Hurtiglån best i test

Hurtiglån best i test
Simon Klaesson
Simon Klaesson Publicert 2024-09-04

Hurtiglån best i test

Må du låne penger raskt? Da kan du finne løsningen på denne siden.

Et hurtiglån, som vi presenterer her, har kortere behandlingstid og utbetalingstid enn andre lånetyper. Det er først og fremst mindre forbrukslån, som kan utbetales raskt.

Dette er typiske kjennetegn på forbrukslån:

  • lånetype: lån uten sikkerhet
  • lånebeløp: 1.000–600.000 kroner
  • rente: fra om lag 10 % og oppover
  • nedbetalingstid: inntil 5 år på det meste

Vanlige forbrukslån er altså usikrede lån, som vi forklarer her. Kort fortalt slipper du å pantsette ting du eier for å få slike lån. I tillegg kan du bruke pengene på stort sett hva du vil.

En rekke banker og finansieringsselskap tilbyr lån med mer elle mindre rask behandling og utbetaling.

Kredittium har sett nærmere på hvor lang tid du må vente på lån fra ulike tilbydere. Dette er de raskeste nå:

Hurtiglån – Best i test 2024

Vår kåring av beste hurtiglån inkluderer både enkeltutlånere og lånemeglere. Som vi forklarer her, låner ikke lånemeglere ut penger. I stedet hjelper de deg med å skaffe lån så raskt og billig som mulig uten ekstra kostnader.

Her er utlånere og formidlere av de beste hurtiglånene:

  1. Nanofinans – En av de største meglerne
  2. Uno Finans – Svært fornøyde låntakere
  3. Axo Finans – Gir deg inntil 16 lånetilbud
  4. Bank Norwegian – Rask og effektiv
  5. Lendo – Lang erfaring, mange ulike lån
Nanofinans 1.

Nanofinans

Nanofinans kan hjelpe deg med å låne fra 5.000–600.000 kroner. Og trenger du refinansiering, kan du låne helt opp til 800.000 kroner. Er for øvrig en av de ferskeste lånemeglerne i landet, men har solid ryggdekning fra Sambla. Sender du én lånesøknad hit, kan du få hele 23 lånetilbud i retur. Eksisterende brukere forteller om rask og effektiv behandling av lånesøknader.

Lånebeløp 5 000 - 800 000 kr
Rente 4,90 - 23,40 %
Løpetid 1 - 15 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 23
Til søknaden
Uno Finans 2.

Uno Finans

Når du sender søknaden din til lånemegleren Uno Finans kan du få inntil 15 lånetilbud tilbake. Du kan søke om hurtiglån i form av forbrukslån opp til 600.000 kroner. Skal du refinansiere, kan du plusse på ytterligere 200.000 på maks lånebeløp. «Rask og profesjonell service» og «Rask og god kundebehandling» er eksempler på tilbakemeldinger fra andre låntakere som har fått hjelp her.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 24,90 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 20 År
Tilknyttede banker 21
Til søknaden
Axo Finans 3.

Axo Finans

Axo Finans’ lånemeny starter på 10.000 kroner og går helt opp til 600.000 kroner. Skal du bare låne et lite beløp, kan du regne med rask behandlingstid og kort utbetalingstid. Denne lånemegleren samarbeider med 16 banker som betyr at du i beste fall får like mange lånetilbud hvis du sender søknaden hit. I likhet med andre lånemeglere, gjør også Axo Finans jobben gratis for deg som søker om lån.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 6,90 - 23,40 %
Løpetid 1 - 20 år
Betalingsanmerkninger Akseptert
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 20
Til søknaden
Bank Norwegian 4.

Bank Norwegian

Det kan ta litt lenger tid å få lån hvis du bruker en lånemegler i stedet for å sende lånesøknaden rett til banken. Bank Norwegian er kjent for rask og effektiv behandling av lånesøknader. Vi vet at flere har fått lån samme dag som de søkte om det. Banken tilbyr også flere lån enn mange konkurrenter, blant annet forbrukslån (5.000–600.000 kr), refinansiering (5.000–800.000 kr), og rammelån uten sikkerhet (5.000–200.000 kr).

Lånebeløp 5 000 - 600 000 kr
Rente 9,79 - 20,99 %
Løpetid 1 - 5 år
Betalingsanmerkninger Aksepteres ikke
Aldersgrense 20 År
Etableringsgebyr 995 kr
Til søknaden
Lendo 5.

Lendo

Siden oppstarten i 2007 har Lendo hjulpet mange hundre tusen nordmenn med å skaffe billigere lån så raskt som mulig. Her får du god hjelp med å låne alt fra 10.000 kroner til 600.000 kroner (800.000 hvis du skal refinansiere). Du fyller ut lånesøknaden i løpet av få minutter. Kort tid etter kan lånetilbudene komme inn fra så mange som 18 forskjellige banker og utlånere, slik som Sparebank 1, Nordea, Santander og Nordax Bank.

Lånebeløp 10 000 - 600 000 kr
Rente 4,90 - 23,44 %
Løpetid 1 - 15 år
Betalingsanmerkninger Aksepteres ikke
Aldersgrense 18 År
Tilknyttede banker 24
Til søknaden

Fordeler og ulemper med hurtiglån

Dette er de viktigste ulempene med hurtiglån:

  • Kan ha høy rente

    Ettersom de fleste hurtiglån er forbrukslån, kan renten bli høy. De effektive rentene starter på rundt 10 %, men du bør ikke bli overrasket om den nærmer seg 15 % og 20 % i ditt tilfelle.

  • Kan ta lenger tid med lånemegler

    Lånemeglere kan skaffe deg lån med lavere rente. Samtidig kan det ta litt lenger tid å få svar fra alle bankene.

Det er fordeler med hurtiglån også:

  • Ukomplisert søknadsprosess

    Alle tilbydere og formidlere av hurtige lån bruker elektroniske søknadsskjemaer med umiddelbar levering. Enkelte kan også fylle ut flere av feltene automatisk hvis du tillater det.

  • Du har stor handlefrihet

    Søker du om forbrukslån når du trenger penger raskt, kan du gjøre hva du vil med pengene så lenge du ikke bryter lover eller regler. Du kan bruke pengene på refinansiering også, men da må lånet gå til dette formålet.

Slik har vi satt sammen topplisten

Det er Kredittiums skandinaviske låneeksperter som har kåret de beste hurtiglånene i Norge. De har vurdert en rekke faktorer og lagt spesielt vekt på disse fire tingene:

  • utbetalingstid
  • lånestørrelse
  • kostnader
  • kundeservice

Utbetalingstid

Et hurtiglån er ofte mindre lån uten sikkerhet. Vi mener at både behandling av lånesøknader og utbetaling av pengene ikke må ta like lang tid for slike lån som for boliglån, for eksempel.

Banker og kredittselskap har en rekke digitale verktøy til rådighet som kan fremskynde det meste som har med utlån å gjøre. Og dette behøver ikke å gå på bekostning av sikkerhet eller ansvarlig lånevirksomhet.

Jo flinkere utlånere og formidlere er til å ta i bruk tidsbesparende hjelpemidler, desto bedre gjør de det i vår kåring.

Lånestørrelse

Våre økonomieksperter mener det er viktig at utlånere er allsidige med tanke på hvor mye eller lite de tilbyr låntakere å låne. Dette reflekteres også i listen over.

Dette gjelder ikke minst hvis lånebehovet er lite. Enkelte tilbyr ikke hurtige lån under 20.000 kroner for eksempel. Hos disse er det ikke mye hjelp å få hvis du bare trenger å låne 5.000 kroner.

Kostnader

Velger du forbrukslån som hurtiglån, kan lånekostnadene bli høye. Våre eksperter har gransket grunnrenter, effektive renter og gebyrer med lupe. For her kan forskjellene være store.

Skrekkeksempler finnes det flere av.

I enkelte banker kan etableringsgebyret være på mellom 2.000 og 3.000 kroner, uansett hvor lite du vil låne. Med gebyrer som dette blir den reelle lånekostnaden svært høy hvis du kun skal låne noen tusenlapper.

Service

Utlånere og formidlere som viser en stor grad av tilgjengelighet og vilje til å hjelpe lånekunder, får en ekstra stor stjerne i margen i våre kåringer.

En god kundestøtte er essensielt for å tilfredsstille lånesøkere. En god kundestøtte er tilgjengelig på flere plattformer og svarer på spørsmål og problemstillinger raskt og effektivt.

Aktører som tar dette på alvor, belønnes med gode skussmål av våre eksperter.

Simon Klaesson

Simon Klaesson

Sist oppdatert 2024-09-04

Simon Klaesson har sedan våren 2018 arbetat för Compary AB som ansvarig utgivare på bland annat Kreditium.se och Lånen.se. Idag är hans huvudsakliga ansvar att se till att allt innehåll på Kreditium är korrekt, att all data stämmer och att vår opartiska linje hela tiden efterföljs. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ett brinnande intresse för personlig ekonomi.