Forbrukslån best i test

Forbrukslån best i test
Oliver Steen
Oliver Steen Publicert 3/18/2024

Forbrukslån best i test – Dette er de beste forbrukslånene nå

Trenger du et lån til forbruk? Her er Kredittiums Forbrukslån best i test akkurat nå.

Vår liste består av de beste forbrukslånene i Norge. De har de laveste rentene og de beste vilkårene.

Forbrukslån – Best i test 2024

Dette er de 5 bankene og lånemeglerne som tilbyr beste forbrukslån i Norge nå. Listen er rangert etter faktorer som renter, lånevilkår, kundeservice og behandlingstid av lånesøknader.

  • 1. Axo Finans – Norges største låneformidler
  • 2. Bank Norwegian – Tilbyr høyeste lånebeløp (800.000 kr)
  • 3. Uno Finans – Svært dyktig på kundebehandling
  • 4. Sambla – Kan gi deg 20+ lånetilbud med én søknad
  • 5. Lendo – Har fått 4,8 stjerner av 5 mulige
1.

1. Axo Finans

Axo Finans

Axo Finans er den største formidleren av forbrukslån og andre lån uten sikkerhet. Sender du én lånesøknad hit, kan du ende opp med hele 24 lånetilbud hvis samtlige samarbeidsbanker svarer deg. Å bruke en stor låneformidler som Axo Finans øker dine lånemuligheter betraktelig, og at renten blir så lav som mulig.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 6,90 - 23,40 %
Løpetid 1 - 20 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 20
Til søknaden
2.

2. Bank Norwegian

Bank Norwegian

Bank Norwegian er først ute med å tilby forbrukslån over 600.000 kroner. Her kan du låne inntil 800.000 kroner på det meste. Banken er svært konkurransedyktig på renter; du kan få en effektiv rente helt ned mot 10,4 %. I tillegg tilbyr banken refinansiering, rammelån og grønne lån til kjøp av elsykkel eller elbil med enda lavere rente.

Lånebeløp 5 000 - 600 000 kr
Rente 9,79 - 20,99 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Aksepteres ikke
Aldersgrense 20 År
Etableringsgebyr 995 kr
Til søknaden
3.

3. Uno Finans

Uno Finans

Uno Finans kan skaffe deg tilbud på forbrukslån og refinansiering fra 18 banker. Låneformidleren er kjent for sine dyktige rådgivere og kort behandlingstid. Sender du din søknad hit, kan du få svar umiddelbart og penger på konto samme dag. Som Petru sier i sin tilbakemelding på Trustpilot.no: «Veldig rask og profesjonell kundeservice».

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 24,90 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 20 År
Tilknyttede banker 21
Til søknaden
4.

4. Sambla

Sambla

Etter Axo Finans, er Sambla den største formidleren av lån til forbruk og refinansiering i landet. Selskapet samarbeider med 23 banker. Du kan med andre ord få 23 lånetilbud å sammenligne hvis du sender én lånesøknad hit. I tillegg kan renten bli lav. Den effektive renten på et lån uten sikkerhet starter på 6,82 %.

Lånebeløp 5 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 24,90 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 21
Til søknaden
5.

5. Lendo

Lendo

Lendo er en av de mest erfarne låneformidlerne i Norge. I snart 20 år har selskapet hjulpet tusenvis av lånesøkere med å finne gode og billige lån til forbruk, refinansiering, bil og bolig. Det spiller ingen rolle om du vil låne 10.000 kroner eller 600.000 kroner, du får solid hjelp og oppfølging fra Lendo mottar søknaden til at lånet er i boks.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 23,44 %
Løpetid 1 - 15 år
Betalingsanmerkninger Aksepteres ikke
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 24
Til søknaden

Slik har vi kåret vinneren

Vår best i test-liste er basert på våre erfaringer med norske banker og låneformidlere. (Låneformidlere kalles også lånemeglere, slik vi lærer deg her.)

Vi har simulert låneopptak i de mer enn 100 bankene som tilbyr usikrede lån til forbruk. Dette er hva vi har vurdert:

  • Utlånskrav
  • Behandlingstid
  • Kundeservice
  • Lånestørrelse
  • Renter og gebyrer
  • Det store bildet

Utlånskrav

Ulike banker stiller forskjellige krav til sine låntakere. Mange har 18 års aldersgrense på forbrukslån, for eksempel. Andre derimot, har 20, 23 eller 25 år som nedre aldersgrense.

Det finnes også banker som har en øvre aldersgrense på 75 eller 80 år.

Begrensninger som dette påvirker bankenes plassering når vi kårer de beste tilbyderne og formidlerne av lån til forbruk. Jo vanskeligere det er å få lån, desto lavere kan plasseringen bli.

Behandlingstid

Bankene har verktøy som gjør dem i stand til å behandle lånesøknader raskt og effektivt. Noen er dyktigere til å utnytte verktøyene enn andre.

Vi synes ikke at du skal måtte vente i dager eller uker før du får svar på en lånesøknad. Derfor har det vært viktig for oss å finne ut hvilke utlånere som er i stand til å gi deg svar så raskt som mulig når du søker om lån.

Kundeservice

Å ta opp lån medfører et stort ansvar for låntakeren. Den som tilbyr eller formidler lån, bør matche ansvaret med en god kundeservice.

Spørsmål, bekymringer eller problemer bør besvares raskt, effektivt og på en hyggelig måte.

Derfor gransker vi utlånernes og formidlernes tilgjengelighet, åpningstider for kundesupport og tilbakemeldinger fra andre brukere. Dette er viktige faktorer når vi bedømmer hvor god hver enkelt bank og formidler er på kundeservice.

Lånestørrelser

Banker og lånemeglere bør kunne tilby stor grad av frihet når det gjelder valg av ønsket lånestørrelse. Ettersom det er store forskjeller på hvor mye eller lite du kan låne hos de ulike utlånerne, er også dette en faktor vi vurderer når vi kårer de beste forbrukslånene.

Renter og gebyrer

Noen faktorer har større betydning enn andre når vi kårer beste forbrukslån. Renter og gebyrer har mest å si for hvor godt et lån er. De avgjør hva du skal betale i rente og avdrag hver måned.

Derfor må vinneren av vår forbrukslåntest kunne gi deg en så lav rente som mulig.

Du kan lese mer om hvorfor dette er viktig i vår guide «Forskjellen på nominell og effektiv rente».

Det store bildet

Når vi kårer det beste lånet til forbruk, ser vi på en rekke enkeltdetaljer.

Når vi legger sammen de ulike brikkene, får vi til slutt et godt bilde av hver enkelt aktør. Vi ser fort om de spiller på lag med lånekundene og strekker seg lengre enn konkurrentene for å tilby en god låneopplevelse fra opptak til innfrielse.

Ønsker du å lære mer om forbrukslån? Her er vår store guide til lån til forbruk.

Du kan stole på vår test

Kredittiums rangering av de beste forbrukslånene er utført av dyktige og kompetente medarbeidere. De har til sammen mange tiår med oppsamlet kunnskap og erfaring om alt som har med privatøkonomi å gjøre.

Tilbudene fra hver enkelt utlåner og låneformidler granskes nøye. Ikke minst gås rentesatser og gebyrer nøye etter i sømmene.

Du kan være trygg på at alle sider ved et forbrukslån belyses og presenteres på en grundig og saklig måte.

Forskjellige renter til ulike kunder

Vær oppmerksom på at vår test av forbrukslån har én svakhet.

Du kan ikke bruke den for å avgjøre hvilken rente du får på ditt forbrukslån.

Bankene tilbyr individuelle renter på forbrukslån og andre lånetyper. Det betyr at du kan få en annen rente enn den som oppgis.

Ting som inntekt, gjeld og betalingshistorikk har mye å si for hvilken rente du får på ditt forbrukslån. Dette er faktorer som vi ikke har mulighet til å legge inn i testene på Kredittium.

Låneformidlere er best for lånesammenligning

Prisen for årets beste forbrukslån, går altså til Axo Finans. En viktig årsak til at selskapet tar førsteplassen, er at det gir deg mulighet til å sammenligne de faktiske kostnadene fra flere banker.

I stedet for at du må anta hva renten på et lån kan bli basert på hva du leser på nettet, hjelper Axo Finans deg med å hente inn lånetilbud med renter som bankene er villig til å gi deg. Og det er først da at du har mulighet til å gjøre en sann sammenligning av lån.

Oliver Steen

Oliver Steen

Sist oppdatert 4/2/2024

Oliver Steen er skribent for Kredittium. I tillegg jobber han med å ferdigstille en bachelor i journalistikk og en bachelor i økonomi.

Kilder