Lånemeglere best i test

Lånemeglere best i test
Simon Klaesson
Simon Klaesson Publicert 2024-09-10

Lånemeglere best i test

Kredittium kårer Norges beste lånemeglere! Våre eksperter på lån har gransket alle meglerne i landet og kommet opp med en rangering av de aller beste.

Lånemeglere, som vi forklarer her, kan hjelpe deg med å skaffe lån med en lavere rente.

Dette gjør de ved å invitere en rekke banker til en konkurranse om å gi deg lån. Vinneren er den som gir deg lavest rente og de beste vilkårene.

Norske lånemeglere formidler først og fremst to lånetyper:

Dette er hva som kjennetegner de beste lånemeglerne:

  • kostnad: jobber gratis for lånekunder
  • antall samarbeidsbanker: 15–23 utlånere
  • størrelse på lånebeløp: fra 1.000–800.000 kroner

Her er de beste lånemeglerne du kan samarbeide med akkurat nå:

Lånemeglere – Best i test 2024

Det finnes en rekke lånemeglere i Norge. Noen er flinkere enn andre til å skaffe lån med så lav rente som mulig. Dette er hva Kredittiums låneeksperter mener er de beste meglerne akkurat nå:

  1. Nanofinans – En av de største
  2. Uno Finans – Svært tilfredse brukere
  3. Axo Finans – God på kundeservice
  4. Lendo – En svært erfaren megler
  5. Sambla – Samarbeider med 20 banker
Nanofinans 1.

Nanofinans

Nanofinans er en av de nyeste lånemeglerne i Norge. Samtidig er den en av de største. Sender du en lånesøknad hit, kan så mange som 23 forskjellige utlånere gi deg tilbud om lån. Du kan søke om forbrukslån i størrelsesorden 5.000–600.000 kroner. Skal du refinansiere, slik vi beskriver her, får du hjelp til å låne 800.000 kroner på det meste. Megleren inngår i Sambla Group som betyr at det er et av Nordens største meglerhus som forsøker å finne et så billig lån som mulig til deg.

Lånebeløp 5 000 - 800 000 kr
Rente 4,90 - 23,40 %
Løpetid 1 - 15 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 23
Til søknaden
Uno Finans 2.

Uno Finans

Uno Finans har hjulpet mange tusen nordmenn med å skaffe billigere lån siden 2018. Når du sender lånesøknaden hit, kan du få opptil 15 lånetilbud i retur. I tillegg til at du får hjelp med å ta opp forbrukslån og lån til refinansiering, kan du også få assistanse til å sammenligne kredittkort fra en rekke tilbydere. Uno Finans har fått 4,8 av 5 mulige stjerner på Trustpilot.no. Dette er en av de høyeste poengsummene noen lånemegler har fått her til lands.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 24,90 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 20 År
Tilknyttede banker 21
Til søknaden
Axo Finans 3.

Axo Finans

Axo Finans hjelper flere hundre tusen nordmenn hvert år med å sammenligne og ta opp lån. Velger du å samarbeide med denne megleren, kan du få opptil 16 lånetilbud som svar på én lånesøknad. Du kan få hjelp med å finne det billigste forbrukslånet eller refinansieringslånet. Og trenger du kredittkort, kan du også få hjelp til dette. I skrivende stund har over 5.000 brukere vurdert megleren på Trustpilot. Her har Axo Finans 4,7 stjerner av 5 mulige.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 6,90 - 23,40 %
Løpetid 1 - 20 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 20
Til søknaden
Lendo 4.

Lendo

Lendo er en av de norske lånemeglerne som har holdt på lengst. I snart 15 år har selskapet hjulpet millioner med nordmenn med å sammenligne lån for at kostnadene skal bli så lave som mulig. I tillegg til forbruks- og refinansieringslån, kan Lendo bidra til at du får billån, boliglån og kredittkort med bedre betingelser enn hva du trolig får til på egenhånd. Megleren har 4,8 stjerner av 5 på Trustpilot.no

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 23,44 %
Løpetid 1 - 15 år
Betalingsanmerkninger Aksepteres ikke
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 24
Til søknaden
Sambla 5.

Sambla

Når du sender én lånesøknad til Sambla, kan hele 20 banker melde seg på i konkurransen om å gi deg så billig lån som mulig. Megleren hjelper deg med å skaffe forbrukslån fra 5.000–600.000 kroner og refinansieringslån opptil 800.000 kroner. TF Bank, Ikano Bank og Morrow Bank er bare noen av de mange utlånerne som kan vurdere lånesøknaden din. På Trustpilot har Sambla fått 4,7 stjerner av 5 mulige.

Lånebeløp 5 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 24,90 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 21
Til søknaden

Fordelen med å bruke lånemeglere

Det er to opplagte fordeler med å bruke en lånemegler (eller låneformidler som noen sier):

  • du har større sjanse til å få lån ettersom flere banker ser lånesøknaden din
  • renten kan bli lavere fordi bankene vet at de deltar i en konkurranse

Du kan selvsagt sende rundt 20 lånesøknader på egenhånd. Men med tanke på at det kan ta 20 minutter å fylle ut en søknad, er det tid å spare på å bruke en megler i stedet.

I tillegg er det gratis å benytte seg av tjenesten meglere tilbyr. Det er bankene som betaler ettersom meglerne skaffer dem nye lånekunder og inntekter.

Ulempen?

Det kan ta litt lenger tid før lånet utbetales. Ettersom 15–20 banker skal gi en tilbakemelding på din lånesøknad, kan du måtte vente litt lenger på pengene enn hvis du sender én søknad til én bank.

Les mer: Hvor lang tid tar det før lånet er på konto?

Slik har vi vurdert lånemeglerne

Det er Kredittiums privatøkonomiske eksperter som har vurdert og rangert lånemeglerne. Dette er hva de har sett på:

  • antallet samarbeidsbanker
  • lånetyper og lånestørrelser
  • kostnader, som renter og gebyrer
  • kundeservice og oppfølging av lånesøkere

Antallet samarbeidsbanker

Å bruke en lånemegler handler mye om antall. Jo flere banker megleren videresender din lånesøknad til, desto større er muligheten for å få lån og for at renten blir lav.

Å vurdere dette kriteriet er enkelt: megleren som har flest banker på kontaktlisten gjør det best.

Lånetyper og størrelse på lån

Jo flere lånetyper du kan få hjelp med, desto bedre. Noen meglere fokuserer kun på lån uten sikkerhet, som forbrukslån og refinansieringslån.

Andre derimot, har mer varierte menyer.

Lendo for eksempel, kan hjelpe deg med å sammenligne usikrede lån. I tillegg kan megleren skaffe deg billigere boliglån, som vi skriver om her, eller kredittkort også.

Meglere med flere forskjellige lånetyper på oppdragskartet, gjør det bedre enn meglere med snevrere tilbud.

Kostnader

Nå er det ikke meglerne selv som avgjør hvilken rente du får eller hvilke gebyrer du må betale. Men det er meglerne som velger hvilke banker de skal samarbeide med.

Derfor er dette kriteriet viktig.

Våre eksperter mener det er riktig å belønne meglere som anstrenger seg for å plukke ut samarbeidspartnere som er kjent for lave lånekostnader.

Kundeservice

Vi mener at en god lånemegler skal holde lånesøkere i hånda fra de sender lånesøknaden til vinneren av lånekonkurransen er kåret.

Og her kan det være store forskjeller blant aktørene.

Noen er knapt kontaktbare. Andre strekker seg langt for å hjelpe lånesøkere med alt fra utfylling av lånesøknader til en gjennomgang av privatøkonomien.

De beste har egne kundesider hvor lånesøkere kan følge med på hvordan det går med lånesøknadene deres i sanntid.

Simon Klaesson

Simon Klaesson

Sist oppdatert 2024-09-10

Simon Klaesson har sedan våren 2018 arbetat för Compary AB som ansvarig utgivare på bland annat Kreditium.se och Lånen.se. Idag är hans huvudsakliga ansvar att se till att allt innehåll på Kreditium är korrekt, att all data stämmer och att vår opartiska linje hela tiden efterföljs. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ett brinnande intresse för personlig ekonomi.