Søk nå Annonselenke

Okida er en lånemegler som kan hjelpe deg med å refinansiere forbruksgjeld. Selskapet er allikevel ikke som andre lånemeglere, som tilbyr å bytte ut forbrukslån mot andre forbrukslån. Hos Okida kan du refinansiere forbruksgjeld mot pant i bolig. Dermed kan du bytte ut mer gjeld, til en enda lavere rente. Er gjelden stor nok, kan du spare mange titusen i måneden.

Lånebeløp
300 000 - 20 000 000 kr
Løpetid
1 - 30 år
Rente
3,50 - 8,00 %
Effektiv rente
5,20 - 8,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
23 År

Fordeler

 • Kan refinansiere gjeld inntil 20 millioner kroner.
 • Kan slette inkasso og betalingsanmerkninger.
 • Du får en egen rådgiver fra start til mål.

Ulemper

 • Du må eie en bolig banken kan ta pant i.

Krav for å få et lån hos Okida

 • Du må være 23 år eller eldre for å be om hjelp.
 • Et annet krav er at du er norsk statsborger.
 • Boligadressen din må være oppført i folkeregisteret.
 • Årsinntekten din må være minst 250.000 kroner i året.
 • Du må eie en bolig med over 15 % ledig sikkerhet.
Til søknaden Annonselenke

Refinansier Gjeld fra 300.000–20 millioner kroner

Den norske lånemegleren Okida kan hjelpe deg med å refinansiere forbruksgjeld. I stedet for at du blir tilbudt et refinansieringslån uten sikkerhet, kan du få et refinansieringslån med pant i boligen du eier.

Den vanligste metoden er at det opprettes et boliglån hos en av bankene Okida samarbeider med og at forbruksgjelden bakes inn i dette. Har du et boliglån fra før, vil du trolig måtte bytte bank for at refinansieringen skal gjennomføres.

Dette er noen av bankene Okida samarbeider med:

 • Bank 2.
 • BN Bank.
 • Kraft Bank.
 • Nordax Bank.
 • Balansebank.

Mange av bankene som Okida samarbeider med, har spesialisert seg på å hjelpe mennesker i økonomiske vansker. Har du, for eksempel, en eller flere betalingsanmerkninger er det allikevel mulig å få lån hos en av disse bankene.

Lånetilbud

Lånemegleren Okida skiller seg markant fra andre lånemeglere. Lånetypene du kan søke om, har som forutsetning at du eier en bolig og at det er ledig sikkerhet i den:

 • Samle forbruksgjeld i boliglån.
 • Opplåning av bolig.
 • Flytte boliglånet.
 • Nytt boliglån.

At det skal være ledig sikkerhet i boligen, innebærer at boliglånet ikke kan tilsvare mer enn 85 % av boligverdien. Jo lenger unna denne grensen du er, desto mer kan du bruke av lånet Okida formidler til å samle gjeld.

Ønsker du Okidas hjelp til å finne et ordinært boliglån, gjelder også 85 %-regelen. Du må, med andre ord, ha minst 15 % i egenkapital for å få lån hos bankene megleren samarbeider med.

Refinansiering kan lønne seg

Okidas mest etterspurte tilbud er refinansiering av forbruksgjeld med pant i bolig. Mange får ikke hjelp av «vanlige» banker og ønsker derfor at Okidas samarbeidsbanker ser på saken.

Har du høy forbruksgjeld, kanskje sammen med høy kredittkortgjeld, kan det å bake gjelden inn i huslånet redusere de månedlige lånekostnadene med mange tusen kroner.

Okida har hjulpet enkelte kunder med mer enn en halvering av de månedlige lånekostnadene, fra 70.000 kroner til 30.000 kroner.

Grunnen til dette er at boliglånsrenten er vesentlig lavere enn renten på forbrukslån og utestående saldo på kredittkort. I ekstreme tilfeller kan forskjellen være på 20 % – 30 %.

Samtidig må du være klar over at de fleste bankene Okida samarbeider med, er spesialbanker. De har spesialisert seg på å hjelpe mennesker ut av økonomiske problemer, også dem som har betalingsanmerkninger. Derfor tar bankene en litt større risiko med lånene sine, noe som fører til at deres boliglånsrenter kan ligge 2–3 prosentpoeng over andre bankers lånerente.

Slik fungerer det

For at Okida og bankene selskapet samarbeider med, skal kunne hjelpe deg, må du eie din egen bolig. Har du lån på boligen, er det en stor fordel hvis du allerede har betalt ned en god del av denne gjelden.

Før du kontakter Okida bør du ha en formening om følgende ting:

 • Hvor mye du ønsker å låne.
 • Hva verdien på huset ditt er.
 • Størrelsen på gjelden du ønsker å refinansiere.

Deretter kan du åpne Okidas nettsider på telefonen eller PC-en din. Du kan trykke på knappen merket med «Til søknad» lenger opp.

 1. Først oppgir du ønsket lånebeløp og ønsket nedbetalingstid.
 2. Deretter legger du igjen telefonnummer og epostadressen din.

Når du har gjort dette, vil en av Okidas kundebehandlere ta kontakt. Sammen kartlegger dere den økonomiske situasjonen din så grundig som mulig.

Etter dette, kontakter kundebehandleren bankene Okida samarbeider med. Hver enkelt bank får muligheten til å gi deg et lånetilbud. Du blir varslet hver gang det kommer inn et nytt tilbud. Du får også hjelp av kundebehandleren til å vurdere tilbudene du får.

Når du har bestemt deg for hvilket lån du velger, signerer du låneavtalen med BankID. Banken som har gitt deg lånet, sørger for å at pengene går direkte til dem du har gjeld hos. Samtidig overfører Okidas kundebehandler deg til en av bankens kundebehandlere.

Krav

Okida kan hjelpe alle Nordmenn som er 23 år eller eldre. I tillegg stiller megleren følgende krav til lånesøkerne:

 • Må være norsk statsborger.
 • Skal ha en folkeregistrert adresse.
 • Årsinntekten skal være minst 250.000 kroner.

For refinansiering av gjeld, gjelder også kravet om at du må eie din egen bolig. Det stopper ikke der, for boligen må være en god del mere verdt enn hva du har i gjeld på den. Jo lenger unna 85 %-regelen gjelden er, desto større er muligheten for at du kan slette forbruksgjeld med et boliglån.

Oppsiktsvekkende fornøyde kunder

Okida har, oppløftende nok, en offisiell profil på Trustpilot.no. I skrivende stund har 315 eksisterende kunder postet en anmeldelse:

 • 99 % av tilbakemeldingene konkluderer med at Okida er Enestående.
 • 1 % av anmelderne mener at Okida er Bra.

Ingen har gitt selskapet mindre enn 4 av 5 mulige stjerner, noe som er eksepsjonelt bra.

Om selskapet

Okida er en helnorsk lånemegler som ble startet i 2018. Selskapet la ut på reisen som Finanstipset AS, men skiftet navn til Okida i 2021. Selskapets daglige leder, Evelina Olsson, sier dette – Vi vil være den sympatiske og forståelsesfulle problemløseren for den som trenger hjelp med økonomien.

Norge er så langt det eneste satsningsområdet, men selskapet har planer om å opprette et datterselskap i Sverige i nær fremtid. På Okidas nettsider leser vi at selskapets medarbeidere har hjulpet over 1.400 mennesker med å refinansiere over 3 milliarder kroner så langt.

Vår vurdering

Okida er en annerledes lånemegler. Skal du søke om ordinære forbrukslån eller refinansieringslån uten sikkerhet, bør du kontakte andre. Holder derimot den eksisterende gjelden på å vokse deg over hodet, samtidig som du eier din egen bolig, bør du vurdere å kontakte en av selskapets kundebehandlere.

Å være alene om å løse økonomiske vansker kan være svært tungt. Får du hjelp av Okida, er det som om noen tar deg i hånda og sier «Dette skal vi ordne sammen.»

Når dette skrives, er det først og fremst mennesker med betalingsanmerkninger eller høy forbruksgjeld som har best utbytte av å benytte Okida. Selskapet er ikke helt på plass ennå for alle som ønsker hjelp med å flytte boliglånet over til en billigere bank. Snittrenten hos de fleste samarbeidsbankene er for høy.

Dette kan endre seg i nær fremtid. Okida jobber med å innlemme flere «vanlige» banker på kontaktlisten. Lykkes selskapet med dette, vil det være en av de første lånemeglerne som kan tilby hjelp til å finne billigere boliglån også.

Kom i gang med din lånesøknad hos Okida.
Til søknaden Annonselenke

Åpningstider

Mandag
08:00 - 20:00
Tirsdag
08:00 - 20:00
Onsdag
08:00 - 20:00
Torsdag
08:00 - 20:00
Fredag
08:00 - 20:00
Lørdag
10:00 - 16:00
Søndag
14:00 - 18:00

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Okida Finans AS
Org. nummer
920423205
Adresse
Sandakerveien 138
0484, Oslo
Telefonnummer
40456333
Epostadresse
kundeservice@okida.no
Eksempelrente

Nominell rente fra 3,64 %, effektiv rente 3,73 %, 3 millioner kr, o/25 år, kostnad 1 590 746 kr. Totalt 4 590 746 kr.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Okida

Hva synes du om Okida

Vanlige spørsmål om Okida

Du må være minst 23 år og ha en årlig bruttoinntekt på 250.000 kroner. I tillegg må du eie din egen bolig og det må være ledig sikkerhet i den.
Ja, det kan du. De fleste av Okidas samarbeidsbanker har spesialisert seg på å hjelpe mennesker med økonomiske problemer.
Okida megler frem lån i størrelsesorden 300.000–20 millioner kroner.
Nei, det er gratis å bruke Okida for lånekundene. Selskapet får betalt en provisjon av bankene for hver ny kunde.