

Når Uno Finans mottar søknaden din, sendes den videre til et kredittopplysningsbyrå. Byrået gjør en kredittvurdering av deg og gir deg til slutt en kredittscore.

3. Bankenes tur

Når Uno Finans har mottatt resultatet av kredittsjekken, tar selskapet kontakt med de ulike bankene og ber dem komme tilbake med et tilbud til deg.

4. Beste bank vinner

Uno Finans hjelper deg med å kåre en vinner blant lånetilbudene du mottar. Vinneren er vanligvis banken som kan gi deg lavest rente på lånet du ber om.

Når vinneren er kåret, gjenstår underskriving av låneavtalen og utbetaling av pengene. Du kan bruke BankID til å skrive under på avtalen med banken som skal gi deg lånet.

Gratis og uforpliktende

Hvis du skal selge huset ditt, betaler du en boligmegler for å skaffe deg en kjøper. Det samme prinsippet gjelder for lånemeglere. Bankene betaler dem for å skaffe dem kunder. Det er med andre ord gratis for lånekunder å bruke en megler.

Det kommer heller ikke på ekstra kostnader fra bankene. Lånet ditt blir ikke dyrere, heller tvert imot. En lånemelger kan skaffe deg lån som er billigere enn hva du klarer på egenhånd.

Det er også verdt å merke seg at du ikke har forpliktet deg til å takke ja til et lån selv om du sender søknaden til en megler. Du står fritt til å takke nei, uansett hvor mange lånetilbud du får. Det er først når du har skrevet under en låneavtale at du har forpliktet deg overfor banken.

Du kan angre deg. Du har en angrefrist på 14 dager etter at du har mottatt et lån. Du trenger bare å betale tilbake pengene du har mottatt og si opp lånet.

Tilbyr flere lånetyper

Uno Finans er i stand til å forhandle frem flere typer lån på vegne av brukerne:

For ordinære forbrukslån og refinansiering uten sikkerhet, hjelper selskapet deg med lån i størrelsesorden 10.000–600.000 kroner. Forbrukslån kan ha en løpetid på 5 år på det meste. Refinansieringslån, som skal brukes til å slette annen gjeld, kan vare i inntil 15 år.

Når det gjelder boliglån, har Uno Finans spesialisert seg på å hjelpe låntakere som normalt får avslag på lånesøknadene sine. Dette kan være personer med variable inntekter, slik som frilansere, eller mennesker som står i inkassosaker eller som har mottatt en eller flere betalingsanmerkninger. Selskapet har god oversikt over hvilke banker som er villige til å hjelpe mindre ettertraktede boliglånskunder.

Å bruke en lånemegler er ingen garanti for at du får lån. Det øker allikevel mulighetene for å få et positivt svar ettersom søknaden behandles av flere banker.

Viktige lånekriterier

Selv om du ber Uno Finans om hjelp til å skaffe lån, slipper du ikke unna reglene i utlånsforskriften:

 1. Et ordinært forbrukslån kan ikke ha lenger nedbetalingstid enn 5 år.
 2. Ingen låntaker i Norge kan ha gjeld som er større enn 5 ganger årsinntekten før skatt.
 3. Bankene må regne ut om lånesøkerne er i stand til å tåle en renteheving på til sammen 3 %.

Reglene kommer i tillegg til standardkriteriene, slik som inntekt, eksisterende gjeld og alder på den som søker. Sagt på en annen måte: Høy inntekt og liten gjeld fra før øker muligheten for å få et lån.

Slik øker du lånemulighetene

Uno Finans tillater at du søker om lån sammen med en annen person. Dette kan være en partner, kjæreste, venn eller slektning. Uansett hvem du tar med som medlåntaker, må vedkommende være villig til å dele ansvaret for lånet med deg:

 • Begge to må igjennom en kredittvurdering.
 • Det er den samlede inntekten som gjelder.
 • Begge to må skrive under på låneavtalen.

La oss si at to lånesøkere tjener 400.000 kroner hver. Det er den samlede inntekten på 800.000 kroner som legges til grunn når Uno Finans og bankene skal vurdere lånesøknaden.

Dette sier andre kunder

Vi sjekker alltid hva andre kunder mener om bankene og lånemeglerne vi omtaler. Uno Finans har opprettet en offisiell profil på Truspilot, noe vi mener er positivt i seg selv. At snaut 1.000 personer har gitt selskapet 5 stjerner av 5 mulige er veldig bra.

Slik fordeler de karakterene seg for selskapets del:

 • Enestående: 87 %.
 • Bra: 9 %.

Kun 3 % av anmelderne har gitt selskapet karakteren Dårlig, som er den laveste scoren. Det er først og fremst den raske svartiden og hjelpsomme kundebehandlere som fremheves av alle som liker selskapet.

Om Uno Finans

Uno Finans er en norsk lånemegler med base i Oslo. Når dette skrives, arbeider det 22 mennesker i selskapet. Den største eieren er Bluestep Holding AB, et svensk konsern som blant annet eier Bluestep Bank.

Vår vurdering av Uno Finans

Vi er godt fornøyde med hvordan Uno Finans fremstår. Ikke minst er det positivt at så mange brukere er svært positive til selskapet på Trustpilot. Vi liker også selskapets nettsider; de er lettmanøvrerte og inneholder mye nyttig informasjon i tillegg til lånekalkulatorer og søknadsskjema. Vi har også bitt oss merke i at selskapet kan hjelpe mennesker de fleste bankene styrer unna med å få lån.

Uno Finans samarbeider "bare" med 21 banker. Selskapets største konkurrenter, Lendo og Axo Finans, samarbeider med 25 banker hver, altså 6 flere. Ettersom lånemegling handler om antallet banker som vurderer søknaden din, havner Uno Finans et par hestehoder etter de beste meglerne i landet.

Kom i gang med din lånesøknad hos Uno Finans.
Til søknaden Annonselenke

Åpningstider

Mandag
08:00 - 20:00
Tirsdag
08:00 - 20:00
Onsdag
08:00 - 20:00
Torsdag
08:00 - 20:00
Fredag
08:00 - 18:00
Lørdag
09:00 - 16:00
Søndag
09:00 - 16:00

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Uno Finans AS
Org. nummer
921320639
Adresse
Skippergata 33
0154, Oslo
Telefonnummer
40 00 51 60
Epostadresse
kundeservice@unofinans.no
Eksempelrente

Nominell rente 11.39 %, effektiv rente 14.13 %, 50 000 kr, o/5 år, kostnad 17 612 kr. Totalt 67 612 kr.

Brukeranmeldelser

1.0 i snittkarakter fra 1 brukere

KARLSEN JAN LAURITZ

July 7, 2023

Den kredittsjekken jeg tok på meg selv var feil på alle pkt.og dette er så alvorlig at jeg velger å ta dette videre.. med finanstilsynet f.k. Mandag er skremmende at dere kan operere med sånne alvorlig feilinformasjon på lønnstrekk og inkasso m.v... Når det motsatte er tilfelle.

Så her bør dere skjerpe dere.. alle andre registre jeg har sjekket viser de som er den reelle situasjonen og har da også snakket de respektive som kartverk og tingrett /namsfogd og andre og er ikke noe negativt å berette.

JAN

Hva synes du om Uno Finans

Vanlige spørsmål om Uno Finans

Det er gratis å bruke lånemeglere som Uno Finans. Det er bankene som betaler meglerne for å skaffe dem nye kunder.

Nei, å bruke en lånemegler er ingen garanti for å få lån. Det øker allikevel mulighetene ettersom flere banker vurderer lånesøknaden.

De største lånemeglerne lar mer enn 20 banker konkurrere om å gi deg best mulig rente på lånet ditt. Det øker sjansene for at du får lavest mulig rente.

Nei, reglene er de samme uansett hvem du sender lånesøknaden til. Alle som søker om lån i Norge, må kredittsjekkes.

Ja, det er en viss mulighet for at du kan få hjelp. Uno Finans samarbeider med flere banker som har spesialisert seg på å hjelpe mennesker med økonomiske vansker. Forutsetningen for å få hjelp er som regel at du har en bolig du kan tilby som sikkerhet for lånet.