Andre alternativer

Nanofinans Sammenlign 23 banker
Sammenlign
Nanofinans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 20 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År
Långivere.no
Sammenlign
Långivere.no
Lånebeløp
20 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Effektiv rente
5,25 - 29,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
25 År
FinansEiendom
Sammenlign
finanseiendom
Lånebeløp
100 000 - 15 000 000 kr
Løpetid
1 - 30 år
Effektiv rente
4,90 - 12,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År

Fordeler

 • Send én søknad, få inntil 20 lånetilbud.
 • Øker mulighetene for å få lån.
 • Kan gi deg vesentlig lavere rente.
 • Tillater at du søker om lån sammen med en annen person.

Ulemper

 • Samarbeider med færre banker enn de største meglerne.

Krav for å få et lån hos Advisa

 • Lånesøkere må være minst 18 år gamle.
 • Må tjene minst 10.000 kroner hver måned.

Lån 5.000–600.000 kroner

Hos lånemegleren Advisa kan du få hjelp til å låne alt fra 5.000 til 600.000 kroner. Det holder å sende én lånesøknad. Advisa sørger for at inntil 20 banker konkurrerer om å gi deg det billigste lånet.

Advisa kan hjelpe til med å skaffe følgende lån:

Det koster ingenting å bruke Advisa. Selskapet blir betalt av bankene for at det skaffer dem nye lånekunder.

Advisa opplyser på sine hjemmesider at det også kan skaffe deg smålån, billån, båtlån, og fritidslån. Bare vær klar over at disse lånene i realiteten er forbrukslån, altså lån uten sikkerhet.

Skal du, for eksempel, kjøpe en eldre bruktbil, kan det lønne seg å be Advisa om hjelp. Skal du kjøpe ny eller i alle fall nyere bil, vil det trolig bli billigere å velge et tradisjonelt billån, hvor banken tar pant i bilen som sikkerhet.

Flere lånetilbud, billigere lån

Advisa ligner på en anbudstjeneste. Selskapet legger ut lånesøknaden din på anbud hos samarbeidsbankene. Slik fungerer det:

Advisa mottar søknaden din – Søknaden inneholder, blant annet, informasjon om hva du tjener og hvor mye gjeld du har.

Du blir kredittvurdert – Det blir gjennomført en enkel kredittvurdering av deg før bankene mottar en kopi av lånesøknaden.

Bankene bestemmer seg – Etter å ha vurdert søknaden din, kontakter bankene Advisa med hvert sitt lånetilbud til deg.

En vinner kåres – I samarbeid med Advisa bestemmer du deg for hvilken bank og hvilket lån du skal takke ja til.

Verre er det ikke. Etter at du har signert låneavtalen, er banken klar til å betale ut pengene, enten det er til deg selv eller til kreditorene dine.

En lånesøknad er ikke bindende. Det er først når du har skrevet under en låneavtale at du har forpliktet deg. Du kan også angre deg, selv om låneavtalen har din underskrift. Lån har en angrefrist på 14 dager.

Hva med å gjøre jobben selv?

Det er selvsagt ingenting i veien for å gjøre jobben Advisa gjør på egen hånd. Ettersom selskapet ikke samarbeider med alle forbrukslånsbankene i landet, er det en viss mulighet for at du kan få en enda lavere rente på egenhånd.

Før du setter i gang, vil vi passe på å minne om følgende:

 • Du bør sende lånesøknader til alle de 20 bankene Advisa samarbeider med.
 • I tillegg bør du sende søknader til flere av bankene selskapet ikke samarbeider med.

Som du sikkert skjønner, vil du spare mye tid på å bruke Advisa, fremfor å søke selv. En annen faktor er hvordan kredittscoren din påvirkes av at flere banker behandler søknaden din samtidig.

Foreløpig får du ikke lavere score selv om du sender flere søknader samtidig. Dette er ingen garanti for at reglene ikke endres i fremtiden. I USA, for eksempel, kan man komme dårligere ut av en kredittsjekk hvis man har flere søknader ute til behandling samtidig.

Lån med betalingsanmerkning

Lånesøkere som har én eller flere betalingsanmerkninger opplever ofte at bankene avviser lånesøknadene deres. Hos Advisa er det fortsatt et visst håp om å få lån.

Selskapet samarbeider med flere banker som har spesialisert seg på å hjelpe mennesker ut av et økonomisk uvær. Forutsetningen for å få hjelp er at lånesøkerne har en eiendom de kan stille som sikkerhet for lånet.

Gjelder dette deg, anbefaler vi at du kontakter Advisas kundesenter på telefon. En av selskapets kundebehandlere kan fortelle deg mer om hvordan du kan få hjelp.

Størst på forbrukslån og refinansiering

De fleste lånene Advisa formidler er forbrukslån og refinansieringslån.

Forbrukslån

Advisa megler frem forbrukslån i størrelsesorden 5.000–600.000 kroner. Pengene du låner kan du bruke på hva du vil. Du trenger ikke å pantsette hverken eiendom eller eiendeler for å få et slikt lån.

Refinansieringslån

Lånetypen har mange likheter med forbrukslån, men kan kun brukes til å bytte ut gammel gjeld. I stedet for at du mottar pengene selv, betaler banken ut lånet direkte til dem du skylder penger (kreditorene dine).

En viktig regel for forbrukslån er at nedbetalingstiden ikke kan være lenger enn 5 år. Med refinansieringslån er det annerledes. Her kan nedbetalingstiden vare i 15 år. Det er løpetiden på gjelden du ønsker å bytte ut som er avgjørende for hvor lenge du kan ha lånet.

Lønner det seg med et refinansieringslån?

Refinansieringslånene du kan få via Advisa har mange likheter med forbrukslån. Et av de viktigste fellestrekkene er renten, altså leieprisen for et lån.

Renten på et forbrukslån og et refinansieringslån uten sikkerhet ligger temmelig nært hverandre, ofte 10 % i året eller mer. Så kan det da lønne seg å bytte ut annen gjeld med denne lånetypen?

Ja, det kan det. Ikke minst gjelder dette hvis du har flere smålån eller kredittkortgjeld. Renten på slik gjeld er temmelig høy, gjerne flere prosentpoeng høyere enn større forbrukslån.

Det er dette som gjør det mulig å kutte de månedlige lånekostnadene med et refinansieringslån. Husk at du kan få hjelp av Advisas kundesenter til å regne ut om det vil lønne seg å refinansiere gjelden din.

Ikke helt i toppen enda

Den største fordelen med lånemeglere som Advisa er at det holder å sende én søknad for å få lånetilbud fra mange banker tilbake.

Målet er ikke at du skal ta opp flere lån. Poenget er at du skal sammenligne lånetilbudene du har mottatt og velge det billigste. Dette hjelper Advisa deg med.

En lånemeglers styrke ligger i antallet banker som befinner seg på kontaktlisten. Her har Advisa et lite stykke igjen til toppligaen.

 • Lendo og Axo Finans er de største meglerne i Norge med 25 samarbeidsbanker hver.
 • Når dette skrives, har Advisa 20 banker på samarbeidslisten.

Svært positive kunder

Advisa er en ny lånemegler i Norge, men i Sverige har selskapet hjulpet mennesker med lån siden 2011. Nesten 4.000 kunder har gitt tilbakemelding på hva de synes om selskapet på Trustpilot.se.

 • 97 % av kundene mener selskapet er bra eller enestående.
 • Kun 2 % av kundene er misfornøyde.

Vi forventer å se et liknende mønster hos den norske avdelingen. Vi er også fornøyde med at selskapet svarer for seg på Trustpilot. Både fornøyde og misfornøyde kunder får svar.

Om Advisa

Advisa har eksistert siden 2011. Selskapet har for det meste virket i Sverige, hvor det har skaffet lån til mer enn 260.000 mennesker. Advisa åpnet for ikke lenge siden den norske avdelingen. Selskapet er for øvrig en del av Sambla-Group.

Vår Vurdering

Å bruke en lånemegler for å skaffe et lån, er en «no-brainer». Det er både gratis og uforpliktende. I tillegg styrker en søknad via en megler både lånemulighetene og sjansen for at renten blir lav. Ettersom det er flere meglere å velge mellom, er antallet samarbeidsbanker viktig.

Selv om ikke Advisa er helt i toppen, er dette en megler du trygt kan snakke med. Selskapet kan hjelpe deg med å innhente lånetilbud fra inntil 20 banker.

Den viktigste årsaken til at vi synes du skal prøve ut Advisa er allikevel de nesten 4.000 eksisterende kundene. At 97 % av dem er fornøyde eller svært fornøyde er et oppsiktsvekkende høyt tall.

Jämförelse

AdvisaLendoSamblaZmarta
Lånebeløp 5 000 - 600 000 kr10 000 - 600 000 kr5 000 - 600 000 kr5 000 - 600 000 kr
Løpetid 3 mån - 5 år1 - 15 år1 - 5 år1 - 5 år
Effektiv rente 6,82 - 48,76 %7,54 - 38,94 %6,82 - 48,76 %6,06 - 37,54 %
Tilknyttede banker 20242119
Til søknaden Til søknaden Til søknaden

Åpningstider

Mandag
09:00 - 20:30
Tirsdag
09:00 - 20:30
Onsdag
13:00 - 20:30
Torsdag
09:00 - 20:30
Fredag
09:00 - 17:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Sambla AS
Org. nummer
917454000
Adresse
Postboks 1681 Vika
0120, Oslo
Telefonnummer
33221200
Epostadresse
kundeservice@advisa.no
Eksempelrente

Nominell rente 11,9 %, effektiv rente 14,38 %, 50 000 kr, o/5 år, kostnad 19 042 kr. Totalt 69 042 kr.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Advisa

Hva synes du om Advisa

Vanlige spørsmål om Advisa

Advisa er en lånemegler som kan innhente lånetilbud fra inntil 20 banker til deg. Det er både gratis og uforpliktende å bruke Advisa.

Advisa megler forbrukslån og refinansieringslån i størrelsesorden 5.000–600.000 kroner.

Nei, Advisa formidler kontakt mellom deg som lånesøker og inntil 20 banker. Du sender én søknad, Advisa sender den videre til samarbeidsbankene som i beste fall svarer med hvert sitt lånetilbud.

Advisa samarbeider med spesialistbanker som hjelper mennesker med økonomiske vansker. Kontakt Advisas kundesupport og spør hvordan du kan få hjelp hvis du har en betalingsanmerkning.