Norges største lånemegler akkurat nå

Bankbygg

Norges største låneformidler akkurat nå - Hvem er det?

Lendo, Sambla, Axo Finans og Zmarta er fire av de største lånemeglerne i Norge. Alle disse selskapene har lisens for låneformidling fra Finanstilsynet, og de samarbeider med en rekke banker og finansinstitusjoner for å tilby sine kunder et bredt utvalg av lån.

I denne artikkelen skal vi sammenligne disse fire låneformidlerne på bakgrunn av faktorer som:

  • antall ansatte
  • årlig omsetning
  • antall kunder

Vi skal også se på hvilke typer lån de tilbyr, og hvilke tjenester de tilbyr sine kunder.

Antall ansatte

Lendo er den største av de fire lånemeglerne med hensyn til antall ansatte. Selskapet har over 200 ansatte i Norge. Sambla har over 150 ansatte, mens Axo Finans og Zmarta begge har over 100 ansatte.

Årlig omsetning

Lendo er også den største av de fire lånemeglerne med hensyn til årlig omsetning. Selskapet omsatte for over 1 milliard kroner i 2022. Sambla omsatte for over 750 millioner kroner, mens Axo Finans og Zmarta begge omsatte for over 500 millioner kroner.

Antall kunder

Lendo er også den største av de fire lånemeglerne med hensyn til antall kunder. Selskapet har over 1 million kunder i Norge. Sambla har over 750 000 kunder, mens Axo Finans og Zmarta begge har over 500 000 kunder.

Ulike typer lån

Alle de fire lånemeglerne tilbyr et bredt utvalg av lån, inkludert:

  • Forbrukslån

    Forbrukslån er et samlenavn for lån uten sikkerhet som kan brukes til alt. Vanligvis ligger lånebeløpet på mellom 5 000 – 600 000 kroner med nedbetalingstid på inntil 20 år.

  • Refinansiering

    Refinansiering innebærer å ta opp et større lån for å gjøre opp flere mindre og dyrere lån. Et refinansieringslån må spesifikt brukes til å konsolidere dine nåværende lån, men krever ingen sikkerhet. Lånebeløp er mellom 5 000 - 600 000 kroner med nedbetalingstid på inntil 20 år.

  • Bedriftslån

    Bedriftslån er lån som kan tas opp av bedrifter så vel som enkeltbedrifter. Avhengig av utlåner og størrelsen på bedriftslånet, kan det kreves sikkerhet.

Tjenester

Alle de fire lånemeglerne tilbyr sine kunder en rekke tjenester, inkludert:

  • Gratis sammenligning av lånetilbud fra flere banker
  • Hjelp med å søke om lån
  • Rådgivning om lån
  • Oppfølging etter at lånet er innvilget

Raske fakta om lånemeglerne

Selskap Formidlingsprosess Renter Antall lån formidlet
Lendo Lendo sender din lånesøknad til flere banker og långivere, og presenterer deg deretter for de beste tilbudene. Renten varierer avhengig av långiver og dine individuelle omstendigheter. Lendo formidlet over 1 milliard kroner i lån i 2022.
Sambla Sambla bruker en lignende prosess som Lendo, og sender din lånesøknad til flere banker og långivere. Renten varierer avhengig av långiver og dine individuelle omstendigheter. Sambla formidlet over 750 millioner kroner i lån i 2022.
Axo Finans Axo Finans har et nettverk av over 200 finansielle rådgivere som kan hjelpe deg med å finne det beste lånet for dine behov. Renten varierer avhengig av långiver og dine individuelle omstendigheter. Axo Finans formidlet over 500 millioner kroner i lån i 2022.
Zmarta Zmarta bruker en lignende prosess som Lendo og Sambla, og sender din lånesøknad til flere banker og långivere. Renten varierer avhengig av långiver og dine individuelle omstendigheter. Zmarta formidlet over 500 millioner kroner i lån i 2022.

Lag din egen sammenligning

LendoSamblaAxo FinansZensum
Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr5 000 - 600 000 kr10 000 - 600 000 kr20 000 - 600 000 kr
Løpetid 1 - 15 år1 - 5 år1 - 20 år1 - 5 år
Effektiv rente 5,33 - 49,42 %6,82 - 48,76 %8,19 - 26,23 %5,25 - 29,90 %
Tilknyttede banker 24212014
Til søknaden Til søknaden Til søknaden Til søknaden Til søknaden

Her er noen tips for å velge den beste låneformidleren for deg:

  • Sammenlign først

    Sammenlign tilbud fra flere låneformidlere før du velger en.

  • Velg kun en registrert lånemegler

    Sjekk at låneformidleren er registrert i Finanstilsynet.

  • Les anmeldelser

    Les anmeldelser av låneformidleren før du velger den.

  • Utforsk tjenestene

    Spør låneformidleren om hvilke tjenester de tilbyr.

  • Sjekk gebyrer

    Spør låneformidleren om hvilke gebyrer de tar.

Konklusjon

Lendo, Sambla, Axo Finans og Zmarta er alle store og seriøse låneformidlere. De tilbyr alle et bredt utvalg av lån og tjenester til sine kunder.

Når du skal velge låneformidler, er det viktig å sammenligne tilbud fra flere selskaper. Du bør også sjekke at låneformidleren er registrert i Finanstilsynet.

Spørsmål og svar

Ja, alle lånemeglerne vi snakker om ovenfor har konsesjon fra Finanstilsynet for låneformidling.