Kredittlån best i test

Kredittlån best i test
Erik sæther
Erik Sæther Publicert 2024-08-14

Kredittlån best i test

Et kredittlån, som vi forteller om her, gir deg en kredittramme du kan ta ut penger fra, når du vil og så ofte du vil. Du betaler bare rente på den delen av rammen du har benyttet.

Du kan lære mer om kredittlån her: Hva er kredittlån?

Bank Norwegians rammelån er et eksempel på et kredittlån. Du kan få en ramme fra 5.000 kroner helt opp til 200.000 kroner.

Du behøver ikke å røre pengene før du har behov. Når du vil benytte deg av hele eller deler av lånet, bestiller du bare en overføring av det ønskede beløpet til en bankkonto du eier.

Kredittiums låneeksperter har gransket kredittlånene som finnes på det norske markedet. Her er hva de kom frem til:

Kredittlån – Best i test 2024

I vår kåring av de beste kredittlånene har vi konsentrert oss om lån uten sikkerhet. Dette innebærer at du slipper å pantsette eiendom eller eiendeler for å låne penger. (Du kan lese mer om lån av penger uten sikkerhet her.)

 

1.      Uno Finans – Formidler kredittlån inntil 200.000 kroner

2.      Axo Finans – Kan skaffe deg kredittlån fra 1.000 kroner

3.      Bank Norwegian – Eksklusiv tilbyder av usikrede rammelån

4.      Lendo – Øker muligheten for å få lån med lav rente

5.      Sambla – Lånemegler som samarbeider med flest banker

Uno Finans 1.

Uno Finans

Uno Finans er en lånemegler. Som vi forklarer på denne siden, legger lånemeglere ut din lånesøknad på anbud hos en rekke banker. Dermed oppstår en konkurranse bankene imellom om å gi deg lån med så lav rente som mulig. Hos Uno Finans kan du få hjelp til å skaffe et kredittlån uten sikkerhet på inntil 200.000 kroner.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 24,90 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 20 År
Tilknyttede banker 21
Til søknaden
Axo Finans 2.

Axo Finans

Axo Finans er også en lånemegler. Sender du lånesøknaden hit, i stedet for å sende den direkte til bankene, kan du få tilbud om flere typer lån fra 16 forskjellige banker. Ønsker du kredittlån, får du hjelp til å låne fra 1.000–200.000 kroner. I likhet med de andre lånemeglerne på denne listen, jobber også Axo Finans gratis for deg som lånekunde.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 6,90 - 23,40 %
Løpetid 1 - 20 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 20
Til søknaden
Bank Norwegian 3.

Bank Norwegian

Når dette skrives, er Bank Norwegian den eneste banken i Norge som tilbyr usikrede rammelån over 50.000 kroner. Som vi skriver her, er de fleste rammelån sikret med pant i en bolig, men slik er det ikke med Bank Norwegians tilbud. Du kan låne inntil 200.000 kroner uten å måtte betale hverken etablerings- eller termingebyr. På det meste kan du få 5 års nedbetalingstid.

Lånebeløp 5 000 - 600 000 kr
Rente 9,79 - 20,99 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Aksepteres ikke
Aldersgrense 20 År
Etableringsgebyr 995 kr
Til søknaden
Lendo 4.

Lendo

Lendo er en stor og erfaren lånemegler. I løpet av de siste 10 årene har den hjulpet mange hundre tusen nordmenn med å virkeliggjøre ulike låneønsker. Når du sender din søknad til Lendo, kan så mange som 18 ulike banker gi deg hvert sitt lånetilbud, med ulik rente og vilkår. Det eneste du behøver å gjøre, er å velge lånet med de laveste kostnadene.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 23,44 %
Løpetid 1 - 15 år
Betalingsanmerkninger Aksepteres ikke
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 24
Til søknaden
Sambla 5.

Sambla

Nok en lånemegler inntar femteplassen på vår kåring av de beste kredittlånene i Norge. Og Sambla er intet mindre enn den største megleren i landet når dette skrives. Hele 23 forskjellige banker inviteres til å delta i konkurransen om å få deg som lånekunde. Det øker muligheten for at du får lånet du ønsker deg og at renten blir så lav som mulig.

Lånebeløp 5 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 24,90 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 21
Til søknaden

Lånemeglerne i listen over tilbyr ulike lånetyper slik som forbrukslån, som vi forteller om her, refinansieringslån (her er vår guide) og billån, som du kan lese om her. Kredittlån derimot, er ikke fremhevet på meglernes hjemmesider.

Det betyr ikke at du ikke får hjelp til å skaffe slike lån.

Vi anbefaler at du ringer eller chatter med meglerne før du sender en lånesøknad. Fortell at du er på jakt etter et kredittlån og be dem forklare hvordan du skal gå frem for å få hjelp av dem.

Fordeler og ulemper

Det er både fordeler og ulemper med kredittlån. La oss nevne den viktigste ulempen først:

  • Høyere rente enn forbrukslån

    Selv om usikrede kredittlån deler flere egenskaper med tradisjonelle forbrukslån, er det også forskjeller. Den viktigste er at renten på kredittlånene kan være litt høyere.

Ulempen kan allikevel oppveies av fordelene:

  • Stor frihet og fleksibilitet

    Når du tar opp kredittlån, kan du gjøre hva du vil med pengene innenfor rimelighetens grenser. Bankene bryr seg ikke om du bruker lånet på oppussing eller uforutsette utgifter, for eksempel.

  • Kan fungere som en buffer

    Du behøver ikke å forsyne deg av kredittlånet før du har behov. Derfor kan lånet være en reservebuffer for uventede pengekrav mens du sparer opp en buffer med egne penger.

Vurderingskriterier

Det er Kredittiums egne låneeksperter som har laget listen med de beste kredittlånene i Norge akkurat nå. Dette er hva de har sett på:

  • størrelsen på lånerammen
  • kostnader, som rente og gebyrer
  • kundeoppfølging og supporttjenester
  • prosedyrer for søknadsbehandling og utbetaling

Lånerammens størrelse

Lånerammen, eller kredittrammen om du vil, har hatt stor betydning for hvordan utlånere og formidlere har gjort det i vår kåring.

Våre eksperter har ikke bare sett på hvor mye det er mulig å låne. Hvor lite det er mulig å låne har også spilt en viktig rolle.

For langt ifra alle låntakere har behov for å låne store beløp. Det er positivt med lånetilbydere som hjelper lånekunder med å unngå lån som er flere tusen kroner større enn hva behovet er.

Lånekostnader

Kostnadene for kredittlån har vært den viktigste enkeltfaktoren våre låneeksperter har vurdert.

Et usikret rammelån på 50.000 kroner kan ha en rente fra 10–50 % avhengig av hvem som tilbyr lånet. I rene kroner utgjør forskjellen mer enn 1.000 kroner hver måned, eller hele 60.000 kroner sammenlagt, hvis lånet skal betales tilbake i løpet av 5 år.

Derfor har det vært svært viktig å avdekke hvordan både rente og gebyrer påvirker lånene de ulike aktørene tilbyr.

Kundeservice

Et godt lån innebærer minst mulig kontakt med den du låner penger av. Fornøyde lånekunder har sjelden behov for å snakke med sine utlånere.

Det betyr ikke at kundeservicen lånetilbydere og lånemeglere tilbyr er ubetydelig. Tvert imot.

Våre eksperter har, blant annet, gransket åpningstider for kundeservice og hvor lett det er å kontakte hver enkelt aktør. For selv om du neppe har behov for å kontakte dem hver dag, bør det være ukomplisert å få svar raskt når det er noe du lurer på.

Søknadsprosessen og lånegodkjenning

Vi har også bedt våre eksperter på lån vurdere lånereisen fra at du sender søknaden til at du signerer en låneavtale, slik som:

  • utformingen av søknadsskjema
  • bruk av digitale og tidsbesparende verktøy
  • tiden det tar fra at lånesøknaden sendes til man får svar

De fleste som søker om kredittlån, ønsker seg penger i bakhånd og har det derfor ikke travelt.

Dette bør allikevel ikke bli en hvilepute for bankene eller meglerne. Det bør være mulig å få svar på en søknad om kredittlån i løpet av en dag eller to, og ikke flere uker, som kan være tilfellet med enkelte boliglån, for eksempel.

Tregere behandling med lånemeglere

Bruker du en lånemegler fremfor å sende lånesøknaden direkte til banken, kan det ta litt lenger tid å få et endelig svar. Årsaken er at meglerne venter på at flere banker skal ta stilling til søknaden.

Erik sæther

Erik Sæther

Sist oppdatert 2024-09-04

Erik Sæther har laget innhold om personlig økonomi i mer enn 10 år. Han mener at å lage et enkelt privatbudsjett er like viktig som et sunt kosthold, mosjon og en god natts søvn.