Lån på minuttet best i test

Lån på minuttet best i test
Oliver Steen
Oliver Steen Publicert 5/30/2024

Lån på minuttet best i test

Trenger du et lån raskt?

Det er mulig å få lån på konto samme dag som du ber om det, hvis du følger vårt råd lenger ned.

Men ingen norske banker garanterer at du har et lån på konto minutter etter at du søkte om det. Til det, tar prosessen med å vurdere lånesøknaden for lang tid.

(Du kan lese mer om lån på minuttet her.)

Noen utlånere er allikevel raskere enn andre, først og fremst på forbrukslån, som vi skriver om her.

Du kan sende en lånesøknad på morgenkvisten og ha penger på konto senere på dagen.

Kredittium har undersøkt utbetalingstider hos en rekke utlånere. Her er resultatet:

Lån på minuttet – Best i test 2024

Her er en oversikt over banker og lånemeglere (her forklarer vi hva en lånemegler er) som er kjent for rask behandlingstid og kjapp utbetaling av lån.

  1. 1
    Ferratum:

    Beste lån på minuttet. Låne opptil 50 000 kr til en rente på 39,97 %.

  2. 2
    Motty:

    Lånet med raskest behandlingstid. Lån opp til 600 000 kr og få svar samme dag.

  3. 3
    Axo Finans:

    Den beste låneformidleren for lån som gir svar på søknaden din umiddelbart. Sammenlign lån opp til 600 000 kr.

  4. 4
    Uno Finans:

    Formidler et stort antall lån som gir svar på din søknad innen få minutter. Sammenlign lån opp til 600 000 kr.

  5. 5
    Bank Norwegian:

    Bank Norwegian gir den raskeste responsen i Norge på søknader om forbrukslån. Lån opptil 600 000 kr med rente på 9,79 - 20,99 %.

1.

Ferratum

Ferratum

Sender du en lånesøknad til Ferratum tidlig på dagen, kan du få svar umiddelbart og penger på konto etter få timer. Banken tilbyr kredittlån fra 1.000–50.000 kroner. Lånet minner om kredittkort hvor du tar ut penger etter behov. Ber du om en overføring før 13.30 på hverdager, kan pengene stå på konto før 17.00 samme dag.

Lånebeløp 1 000 - 50 000 kr
Rente 39,97 %
Løpetid 3 mån - 5 år
Betalingsanmerkninger Aksepteres ikke
Aldersgrense 20 År
Til søknaden
2.

Motty

Motty

Motty er en lånemegler. Når du sender én lånesøknad hit, kan du få tilbud om lån fra hele 20 banker. Dette øker muligheten for å få lån. Renten på lånet kan også bli lavere enn ellers. Motty hjelper deg hele veien fra at du sender lånesøknaden til at lånet hos den billigste tilbyderen er i boks.

Lånebeløp 25 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 26,90 %
Løpetid 1 - 15 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 23 År
Tilknyttede banker 20
Til søknaden
3.

Axo Finans

Axo Finans

Axo Finans er en av Norges største og beste lånemeglere. Her kan du få hjelp til å ta opp lån uten sikkerhet, som vi forteller om her, fra 10.000–800.000 kroner. Når du sender én lånesøknad til Axo Finans, kan inntil 18 banker vurdere den og gi deg et tilbud om lån i retur. Jobben din, er å velge lånet med lavest rente.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 6,90 - 23,40 %
Løpetid 1 - 20 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 20
Til søknaden
4.

Uno Finans

Uno Finans

Også Uno Finans er en stor og populær lånemegler. Du får hjelp til å ta opp flere typer lån, men det er forbrukslån og refinansieringslån uten sikkerhet (her er vår toppliste for slike lån) som står øverst på menyen. Når du sender én lånesøknad til Uno Finans, kan du motta inntil 18 lånetilbud fra like mange banker.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 24,90 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 20 År
Tilknyttede banker 21
Til søknaden
5.

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Bank Norwegian tilbyr blant annet forbrukslån, refinansieringslån og rammelån, som vi forklarer her. Banken er kjent for å behandle lånesøknader fortløpende. Det innebærer at du kan få svar på lånesøknaden samme dag som du søker om det. Utbetalingen av pengene skjer umiddelbart etter at du har signert en låneavtale med banken.

Lånebeløp 5 000 - 600 000 kr
Rente 9,79 - 20,99 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Aksepteres ikke
Aldersgrense 20 År
Etableringsgebyr 995 kr
Til søknaden

Kan ta litt lenger tid å bruke lånemegler

Lånemeglerne i listen over er kjent for å håndtere lånesøknader så raskt som mulig. Men det kan ta litt tid å samle inn lånetilbud fra 18–20 banker. Derfor anbefaler vi at du sender en lånesøknad rett til banken hvis du har det veldig travelt med å få lån.

Lånesvar på minuttet

Prosessen med å godkjenne et lån kan ta fra noen timer til et par dager. Bankene er, blant annet, pålagt å utføre en kredittvurdering av hver enkelt lånesøker. Og som denne guiden forklarer, kan en slik sjekk av kredittverdigheten ta tid.

Det kan også ta tid å overføre penger fra utlåneren til din bankkonto.

Mange bankoverføringer skjer på faste tidspunkt på hverdager. Sender du en lånesøknad sent fredag ettermiddag, er det ikke sikkert at du har pengene før på mandag.

Men det er mulig å få svar på lånesøknaden nokså umiddelbart.

Søker du om lån hos Ferratum, kan du få svar på søknaden kort tid etter at du har sendt den. Og så snart du har fått positivt svar på lånesøknaden, kan du overføre beløpet du trenger til kontoen din. Gjør du et uttak før 13.30 på hverdager, kan pengene stå på konto etter et par timer.

Slik har vi vurdert banker og utlånere

Det er Kredittiums låneeksperter som har satt sammen best-i-test-listen for lån på minuttet. Dette har vært de viktigste vurderingskriteriene:

  • tilgjengelig lånebeløp
  • lånekostnader
  • behandlingstid
  • kundeservice

Tilgjengelig lånebeløp

Når man trenger å låne penger raskt, er det ofte små beløp det er snakk om. Kanskje er det en kjøkkenmaskin som må erstattes eller en fylling i en tann som må utbedres.

Derfor har det vært viktig å se på hvor lite man kan låne i de ulike bankene.

Det finnes nemlig banker som ikke lar deg låne mindre enn 20.000 kroner, som er unødvendig mye hvis du bare trenger et lån på 4.000 kroner.

Lånekostnader

Prisen for å låne penger spiller en stor rolle når banker og andre utlånere vurderes av våre eksperter. De ser nøye på renter og andre gebyrer som følger med lånene.

På mindre lånebeløp som låntakere trenger raskt, kan renten bli svært høy. I verste fall kan den bli flere hundre prosent per år på grunn av høye gebyrer.

Derfor har det vært viktig å finne en balanse mellom rask låneutbetaling og kostnader som er til å leve med.

Les mer om hvordan renten på lån fungerer.

Behandlingstid

Våre eksperter har så klart sett nærmere på hvor lang tid hver enkelt bank bruker på behandling av lånesøknader. For dette har mye å si for hvor raskt du kan få et lån på konto.

Vi forstår at bankene må være etterrettelige når de vurderer lånesøknader. Unøyaktige og overflatiske behandlingsrutiner kan gi låntakerne økonomiske problemer på lang sikt.

Men samtidig har verden gått fremover.

Digitalisering og automatisering har gjort det mulig for bankene å effektivisere mye av sitt arbeide. Og her er det forskjeller på hvor flinke ulike utlånere er til å bruke tidsbesparende hjelpemidler i lånevurderingene sine.

Kundeservice

Låneekspertene våre går også bankenes kundeservice nøye etter i sømmene.

Når du skal låne penger, slik denne guiden forklarer, bør det være enkelt å få svar på spørsmål og hjelp til å løse ulike problemstillinger. Her spiller responstid fra rådgivere og andre lånekunders erfaringer en stor rolle for vurderingen.

Trenger du å låne penger raskt, er det flere ting du kan gjøre selv for at et lån utbetales så raskt som mulig. Denne guiden har tipsene du trenger: Slik kan du søke lån på dagen.

Oliver Steen

Oliver Steen

Sist oppdatert 5/30/2024

Oliver Steen er skribent for Kredittium. I tillegg jobber han med å ferdigstille en bachelor i journalistikk og en bachelor i økonomi.