Søk nå Annonselenke

Senzum er en lånemegler. Selskapet kan innhente lånetilbud fra inntil 14 banker samtidig. Dette øker sjansen for å få en lav rente. Du kan få hjelp til å skaffe ordinære forbrukslån, refinansieringslån, boliglån og såkalte omstartslån, uten ekstra kostnader.

Lånebeløp
20 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Rente
4,90 - 24,90 %
Effektiv rente
5,25 - 29,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
25 År

Fordeler

 • Én søknad – Opptil 14 lånetilbud.
 • Øker mulighetene for å få lån.
 • Større mulighet for å få en lav rente.
 • Tillater at du søker om lån sammen med andre.

Ulemper

 • Har avtaler med færre banker enn de største meglerne.
 • Aldersgrensen for å søke er blant markedets høyeste.

Krav for å få et lån hos Zensum

 • Må være 25 år for å søke om lån.
 • Aksepterer ikke betalingsanmerkninger.
 • Søkere må minimum tjene 200.000 kroner i året før skatt.
 • Du må ha bodd på en folkeregistrert norsk adresse i minst ett år.
Til søknaden Annonselenke

Lån 20.000–600.000 kroner

Lånemegleren Zensum samarbeider med 14 forskjellige banker i Norge. Dette gjør selskapet i stand til å formidle følgende lånetyper:

Én søknad – 14 lånetilbud

Den største fordelen med å bruke en lånemegler fremfor å sende søknaden direkte til banken, er at du kan få mange flere lånetilbud i retur. Dette er hva som skjer når du ber Zensum om hjelp.

 1. Det holder å sende én søknad.
 2. Zensum lar opptil 14 banker konkurrere om å gi deg lån.
 3. Selskapet hjelper deg med å sammenligne lånetilbudene.
 4. Megleren vil vanligvis anbefale deg å velge lånet med lavest rente.

Det koster ikke noe ekstra å bruke en megler som Zensum. Selskapet får betalt av bankene for de nye kundene, på samme måte som en boligselger betaler en boligmegler for å selge en bolig.

Omstartslån

Når du surfer på Zensums nettsider vil du se at Omstartslån står på menyen. Bare vær klar over at denne megleren har en annen definisjon av begrepet.

Et omstartslån er vanligvis tiltenkt mennesker som har havnet i økonomiske vansker. Det er, for eksempel, mulig å få slike lån selv om man har betalingsanmerkning.

Dette gjelder ikke hos Zensum. Har du én eller flere anmerkninger, kan ikke selskapet hjelpe deg. Derfor synes vi det er underlig at lånetypen står oppført på meglerens lånemeny.

Formidler også boliglån

Zensum er en av få lånemeglere i Norge som formidler boliglån. Selskapet kan være behjelpelig med å skaffe lån i størrelsesorden 100.000–25.000.000 kroner.

Før du ber selskapet om hjelp til å låne penger til bolig, bør du vite at selskapet ikke samarbeider med tradisjonelle boliglånsbanker, slik som Sbanken, Sparebank 1-bankene eller DNB. Dermed er det ikke sikkert at du får den beste renten du kan få.

Vi stusser også over at Zensum påstår at egenandelskravet på boliglån er 5 % i Norge. Sist vi sjekket utlånsforskriften leste vi vitterlig at du må ha 15 % i egenandel for å få lån.

Forbrukslån og refinansieringslån

Zensum er en markant aktør i formidling av både forbrukslån og refinansieringslån. Begge lånetypene er lån uten sikkerhet. Det betyr at du slipper å pantsette eiendom eller eiendeler for å få dem.

Lånetypene har flere ting til felles:

 • Lånene kan være i størrelsesorden 20.000–600.000 kroner.
 • Du kan ta opp begge lån sammen med en annen person, en såkalt medlåntaker.

Det er også forskjeller på lånene. Du kan bruke et ordinært forbrukslån på hva du vil, så lenge du ikke bryter loven. Banken, som låner deg pengene, legger seg ikke oppi hva pengene går til.

Slik er det ikke med refinansieringslån. For at du skal få et slikt lån, må pengene gå til å refinansiere gjeld. Bankene som tilbyr slike lån, pleier å sende pengene direkte til dem du skylder penger. Pengene er med andre ord ikke innom kontoen din i det hele tatt.

En annen viktig forskjell er at renten på refinansieringslån kan være litt lavere enn på forbrukslån, selv om lånetypene er temmelig like. Nedbetalingstiden kan også være forskjellig. Maks løpetid på forbrukslån er 5 år, refinansieringslån kan vare i inntil 15 år.

Ulempen med lånemeglere

Når dette skrives, samarbeider Zensum med 14 ulike banker og utlånere. Det betyr at det er disse 14 som mottar lånesøknaden din.

14 banker er trolig et høyere antall banker enn hva du orker å kontakte med søknaden din på egenhånd. Allikevel er det mange titalls banker som ikke får vurdert søknaden din.

Å bruke en lånemegler er derfor ikke en garanti for at du får den laveste renten som er å oppdrive. Dette er grunnen til at vi anbefaler alle å bruke store meglere.

Slik sett er Zensum ikke i toppligaen ennå. De mangler 11 banker for å matche de største meglerne i landet, som er Lendo og Axo Finans. Begge har avtaler med 25 forskjellige banker.

Følger norske utlånsregler

Selv om Zensum har klart å forvirre oss med deres tolkning av regelen for egenkapital på boliglån, er vi trygge på at megleren forholder seg til utlånsforskriften.

Utlånsforskriften bestemmer over lånet ditt:

 • Du kan ikke ha mer i gjeld enn 5 ganger årsinntekten din før skatt.
 • Økonomien din skal tåle en renteoppgang på 3 %.

Zensum har en løsning som gjør det mulig å søke om lån sammen med en annen person, en såkalt medlåntaker. Dette øker sjansen for å få et ja fra bankene og for å få en lavere rente.

Merk deg at medlåntakeren har et like stort ansvar for lånet som deg selv. Dette er grunnen til at han elle henne du låner sammen med også må skrive under på låneavtalen.

Svært fornøyde brukere

Vi er glade for at Zensum har en offisiell profil på Trustpilot.no. Her har mer enn 1.500 brukere sagt sin mening om selskapet. Tilbakemeldingene er overveldende positive:

 • 91 % av anmelderne har gitt selskapet fem stjerner og betegnelsen Enestående.
 • 8 % mener at selskapet er Bra.
 • Kun 1 % mener at Zensum er Middels, Under middels eller Dårlig.

Zensum får 4,9 stjerner av fem mulige. Selskapet har dermed en av de høyeste poengsummene blant alle lånemeglere i Norge.

Om Zensum

Zensum er opprinnelig et svensk selskap. Det så dagens lys i Stockholm i 2013. Det norske datterselskapet ble etablert i 2017.

Mer enn 150 mennesker jobber i Zensum. Siden oppstarten har selskapet innhentet lånetilbud til mer enn 500.000 mennesker i Norge og Sverige.

Vår vurdering av Zensum

Vi har i utgangspunktet ingen problemer med å anbefale Zensum til deg som ønsker å låne penger. Benytter du deg av selskapets tilbud, øker mulighetene for å få lån og for at renten blir lavere, uten at lånet blir dyrere.

Selv om vi stusser over hvordan selskapet beskriver omstartslån og boliglånsreglene på nettsidene, har vi ingen grunn til å tro at Zensum ikke er en seriøs aktør.

Zensum har allikevel et problem. Det samarbeider bare med 14 banker. Alle bankene selskapet formidler lån fra, dukker også opp i avtaleporteføljen til både Lendo og Axo Finans, som i tillegg kan dokumentere samarbeid med ytterligere 11 banker hver.

Å være lånemegler i Norge er et nummerspill. Jo flere banker du samarbeider med, desto mer attraktiv er du. På dette området har Zensum et vesentlig forbedringspotensial.

Kom i gang med din lånesøknad hos Zensum.
Til søknaden Annonselenke

Jämförelse

ZensumAdvisaLendoSambla
Lånebeløp 20 000 - 600 000 kr5 000 - 600 000 kr10 000 - 600 000 kr5 000 - 600 000 kr
Løpetid 1 - 5 år3 mån - 5 år1 - 15 år1 - 5 år
Effektiv rente 5,25 - 29,90 %6,82 - 48,76 %7,54 - 38,94 %6,82 - 48,76 %
Tilknyttede banker 14202421
Til søknaden Til søknaden Til søknaden Til søknaden

Åpningstider

Mandag
09:00 - 19:00
Tirsdag
09:00 - 19:00
Onsdag
09:00 - 19:00
Torsdag
09:00 - 19:00
Fredag
09:00 - 17:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Zensum AS
Org. nummer
917983348
Adresse
Arbins gate 2
0253, Oslo
Telefonnummer
23965200
Epostadresse
kundeservice@zensum.no
Eksempelrente

Nominell rente 9,07 %, effektiv rente 9,47 %, 50 000 kr, o/5 år, kostnad 12 400 kr. Totalt 62 400 kr.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Zensum

Hva synes du om Zensum

Vanlige spørsmål om Zensum

Zensum gir ingen absolutte garantier. Å bruke en megler øker allikevel sjansen for at du får en lavere rente ettersom flere banker konkurrerer om å gi deg lån.
Nei, enkelte av bankene megleren samarbeider med tillater at du mottar og sender dokumenter i posten. Det vil allikevel lønne seg å skaffe seg BankID ettersom du kan få tilbud fra enda flere banker.
I følge Zensums nettsider kan du forvente et svar i løpet av 24 timer på vanlige arbeidsdager.
Lånet utbetales så snart banken har mottatt en signert låneavtale. Dette kan ta alt fra 1 time til flere arbeidsdager, avhengig av om du bruker BankID eller vanlig brevpost. Pengene er vanligvis på konto 1–2 arbeidsdager etterpå.