Andre alternativer

Nanofinans Sammenlign 23 banker
Sammenlign
Nanofinans
Lånebeløp
10 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 20 år
Effektiv rente
5,16 - 26,23 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År
Långivere.no
Sammenlign
Långivere.no
Lånebeløp
20 000 - 600 000 kr
Løpetid
1 - 15 år
Effektiv rente
5,25 - 29,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
25 År
FinansEiendom
Sammenlign
finanseiendom
Lånebeløp
100 000 - 15 000 000 kr
Løpetid
1 - 30 år
Effektiv rente
4,90 - 12,90 %
Bank-ID
Ja
Betalingsanmerkninger
Akseptert
Aldersgrense
18 År

Fordeler

 • Slipper å pantsette eiendom eller eiendeler.
 • Kan ta opp lånet sammen med en annen person.
 • Kan bli gjeldfri raskere med nyskapende app.
 • Inntil 15 års nedbetalingstid.

Ulemper

 • Kan kun brukes til refinansiering av gammel gjeld.
 • Maks lånebeløp er 400.000 kroner.

Krav for å få et lån hos Dreams Gjeldfri

 • Lånesøkere må være mellom 23 og 70 år.
 • Søkere må også være folkeregistrert i Norge.
 • Du må tjene minst 250.000 kroner i året.
 • Banken aksepterer ikke betalingsanmerkninger.

Lån 20.000–400.000 til refinansiering

Dreams Gjeldfri er et refinansieringslån fra Storebrand i størrelsesorden 20.000–400.000 kroner. Det er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å eie en bolig som må pantsettes for å låne penger.

Lånet kan bare brukes til refinansiering, altså til å bytte ut gammel og dyrere gjeld. Derfor kan du få en løpetid på inntil 15 år, avhengig av hvor lang nedbetalingstid det er på den gamle gjelden.

Det spennende med Dreams Gjeldfri er at du kan koble lånet til spareappen Dreams fra det svenske selskapet Dreams Sustainable AB.

Appen bruker en kombinasjon av sparehacks, psykologi og vitenskap for å hjelpe brukerne med å nå sparemålene sine raskere. Bruker du appen sammen med Gjeldfri-lånet, øker sjansen for at du blir gjeldfri tidligere.

Slik fungerer det

For å komme i gang med Dreams Gjeldfri må du først søke om refinansieringslånet fra Storebrand. Du kan trykke på knappen merket med «Til søknaden» for åpne søknadsskjemaet. Du kan også søke om refinansiering direkte i Dreams-appen.

 1. Fyll ut søknadsskjemaet.
 2. Send inn søknaden og vent på svar.
 3. Når du har fått lånet hjelper appen deg med å bli gjeldfri raskere.

I søknadsskjemaet skal du fortelle Storebrand hvem du har gjeld til, altså hvem som er kreditorene dine. Banken sørger selv for å løse ut kreditorene ved å kjøpe gjelden din. Du slipper med andre ord å slette gjelden selv.

Du skal betale renter og avdrag den 20. hver måned. Det første innbetalingskravet dukker opp i vanlig post. Deretter kan du sette opp e-faktura eller AvtaleGiro.

Merk deg at det kan ta inntil 7 arbeidsdager fra at du søker til at Storebrand tar over lånene fra de gamle kreditorene dine.

Psykologi

Får du et Dreams Gjeldfri-lån, vil du se alt som angår lånet i Dreams-appen, blant annet hvor mye gjeld som står igjen.

Appen gir deg såkalte sparehacks og motivasjon. Målet er at du skal betale inn ekstra avdrag på lånet for å bli gjeldfri raskere.

For at appen skal fungere og motivere, har Dreams Sustainable ansatt hjerneforskere. I tillegg samarbeider selskapet med de amerikanske universitetene Harvard og University of California (UCLA).

Hjernen din hater å spare penger. Den vil heller at du bruker alle pengene dine her og nå. Dreams-forskerne vet mye om hva som demper denne trangen, slik som visuelle og realistiske mål samt belønninger.

Ved å ta i bruk denne kunnskapen i Dreams-appen, har forskerne klart å hjelpe tusenvis av mennesker med å nå sparemålene og å bli gjeldfri raskere.

Kan spare tusener

Å refinansiere betyr at du erstatter gammel gjeld med et nytt lån. Målet er å betale mindre på det nye lånet hver måned, sammenlignet med hva du betalte på den gamle gjelden.

Dette kan fungere fordi bankene har ulike prismodeller for lånene sine. Renten, som er leieprisen du betaler for et lån, kan variere ganske mye fra ett lån til et annet.

 • Mindre forbrukslån har ofte en høyere rente enn større.
 • Kredittkortgjeld kan ha renter på godt over 30 % i året.

For å vise deg hvor mye det er mulig å spare, skal vi bruke et par smålån og gjeld på ett kredittkort som eksempel:

 • Til sammen utgjør gjelden 180.000 kroner.
 • Den gjennomsnittlige renten er 21,18 %.
 • Lånet koster 4.888 kroner i måneden i renter og avdrag.

Når vi samler de to små lånene og kredittkortgjelden i ett stort lån, får vi en betraktelig bedre rente:

 • Den nye lånerenten er 9,10 %.
 • Ny månedsinnbetaling er 2.380 kroner.

I dette eksempelet har vi klart å redusere lånekostnadene så det monner. Vi har mer enn 2.500 kroner til overs hver måned. Det er disse pengene Dreams-appen kan gi oss verdifull hjelp med. Mer om det litt senere.

Sjekk selv

Har du BankID, kan du selv sjekke hvor mye du kan spare med Dreams Gjeldfri. Bruk BankID og logg deg inn hos Storebrand. Gi tillatelse til at det hentes inn opplysninger fra Gjeldsregisteret om deg.

Snart vil det dukke opp en nettside som viser deg dette:

 • Hvilken gjeld du har og til hvem.
 • Hva du kan forvente at renten på et refinansieringslån blir.
 • Til slutt får du vite hva du må betale i måneden på et Dreams Gjeldfri-lån.

Motiverer til gjeldsreduksjon

Lykkes du med en refinansiering fra Storebrand, får du mer penger til overs hver måned. Herfra tar Dreams-appen over stafettpinnen. Den motiverer deg til å bruke pengene på ekstra innbetalinger på refinansieringslånet.

Du kan betale ekstra avdrag så ofte du vil, i appen. Hver gang du gjør det viser appen deg hvor mye gjelden krymper med. Jo mer du betaler, desto tidligere blir du gjeldfri. Går du inn for det, kan du bli gjeldfri både måneder og år før tiden.

Tradisjonelt lån i bunnen

Dreams Gjeldfri er et av de mest spennende lånene vi har sett på lenge. Det er allikevel et tradisjonelt refinansieringslån som er grunnlaget.

Det betyr, blant annet, at det gjennomføres en kredittsjekk av deg før Storebrand bestemmer seg for om du får lån. Kredittsjekken avgjør også hvilken rente du får på lånet.

Du kan søke om Dreams Gjeldfri sammen med en annen person, en såkalt medlåntaker. Denne personen får et like stort ansvar for tilbakebetalingen som deg selv.

Du får ikke Gjeldfri-lånet hvis du har en eller flere betalingsanmerkninger. Du må kvitte deg med anmerkningen før du søker.

Kostnader

Med en nominell rente som ligger et sted mellom 7,9 % og 12,9 % er Dreams Gjeldfri hverken et veldig billig eller veldig dyrt refinansieringslån.

Med nominelle renter på dette nivået kan du forvente en effektiv rente på 12–14 %, så lenge du har en brukbar økonomi. Det gir deg i så fall et rimelig refinansieringslån sammenlignet med hva noen av konkurrentene tilbyr.

Om Storebrand og Dreams Sustainable AB

Storebrand har vært en av Norges største forsikringsselskap i flere hundre år. Selskapet har røtter som går tilbake til 1767 og opprettelsen av Den almindelige Brand-Forsikrings-Anstalt, senere kjent som Norges Brannkasse.

Storebrand fikk banklisens i 1996 og tilbyr i dag pensjonssparing, ordinær sparing, lån og andre banktjenester i tillegg til forsikringer.

Dreams Sustainable AB er et svensk fintechselskap. (Fintech er kort for Finance Technology). Selskapet ble startet i 2016 og bruker blant annet hjerneforskning for å lage produkter som skal motivere til sparing og klok investering.

Vår vurdering

Forbrukslån og refinansieringslån er sjelden gjenstand for nyskapning. Derfor liker vi svært godt at Dreams Gjeldfri tar tradisjonelle lån i en ny og spennende retning.

Dette er ikke bare et ordinært lån uten sikkerhet paret med en cool app. Det ligger mye forskning bak lånet og hvordan det fungerer sammen med appen. Vi synes kompaniskapet mellom Storebrand og svenske Dreams Sustainable AB er svært vellykket. Det klarer kunststykket å gjøre nedbetaling av lån både morsomt og motiverende.

Dreams Gjeldfri er hverken spesielt dyrt eller veldig billig. Du kan trolig få andre lån til refinansiering som har en lavere rente. Vi tror allikevel mange blir kvitt gammel gjeld raskere med dette lånet. «Hemmeligheten» er motivasjonen som du finner i appen.

Jämförelse

Dreams storebrandDigiFinansScooprAdvisa
Lånebeløp 20 000 - 400 000 kr10 000 - 600 000 kr10 000 - 600 000 kr5 000 - 600 000 kr
Løpetid 1 - 15 år1 - 5 år1 - 5 år3 mån - 5 år
Effektiv rente 9,09 - 14,59 %7,55 - 90,27 %8,58 - 90,27 %6,82 - 48,76 %
Til søknaden Til søknaden

Åpningstider

Mandag
09:00 - 22:00
Tirsdag
09:00 - 22:00
Onsdag
09:00 - 22:00
Torsdag
09:00 - 22:00
Fredag
09:00 - 22:00
Lørdag
09:00 - 17:00
Søndag
14:00 - 22:00

Selskapsfakta

Selskapsnavn
Storebrand Bank ASA
Org. nummer
953299216
Adresse
Professor Kohts vei 9
1366, Lysaker
Telefonnummer
91508880
Epostadresse
Eksempelrente

Nominell rente 7,9 %, effektiv rente 11,32 %, 195 000 kr, o/5 år, kostnad 58 083 kr. Totalt 253 083 kr.

Brukeranmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser av Dreams Gjeldfri

Hva synes du om Dreams Gjeldfri

Vanlige spørsmål om Dreams Gjeldfri

Nei, lånet kan kun brukes til å samle gammel gjeld.

Nei, ordinære forbrukslån kan du søke om på nettsidene til Storebrand.

Dreams-appen er gratis. Det koster ikke noe å laste den ned eller å bruke den.

Du kan betale ekstra avdrag på lånet når du vil i appen. Den bruker også kjente teknikker fra psykologien for å motivere deg til å betale mer enn nedbetalingsplanen tilsier.

Ja, Storebrand tillater at du har med en medlåntaker så lenge vedkommende bor på samme adresse som deg selv.

Nei, det er svenske Dreams Sustainable AB som er ansvarlig for Dreams. Storebrands bidrag er refinansieringslånet som tilbys via appen.