Søk nå Annonselenke

Du kan få et PayMark Finans-lån hvis du er minst 25 år og ikke har betalingsanmerkninger. I tillegg krever Thorn Finans Norge, som står bak lånet, at du har bodd i Norge i minst 2 år før du søker. Et PayMark Finans-lån kan være fra 10.000–150.000 kroner stort. Du kan bruke pengene på hva du vil. Lengste løpetid er fem år (60 måneder).

Lånebeløp
10 000 - 90 000 kr
Løpetid
1 - 5 år
Rente
6,96 - 23,40 %
Effektiv rente
7,00 - 39,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Aksepteres ikke
Aldersgrense
25 År

Fordeler

 • Forenklet lånesøknad.
 • Trenger ikke BankID.
 • Utbetaling etter 24 timer på det meste.

Ulemper

 • Samarbeider ikke med Finansportalen.

Krav for å få et lån hos PayMark Finans

 • Søkere må være 25 år eller eldre.
 • Må ha bodd i Norge i minimum to år.
 • Må ha en inntekt.
 • Søkere med betalingsanmerkning får ikke lån.
Til søknaden Annonselenke

Lån 10.000–150.000 kroner

PayMark Finans er et forbrukslån i størrelsesorden 10.000–150.000 kroner. Du slipper å pantsette eiendom eller eiendeler for å få det. Fordelen med denne lånetypen er at du selv bestemmer hva pengene skal gå til. Banken bryr seg ikke om pengene skal dekke uforutsette utgifter eller en storbyweekend i utlandet.

Ulempen er at du må finne deg i å betale en høyere rente enn hva du må for et boliglån, for eksempel. At Thorn Finans Norge, som er ansvarlig for lånet, ikke krever sikkerhet for pengene du låner, er den viktigste grunnen til at renten er høyere.

Søknadsprosessen

Thorn har laget et digitalt søknadsskjema. Du finner det på lånets nettsider. Det er ukomplisert å søke:

 1. Velg hvilket beløp du ønsker å låne.
 2. Bestem deg for hvor lang løpetid lånet skal ha (maks fem år).
 3. Oppgi navn, personnummer, epost og telefonnummer.
 4. Send inn opplysningene og vent på at Thorn tar kontakt med deg.

Søknadsskjemaet er kryptert. Det betyr at ingen andre enn Thorn vil se hva du skriver i søknaden. Husk at det er både gratis og uforpliktende å søke om et PayMark Finans-lån. Det er først når du har skrevet under låneavtalen at du har forpliktet deg.

Det kan være lurt å finne frem enkelte dokumenter før du søker. Banken kan be deg om å sende inn ytterligere dokumentasjon:

 • Kopi av lønnslipp som bevis på at du tjener penger.
 • Dokumentasjon på gjeld du har fra før.

Er du selvstendig næringsdrivende eller frilanser, kan du bli bedt om å sende inn en kopi av siste års næringsoppgave eller en fullstendig skattemelding.

Thorn følger også det norske lovverket om angrefrist. Du har 14 dager på deg til å angre på låneopptaket etter at du har mottatt pengene. Ønsker du å benytte deg av angreretten, trenger du bare å varsle Thorn samt betale tilbake pengene du har lånt.

Du blir kredittvurdert

En kredittvurdering er en viktig del av søknadsprosessen. Etter at du har søkt om PayMark Finans-lånet, ber Thorn et kredittopplysningsbyrå om å utføre en kredittsjekk av deg. Denne vil, blant annet, avdekke dette:

 • Hvor mye gjeld du allerede har.
 • Hvilke inntekter du har.

Størrelsen på gjeld og inntekt er viktig for kredittscoren som du får etter at sjekken er unnagjort. Tommelfingerregelen er at jo høyere inntekt og jo lavere gjeld, desto bedre blir poengsummen. En høy kredittscore øker mulighetene for at du får lån og at renten blir lav.

En kredittsjekk vil også avsløre om du har én eller flere betalingsanmerkninger. Har du en anmerkning, må du få denne ut av verden før du sender en søknad. Thorn tilbyr ikke lån med betalingsanmerkning.

Den viktigste grunnen til at du blir kredittvurdert er at Thorn må forsikre seg om at du oppfyller myndighetenes krav til norske låntakere. Dette er noe av hva Utlånsforskriften pålegger bankene å gjøre:

 • Sjekke at du ikke har mer gjeld enn 5 ganger årsinntekten din (før skatt).
 • Teste om du tåler en renteøkning på 3 %.

Forskriften dikterer også hvor lenge du kan ha et forbrukslån som PayMark Finans. Usikrede lån til forbruk kan ikke vare i mer enn fem år på det meste.

Utbetalingstid

PayMark Finans-lånet kan være på kontoen din 12–24 timer etter at du har underskrevet låneavtalen med Thorn. Bruker du BankID, er signeringen unnagjort i løpet av ett til to minutter.

Du ikke ha BankID. Du kan sende den signerte låneavtalen med ordinær brevpost. Vær klar over at dette kan forsinke låneutbetalingen med mange dager.

Kostnader

Et PayMark Finans-lån har en nominell rente et sted mellom 6,96 % og 23,40%. Plusser du på andre kostnader, slik som det faste termingebyret, kan du ende opp med en effektiv rente på nesten 40 % i året.

Dette gjør at PayMark Finans kan bli et av de dyreste forbrukslånene i Norge. Det er store muligheter for at du kan få lavere rente hos andre utlånere. Dette er grunnen til at vi anbefaler at du bruker lånemeglere.

En lånemegler lar opptil 25 banker konkurrere om å gi deg en så lav rente som mulig. Meglerne jobber gratis for lånekundene, et lån blir ikke dyrere når du bruker dem.

Hvordan øke lånesjansene

De fleste forbrukslånsbankene, tillater at du søker sammen med en annen person, en såkalt medlåntaker. Dette kan styrke sjansene for å få lån ettersom det er søkernes samlede inntekter som legges til grunn for vurderingen av lånesøknaden.

Her går Thorn mot strømmen. Det er ikke mulig å søke PayMark Finans om lån sammen med en annen person. Det betyr at det er din inntekt og gjeld alene som avgjør om du får lån eller ikke. Har du, for eksempel, høy gjeld og lav inntekt, kan Thorn gi deg beskjed om å sende søknaden når økonomien er blitt romsligere.

Er du i tvil om hvilke muligheter du har for å få lån, kan du kontakte PayMark Finans kundeservice på telefon. En kundebehandler kan gi deg en pekepinn på hvilke sjanser du har for å få et positivt svar på lånesøknaden din.

Om PayMark Finans og Thorn

Det er Thorn Norge Finans AS som står bak lånet PayMark Finans. Thorn slo seg opp i norske storbyer på 1970- og 1980-tallet som utleier av tv-er, stereoanlegg og kjøleskap. Inn mot 2000-tallet ble en stadig større del av virksomheten viet utlån av penger.

Når dette skrives, er det danske 3C Groups som eier Thorn og virksomheten i Norge.

Vår vurdering

PayMark Finans kunne vært et godt lån hvis rentene hadde vært lavere. Når den effektive renten nesten bikker 40 % årlig, synes vi du bør snakke med andre banker før du kontakter Thorn. Som sagt kan en lånemegler innhente lånetilbud fra opptil 25 banker på dine vegne.

Vi savner en offisiell Trustpilot-profil for lånet. Det ville gjort det enklere for potensielle lånekunder å sjekke hva eksisterende kunder mener om PayMark-lånet. I tillegg synes vi Thorn må opprette et samarbeid med Finansportalen for å lette sammenligningen med konkurrerende forbrukslån.

Vi vil ikke fraråde deg å sende en lånesøknad til Thorn, men du kan tjene på å spørre andre banker først.

Kom i gang med din lånesøknad hos PayMark Finans.
Til søknaden Annonselenke

Åpningstider

Mandag
09:00 - 15:00
Tirsdag
09:00 - 15:00
Onsdag
09:00 - 15:00
Torsdag
09:00 - 15:00
Fredag
09:00 - 15:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Thorn Norge AS
Org. nummer
928150402
Adresse
Innspurten 13A
0663, Oslo
Telefonnummer
21610025
Epostadresse
infono@thorn.no
Eksempelrente

Eff. rente 26,0%, 25.000,-, o/5 år, kostnad 17.588,-, totalt 42.588,-. Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av PayMark Finans

Hva synes du om PayMark Finans

Vanlige spørsmål om PayMark Finans

Nei, Thorn krever ikke at du må ha BankID. Du kan, for eksempel, sende den signerte låneavtalen med vanlig brevpost. Bare vær klar over at dette kan forsinke utbetalingen av lånet.
Ifølge nettsidene til PayMark Finans, utbetales lånet 12–24 timer etter at Thorn har mottatt en signert låneavtale. Merk deg at utbetalingstiden gjelder for vanlige arbeidsdager.
Den nominelle renten på PayMark Finans vil befinne seg et sted mellom 6,96 % og 23,40%. Det betyr at du kan få en effektiv rente på opp mot 40 % per år.
Nei, det er ikke mulig å søke om PayMark Finans sammen med en medlåntaker.